Reklama

Reklama

Dvojník

Trailer

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti sa žena menom Sarah (Karen Gillan) dozvie, že je nevyliečiteľne chorá. Aby zachránila svoju rodinu pred bolesťou zo straty, rozhodla sa pre svoj klonovací postup a vycvičí klon, aby sa cítila ako ona. Potom sa však Sarah zázračne uzdraví, čo ju privádza k novému problému: v spoločnej budúcnosti ľudia nemôžu existovať dlhšie, ako je časový limit ich klonov. Podľa zákona musí Sarah a jej klon nakoniec medzi sebou bojovať až do smrti. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Stearns pokračuje ve stylizaci načrtnuté v Art of Self Defense, jen s výrazně menším úspěchem. Zatímco seriózní absurdno předchůdce bodovalo kvůli nepředvídatelnosti a výbornému Eisenbergovi, tady je z něj jen prchavý extrakt plný nesnesitelných dialogů a povědomé analýzy identity a vlastního já. Konec je pak vyloženě zbabělým sjetím z cesty, který částečně podkope, k čemu film celou hodinu a čtvrt tak odhodlaně roste. Už minule jsem si ale všiml, že Stearns inklinuje k ostrým momentům překvapení a humorné syrovosti, podobně třeba jako Yorgos Lanthimos, jen tentokrát nedokáže naplno využít svůj vlastní koncept. 50 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne výborně mrazivá weird artsy festivalovka, která je bizární, znepokojivá a pro mne hodně nepříjemná. Riley Stearns mi sedí, už jeho předchozí prvotina Art of Self Defense byla velká pecka a tady jede podobný styl. Hodně mi jeho styl připomíná Yorgose Lanthimose ( Humr, Zabití posvátného Jelena) a po dlouhé době mě dialogy bavily tak moc, že jsem schopný tolerovat i absenci Gore a akce. Film se odehrává v blízké budoucnosti, kde lidé, kteří umírají mají možnost se naklonovat a tím je i Karen Gillan, která se dozví, že je smrtelně nemocná a příliš času ji nezbývá. Herci se chovají lehce jako roboti, ale mně to příšlo zvláštní a rozhodně zajímavé ( úvahy, dialogy, nevídaná mluva- tohle mě hodně drželo v pozornosti), navíc je tu fakt odporný systém s drsnými pravidly, zkrátka svět, kterého se dožít nechceš. Herecké výkony TOP, Aaron Paul vyloženě výborný, atmosféra je hodně depresivní, je tu pár zajímavých zvratů a rozhodně je zde i zajímavý konec. Mě tahle provokativní a znepokojivě bizární depka moc sedla. Když o filmu po skončení dokážu mluvit i půl hodiny je to dobré znamení. Místy mi bylo tak nepříjemně ( situace, které hlavní hrdinka zažívá jsou Level Hell) že to mělo pro mne i hororové prvky. Příběh 4/5. Akce 1/5, Humor 3/5, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Dost temný a nihilistický. Dual rozhodně není pro všechny, protože se to odehrává tak antiklimanticky a skončí to tak nějak - nijak, že to v divákovi může zanechat určitou prázdnotu a nenaplněnost. Je to odvážný grip, jakým se rozhodl Stearns Dual zalomit. Opět lze pochválit kvalitní audiovizuál a citlivou, místama vtíravou režii. Film působí chladně a klaustrofobicky. Aaron Paul fakt potěšil a role drsnýho trenéra mu sedla. Dual mě vyvedl z míry svojí nepředvídatelností/předvídatelností a nabídl mi kvalitní, vyvážený filmařský prožitek. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Celkem těžké ohodnotit snímek, kterej se snaží tvářit jako převrat, ale přesto je to levnej brak. Scénář prvních čtyřicet minut funguje bezchybně, až pětihvězdičkově, poté se zasekne na stejné lince a už nepřináší žádné zajímavé zvraty a vede do silně mysteriózního finále, u kterého je nutné zaměřovat se na detaily dialogů (což bylo fajn, ale nakrátko). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Umíráš? Máš možnost pořídit si svůj vlastní klon, kterej tě nahradí až zemřeš. Téhle možnosti využije Sarah(Karn Gillan). Jenže klon Sarah začne nahrazovat skutečnou Sarah i když ještě žije. Zanedlouho si podmaní přítele i matku Sarah. Další ranou pro Sarah je když se dozví, že vlastně neumírá. V normálním světě by to pro všechny byla šťastná zpráva. V tomhle světě ale čeká Sarah boj se svým klonem na život a na smrt. Sarah(originál) sice trénuje aby se nakonec divák finálního souboje stejně nedočkal. Za mě jde spíš o ukecanou Sci-fárnu bez jakékoliv akce. Sci-Fi až tak neholduju takže je možný, že fanouškům Sci-Fi filmů to třeba sedne víc. Jsem si ale naprosto jistej že tenhle film díru do světa(filmu) neudělá. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama