Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Docent Stehlík se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný Dvojčata budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu. A možná že nejen u jedné vraždy (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (106)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím čistý průměr, uvidíme, jak to bude dál. Asi ze všeho nejvíc mi vadí arogance a agresivita postavy Ondřeje Vetchého, i když po poslední řadě 1. Oddělení by mě to asi nemělo až tak překvapovat. Ani postava Terezy Ramby mi nijak zvlášť nesedla, někdo tak absolutně zbrklý a témeř neschopný u mě určitě sympatie nezíská. Celkově se na to ale aspoň dalo dívat, a to i přesto, že většina vývoje děje byla vcelku předvídatelná. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mýma očima slibný rozjezd, pro Ivana Trojana mám slabost a jako vzdělaný, tichý, trochu nerozhodný docent mi sedl a líbil se mi, byl pro mě uvěřitelný, potěšila mě účast pana Švehlíka v roli tatínka, on je skvělý pořád.. Vyšetřování vraždy mladé ženy se postupně rozbíhá, uvidím, kam a jak se děj posune v pokračování.. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně tedy přijde, že je to spíše taková umírněná parodie Prvních oddělení, nebo spíš takový klon nesoucí se v oparu nadhledu a jemného humoru, asi jako by nakonec zapeklitý případ vyřešil Vladyka. Docela slušně je rozehraná antagonie hlavních postav, a jestli nakonec bude padouchem Honza Hrušínský, jehož billboard kouká do každého policejního okna, bude legrace. Nebo jestli dvojčata jsou jakousi verzí Dansona a Highsmithe z Beng v záloze. Jen by mě tedy zajímalo, když docent odchází z práce a zamyká dveře kanclu, proč tam nechal rozsvícené lampičky? Na policii snad energie nešetří? ;-) ()

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl minisérie bych shrnula asi tak, že po většinu času mě uspával a z tohoto stavu mě vytrhávaly leda tak občasné nepřiměřené výbuchy emocí jednotlivých postav. A nevím, jestli zejména "přehroceného" Vetchého, který by v tomto podání musel být (objasněnost neobjasněnost) skutečně snem mezi všemi myslitelnými šéfy, potřebuju takhle v neděli večer skoro dvě dlouhé hodiny sledovat. Potěšily záběry z prostor Policejní akademie. A Trojana, který působí poslední dobou často dosti unaveně a sešle, nám tu s těmi důstojnými fousy trochu vylepšili... Dám tomu ještě šanci, ale žádné velké nadšení se zatím tedy nekoná... ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh sa veľmi vlečie, je to naozaj únavné. Postráda to vyššiu dynamiku deja. Kriminalisti sú nevyvážení, "Dvojčatá" sú všade a nie sú nejako obľúbení (zatiaľ), zvyšok oddelenia sú ako komparzisti bez duše a bez slova. Docent Stehlík a Fousová si idú svoje, sú momenty keď ich sprevádza šarm, ale zabíja to preafektovanosť postavy Fousovej. Mám zmiešané pocity na začiatku série. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Ve 38. minutě je na dveřích kanceláře vidět hodnost a titul doc. Stehlíka (Ivan Trojan), je zde hodnost kapitána a titul PhDr. (Winster)
  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)
  • Natáčelo se mj. v kavárně Místo v pražských Dejvicích. (Winster)

Reklama

Reklama