Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté z pražské mordparty intenzivně pokračují ve vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové. Dvojčata sledují jednu stopu za druhou, vyslýchají svědky a splétají nitky, které postupně zase rozplétají. Docent Stehlík i kriminalistka Fousová se zdánlivě marně snaží v práci ukázat, že také patří mezi ty nejlepší. Šéf Šera občas uzná, že docentovy poznatky k něčemu jsou, ale Fousovou stále vnímá jako chodící katastrofu. Stehlík věří tomu, co vypátral nejen v archivu, a myslí si, že kriminalisté mají před sebou sérii vražd dívek, které nikomu nechybějí. Na rozdíl od Fousové i ostatních si docent uvědomuje, že jejich protivník nebude žádný amatér. (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, stále v tom necítím plně využité schopnosti Stracha a mám strach, že to tak už zůstane. Kriminálka je dobře napsaná, výprava perfektní, herecké obsazení velmi rozmanité, ale platí to, co už jsem psal. Scény nejsou optimálně vyváženy tak, aby známým hercům obstojně sekundovali ti ostatní. V předchozím díle mi nevadila Ramba a psal jsem dokonce i o tom, že se její povaha krásně doplňuje s Trojanem. Tak teď už ne. V tomto díle byla Ramba opravdu velice rušivě a přehnaně afektovaná. K tomu všemu se na můj vkus děj začal až moc složitě zaplétat a motat, až jsem se v tom už tak dobře neorientoval. Přibalovali se další problémy a můj požitek z toho, že jsem přesně věděl kdo co a proč dělá zanikl. Už jsem nemohl sedět a v hlavě skládat možnosti s scénáře z dostupných zjištěných indicií. Zanikla už ta podstata vyzdvihnout mravenčí kriminální práci policie. Teoretické nastíněné srovnání užitečnosti práce v terénu vs práce za stolem v tomto dílu ztrácí na zajímavosti. Uznávám ale, že tento seriál stále patří k těm lepším, jenže já od těch nejlepších čekám to nejlepší! Seriál by si zasloužil 4 hvězdy za předpokladu, že by to točil někdo méně schopný. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nějak se nám to vyšetřování kazí. Fakt jsem si nebyl chvílemi jistý, jestli to tvůrci myslí naprosto vážně, nebo začali točit ne příliš povedenou grotesku, jejíž humor mě poněkud míjí. Ve svém životě jsem potřeboval pomoc policie jen třikrát (z toho jednou pracovně) a ve všech případech jsem se setkal s naprostou profesionalitou a dokonce ochotou. V jednom případě šli ti kluci dokonce nad rámec svých povinností, a protože na takové záležitosti nezapomínám, já na policisty nenadávám. O to víc mě štve, jakým stylem byli ve druhé epizodě vykreslení všichni kriminalisté (chování, získávání důkazů, nakládání s důkazy a podobně). Zajímalo by mě, který státní zástupce by šel to takhle zmršeného případu. Kvalitativní propad, po kterém se dost děsím toho, s čím přijde finále. / Poučení: Cholerici by měli lámat kámen, tam by plně využili svůj potenciál. ()

Reklama

djmango 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlboko sa ospravedlňujem všetkým "hekajúcim" tenistkám, až doteraz som si myslel, že ten ich "bľakot" na dvorcoch nič alebo nikto neprekoná. Hlboko som sa mýlil... Pán docent Trojan opäť všetkých na pľaci hravo strčí do vrecka. Inak celkom napínavý, aj keď trošku neprehľadný diel. Neviem, čo zásadné chcú ešte riešiť v treťom. Kapitánka radšej nech ostane, kde je :-). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem si asi začal zvykat a už nemám strach, poněvadž pan režisér si evidentně s žánrem tak trochu hraje, místy až vytírá a páni scenáristi mu šli na ruku. S Rambou bych věděl co dělat, aby neřvala, respektive, aby křičela u toho, u čeho se křičet má. Její nadsazenou postavu mám ze všech de facto nejraději. A beru na milost i Laurela s Hardym, tedy Taclíka s Hádkem, jejich komediální etudy nabírají na síle. Celkově se začínám skvěle bavit a tak jdeme o hvězdu výš.  Příště tuším horory... A s vrahem tedy těsně vedle, čili beru zpět. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla o něco málo lepší než ta první. Ale... Šéf řve pořád stejně a kapitánka (nechápu, jak k té hodnosti přišla) je neuvěřitelně hloupá a chová se jako blázen. Uvítala bych drzou rebelku, ale to, co předvádí Tereza Ramba, je nesnesitelné. Ani se mi nechce věřit, že to natočil Jiří Strach. Není mi jasné, čím pana režiséra Ramba zaujala, že ji obsadil a nechal ji takhle přehrávat. Celou dobu jsem si přála, aby ta ženská oněměla. Bez té trapné žvýkačky by to asi taky nešlo.  Trojan už se nechová jako úplný trouba, to je pokrok. Šéf pochopil, že ty jeho psychologické rozbory nejsou úplně k zahození. Sláva! Příště nás možná čeká happyend. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se i v kavárně Kabinet v pražských Dejvicích. (Winster)
  • Získané fotky dívek z nočního podniku jsou patrně vypáleny na DVD-5 nosičích. Při zakládaní do mechaniky je zřetelně vidět potisk 120min (tedy základní DVD). Docent mluví o fotkách na CDčkách. (Itanek)

Reklama

Reklama