Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Docent Stehlík se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný Dvojčata budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu. A možná že nejen u jedné vraždy (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (106)

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh sa veľmi vlečie, je to naozaj únavné. Postráda to vyššiu dynamiku deja. Kriminalisti sú nevyvážení, "Dvojčatá" sú všade a nie sú nejako obľúbení (zatiaľ), zvyšok oddelenia sú ako komparzisti bez duše a bez slova. Docent Stehlík a Fousová si idú svoje, sú momenty keď ich sprevádza šarm, ale zabíja to preafektovanosť postavy Fousovej. Mám zmiešané pocity na začiatku série. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jemné psychlogické hře je Ivan Trojan jako poněkud roztržitý intelektuál velmi přesvědčivý, stejně jako Rambová v roli nedoceněné mladé ženy, která si tak trochu neví rady sama se sebou i seberealizací, a to všechno na rozmezí dívčího a mladoženského věku. Zajímavá je i studie počešťující se Rusky v ztvárnění Jelizavety Maximové. První díl rozehrává jak scénář Josefa Mareše, tak režie Jiřího Stracha. ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to není dobré. Dialogy jsou toporné. Zdaleka ne všechno, co pobaví na papíře, působí stejně v hovorové řeči. Scénáristé na to měli více myslet. Strnulí jsou i herci. Místy je to až trapné, některé scénky působí jako narychlo nastudovaná školní vánoční besídka. Možná bylo na natáčení opravdu málo času… ()

remy 

všechny recenze uživatele

Případ zatím úplně netáhne, na štěstí to táhnou fajn herci a interakce jejich postav. Poněkud přízemnější, civilnější a tak trochu posmutněle říkám, že zatím i méně zajímavá detektivka od tvůrce, jehož zamotané mysteriózní detektivky žeru. Že bych se - jako třeba v případě Labyrintu - třásl na další díl, říct úplně nemůžu. ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože to má ještě pokračování a není to uzavřený případ nebudu tu dělat závěry z hlediska děje a příběhu, to si nechám až bude podka za celou minisérii. Co již můžu rozepsat jsou postavy - herci. Takže Ivan Trojan je fajn, už jsem ho vlastně dlouho v něčem neviděl a postavu mírně roztržitého, tichého, ale chytrého chlapa hraje s absolutní jistotou. Ondra Vetchý mě splívá s postavou z jiného seriálu a upřimně si myslím, že tohle vdaným kontextu nebyl dobrý tah, jako kdyby policie - oddělení vražd měla jen jeden vizuálně i povahou stejný typ šéfa. No a Terka Ramba je skvělá herečka jak divadelní (Amerikánka), tak filmová (Loputa) , ale tady mě přijde jednak nepříliš věrohodná její postava. Jirka Strach jako režisér je v pohodě, on umí žánrovky. Jen z hlediska scénaře lovíme moc rybiček - krimiprvek, policejní práci, hlavní postavu v novým ne příliš přátelským prostředí, naprosto filmové postavy - každý až moc vygradovaný. Hodnotit zatím nechci, až po celku, pokud bych ale musel dal bych tři s tím, že mě další vývoj zajímá, ale ve hře jsou všechny varinaty hodnocení, nahoru, dolu i strvání hodnocení. Držím palce sobě i tvůrcům ať jdu s hodnocením ještě nahoru. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se mj. v kavárně Místo v pražských Dejvicích. (Winster)
  • Ve 38. minutě je na dveřích kanceláře vidět hodnost a titul doc. Stehlíka (Ivan Trojan), je zde hodnost kapitána a titul PhDr. (Winster)
  • Benzínka, kde dvojčata ve večerních hodinách pátrají po oběti, je benzínová pumpa Šafránka na Jeremiášově v Praze – Stodůlkách. (Brain)

Reklama

Reklama