Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Roár Uthaug je šikovný rutinnér, který točí zábavné filmy a akci má v paži a potvrzuje to i zde. Troll je sympatická epická podívaná, která je podána seriozněji než třeba Americká Godzilla, ale zároveň jde dle osvědčené šablony typické pro Monster katastrofické filmy a já si moc ani nedokážu představit, jak by to šlo udělat jinak a lépe. V horách se probudí pradávný Troll a zpočátku tomu nikdo nechce věřit, dokud Troll na kameře není, tak tu skvěle funguje atmosféra a strach z neznáma ( kamerové záběry, chaos a panika utíkajících lidí, zatímco na ně padají balvany vypadá realisticky a nepříjemně zároveň) až bych si dokázal představit celou látku v hororovém hávu. Do vládní porady je tedy povolána expertka přes fosilie, aby pomohla problém vyřešit. Líbilo se mi, jak to všichni vnímají jako mezinárodní problém, který je potřeba akutně řešit a netřeba to brát na lehkou váhu, tohle ve filmech zkrátka miluji byť nikdo se zatím nepřiblížil poradě z Černobylu. Je tu hezky vidět obliba Norů k přírodě, přírodním katastrofám i skandinávské mytologie a toho zde dostanem opravdu ve slušné míře. Líbilo se mi, že hledali Trollovy slabiny skrz pohádky a legendy. Troll má perfektní CGI, tady si nikdo na CGI bordel stěžovat nemůže, vypadá to realisticky a velmi přijatelně. Akce je velkolepá, postavy jsou sympatické, atmosféra solidní a zafungovaly i emoce, takže já se opravdu velmi dobře bavil. Uthaug did the job again. Smutné, že někdo naivně čekal zas a opět další intoušské drama a ambiciózní útok na oscary, but Not this time bi*ches. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Norská variace na Godzillu opřená o tamní pohádky a mytologii se sice celou dobu pohybuje na hraně béčka, ale je natolik zábavná, že to ničemu nevadí. Stejně jako nevadí průhledný děj, u kterého je od začátku jasné kam bude směřovat. Na evropskou produkci je Troll navíc velmi slušně udělaný a na zasněžený páteční večer to byla ideální volba...70% ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Rozkoukáno 3x, protože mě ten začátek nebavil. Což je docela paradox, protože druhá polovina a především konec je doják jako prase. Ale byla to hra bez vítěze, v které je cítit ta pachuť. A evidentně bude dvojka. Tak snad v ní budou věci dotažený. Protože kdybych tohle viděla v kině, asi dám hvězdy jenom dvě. Za tu zbytečnou cestu do něj jednu dolů. Škoda. Na tohle jsem se fakt těšila  :( ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nové akčné fantasy Trol je vo svojej podstate nórskou Godzillou, ktorú si môžu pozrieť celé rodiny bez toho, aby malým deťom zakrývali oči. Námet nie je ničím netradičným, spracovanie je prakticky v každom ohľade stereotypné a rozdiely tvorí iba trol a škandinávske prostredie, ktoré je pri podobných žánrovkách pre slovenského diváka pomerne výnimočné. Od približne polovice som sa značne nudil a čakal, či film naberie druhý dych, a trpel som v naivnom očakávaní, že záver prinesie niečo originálne. 4/10 _ Viac v recenzii. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Doufal jsem, že dostanu druhého Lovce trolů a místo toho jsem dostal nevýrazný, k uzoufání předvídatelný a hloupý příběh s postavami tak otravnými, že jsem celému Norsku přál dopad meteoritu, aby tu de....tu vyhladil. Jednu hvězdu dávám za snahu nemít zlého trola a druhou za počítačové efekty. Vy se tomu prosím vyhněte obloukem. 50% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama