Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nové akčné fantasy Trol je vo svojej podstate nórskou Godzillou, ktorú si môžu pozrieť celé rodiny bez toho, aby malým deťom zakrývali oči. Námet nie je ničím netradičným, spracovanie je prakticky v každom ohľade stereotypné a rozdiely tvorí iba trol a škandinávske prostredie, ktoré je pri podobných žánrovkách pre slovenského diváka pomerne výnimočné. Od približne polovice som sa značne nudil a čakal, či film naberie druhý dych, a trpel som v naivnom očakávaní, že záver prinesie niečo originálne. 4/10 _ Viac v recenzii. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Doufal jsem, že dostanu druhého Lovce trolů a místo toho jsem dostal nevýrazný, k uzoufání předvídatelný a hloupý příběh s postavami tak otravnými, že jsem celému Norsku přál dopad meteoritu, aby tu de....tu vyhladil. Jednu hvězdu dávám za snahu nemít zlého trola a druhou za počítačové efekty. Vy se tomu prosím vyhněte obloukem. 50% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Asi už mne zkrátka tyhle Godzily nudí, a to, ať už jsou odkudkoli. Za určitých okolností bych asi i dal tři hvězdy neboť kamera jakožto i celý vizuál byl ohromný, ale dílo postrádá osobité kouzlo, příběh je slabý, nepříliš zajímavý a na hereckém obsazení jsou paradoxně nejcharismatičtější vedlejší postavy. No zkrátka nic nového a nuda. 45% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Klasická trollí fantasy blbina. Příběh je typicky šablonovitý - objeví se troll, povolají se experti, útočí se, znova se útočí, opět se útočí a nějakým způsobem se dojede do finále. Ze scénaristického hlediska tedy rozhodně nenadchne, herecky je film nezajímavý a vizuál trolla je taky poměrně obyčejný. Armáda se chová jako klasicky banda kreténů s dvouciferným IQ a mytologie okolo stvoření filmu nikterak výrazněji nepřidává, ačkoliv pár zábavných prvků by se v ní jistě našlo, ať jen nehejtím. Severské prostředí vídáme často, a tak ani tento prvek filmu bohužel nevysloužil body navíc a suma sumárum je to nudná a nezáživná generická hovadina, o kterou jsem od půlky ztrácel zájem a sám se divím, že jsem ji statečně zvládl až do konce. Obdiv by měl tedy patřit nikoliv tvůrcům, ale mě samému, že jsem byl dostatečně mentálně silný, abych do závěrečných titulek neusnul. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Věř a pak se dívej.- Norský King Kong se nebývale povedl a mně vůbec nevadí, že do jisté míry vytěžil původní příběh ze 30. let, protože to udělali tvůrci i dalších Kongů, Godzill a jiných potvor. Příběh zůstal a dostal nový kabát. A protože všechny příběhy světa byly odvyprávěny už velmi dávno, pak vlastně záleží jen na tom, jakým způsobem budou znovu vyprávěny. Velkou přidanou hodnotou je samozřejmě norská příroda, a tak kdo ji navštívil, bude asi ještě spokojenější. Nora sice není prvoplánovou kráskou z původního Konga, ale přesto jakési zvláštní pouto mezi ní a trollem vznikne. A jak už to bývá, v každé vládě se najde nějaký blb, kterému byste s chutí vpálili políček. Potěšil odkaz na Hildu s vykulenýma očima! Akce není hollywoodsky bombastická, a proto je i možná uvěřitelnější. Triková stránka výborná. Příjemné jsou také odkazy na severské báje a pohádky, jimž většinou dospělí neuvěří ani tváří v tvář tvoru, o němž jsou. Více podobných snímků rozhodně uvítám. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama