Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (322)

misterz 

všechny recenze uživatele

Od mojich obľúbencov Škandinávcov som čakal podstatne viac a nie iba taký prvoplánový a jednoduchý mainstream na princípe - nehoda pri výkopových prácach, tajomné čudo na obrazovke (hoci je jasné čo to je), prvé skúmanie tvora, napojenie na históriu (to v rámci vysvetlenia pointy čo a prečo sa ten skalnatý maník objavil), akože napínavá naháňačka a vraj emotívny záver. Chcelo to niečo viac. Buď pridať na akcii, drsnote, alebo prísť s kvalitnejším príbehom. Najviac ma oslovila príroda, tá bola skutočne nádherná. Slabší priemer. 55/100 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Doufal jsem, že dostanu druhého Lovce trolů a místo toho jsem dostal nevýrazný, k uzoufání předvídatelný a hloupý příběh s postavami tak otravnými, že jsem celému Norsku přál dopad meteoritu, aby tu de....tu vyhladil. Jednu hvězdu dávám za snahu nemít zlého trola a druhou za počítačové efekty. Vy se tomu prosím vyhněte obloukem. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hromadu klišé v konečnom dôsledku zachraňuje celistvosť filmu a slušná atmosféra. Rozumej skôr krása nórskej prírody, tam niet čo pokaziť, stačí len správne nastaviť kameru. Nóri asi nečítali Pána prsteňov, inak by vedeli, že ľudskou činnosťou prebudia monštrum z hlbín/spod zeme. Ale Aukan s Uthaugom mapozerali ešte raz Emmericha, všetkých King Kongov a Baya. Môžete to brať ako vykrádačku, alebo ako poctu, asi aj od toho bude závisieť vaše konečné hodnotenie. Na víkendové dopoludnie/popoludnie pred telkou fajn. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nora z Norska se snaží zastavit trola, kterého železničáři probudili při hloubení nového tunelu. Variace na americké katastrofické řachanice ve stylu Godzilly od Emmericha si ze sebe sice umí udělat legraci, ale jde na to občas i trochu vážněji. Což vytváří divný rozpor, který někteří diváci asi nezkousnou. Uthaug je šikovný režisér, ne úplně výrazný, ale řemeslo umí. Triky jsou slušné a akce přehledná, na nory až nečekaně. Hlášky jsou často smrtící. Že za to můžou klimatické změny? Zavoláme Grétu. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Trol by zároveň chtěl být unikátním blockbusterem ze severských kulis, do velké míry se ovšem snaží kopírovat hollywoodské propriety a výsledek je na pováženou. Roar Uthaug rozhodně naservíroval dostatečně zábavný blockbuster, který na to jde sice chvílemi krapet jinak, dost času ovšem příliš sází na hollywoodský recept a příliš nejde svou cestou. I díky tomu tak ve výsledku zbude pouze úctyhodná blockbusterová porce,  která své konzumenti neurazí, zároveň ovšem nevyvolá motivaci k tomu upřednostnit jí před více úctyhodnými předchůdci.... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama