Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Asi už mne zkrátka tyhle Godzily nudí, a to, ať už jsou odkudkoli. Za určitých okolností bych asi i dal tři hvězdy neboť kamera jakožto i celý vizuál byl ohromný, ale dílo postrádá osobité kouzlo, příběh je slabý, nepříliš zajímavý a na hereckém obsazení jsou paradoxně nejcharismatičtější vedlejší postavy. No zkrátka nic nového a nuda. 45% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nové akčné fantasy Trol je vo svojej podstate nórskou Godzillou, ktorú si môžu pozrieť celé rodiny bez toho, aby malým deťom zakrývali oči. Námet nie je ničím netradičným, spracovanie je prakticky v každom ohľade stereotypné a rozdiely tvorí iba trol a škandinávske prostredie, ktoré je pri podobných žánrovkách pre slovenského diváka pomerne výnimočné. Od približne polovice som sa značne nudil a čakal, či film naberie druhý dych, a trpel som v naivnom očakávaní, že záver prinesie niečo originálne. 4/10 _ Viac v recenzii. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Norská variace na Godzillu opřená o tamní pohádky a mytologii se sice celou dobu pohybuje na hraně béčka, ale je natolik zábavná, že to ničemu nevadí. Stejně jako nevadí průhledný děj, u kterého je od začátku jasné kam bude směřovat. Na evropskou produkci je Troll navíc velmi slušně udělaný a na zasněžený páteční večer to byla ideální volba...70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Norové tu plní kvocient průměrného evropského blockbusteru. Jako základ pracují s norskou mytologií, což je hrozně fajn, ale pak používají standardní filmové fráze, kterými se snaží zalíbit všem. Když bych nevěděl, že to pod palcem mají Norové, tak bych skoro řekl, že to natočil Roland Emmerich, což je vlastně pochvala, i když ve výsledku dávám dvě hvězdy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Roar Uthaug sa nebál ukázať svoje postavy ako serióznych ľudí so skutočnými emóciami a sentimentom. Čo oceňujem je, že nezľahčoval film hlúpymi vtipmi, čo v dnešnej dobe vidíme vo filmoch od Marvelu. ,,Troll" sa tiež nespolieha na toxickú vojenskú prevahu ako zbraň na zničenie monštra, ale spolieha sa na fantastické nápady, ktoré sú pre film tohto žánru zriedkavé. A áno, niektoré scény boli hlúpe a obsahujú veľa klišé, ale nebolo to tak rušivé. Je to príjemná zábavná jednohubka. 6,5/10 ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama