Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Docela solidní jednohubka od netflixu. Neříkám, že pecka, ale na to 1 vidění mě to nepohoršilo. CGI mi nevadilo, na slabší rozpočet to bylo celé zvládnuté obstojně i cop se týče hereckého obsazení. Trol vizuálně pěkně vypadal, dějem si to vykrádalo mnohem větší áčkové blockbustery jako je Godzilla apod. Sice to ve finále už nemělo takovou šťávu, ale pořád se tu něco dělo a vůbec jsem se u tohoto sledování necítil trapně, takže proč ne? ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla z Wishe. Filmu se nedá upřít jedna věc a to je prostředí. Panorama severských krajin a hor snímku dodává nádech něčeho krásného a samotné lokality dokazují, že Norsko je opravdu hezká země. Netflix snímek samotný nepřipravil, ale odkoupil a tak jde jasně vidět, že se nenatáčelo někde u režiséra ve sklepě, což je pro mě osobně veliké plus. (Většina filmů od Netflixu je totiž škaredá jak noc). Příběhem provází i sympatické postavy. Mariňák, vědkyně, nerd, se kterými strávíte většinu času. Nesmíme zapomenout na nutné zlé generály a ministry, kteří jsou v každém takovém filmu akorát proto, aby si dupli pro puštění atomovek a dělali hloupá rozhodnutí.  Největším plusem považuji u snímku, že obsahuje nádech něčeho mystického. Nejedná se  totiž jen o monstrum film, kde velká příšera ničí domy, žere lidi a neplatí daně. To vše tu samozřejmě je, ale v mnohem menším měřítku. Příběhy o trolech jsou zajímavé a samotný obr vypadá vizuálně obstojně. Filmu nechybí ani takové to pohádkové srdíčko a nabízí tak aspoň něco trošku odlišného.  Problém vidím akorát v tom, že se jede podle zajeté šablony od startu do konce a krom právě těch mystických věcí, tady není nic, co už bychom neviděli jinde a třeba i lépe. Neříkám, že to je špatný film, ale v rámci žánru celkem zapadne. Občas trošku drhne tempo a divák jednou za čas mrkne na hodinky, zda už se blíží konec. Ve výsledku se tak jedná o klasickou spotřební podívanou na Netflixu, která nenadchne ani neurazí. Potěší vizuál, sympatické postavy a až pohádkový nádech. Zamrzí šablonovitost a v některých chvílích nástup nudy. Na jeden večer je to ale dostačující a patří to do té lepší části toho, co streamovací gigant za poslední dobu vypustil. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu místní hate na tento film. Na norskou tvorbu mi to přijde docela slušné. Plus mi to přišlo po všech těch Godzillách a King Konzích celkem originální, když to vychází ze severské mytologie. Produkční hodnoty tam jsou celkem vidět. Akorát od toho člověk nemůže čekat nic převratného. Samotné finále je dost zajímavé. Herci taky dobří, za mě spokojenost na poměry Netflixu. "Neříkej, že to je trol!" ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nóri si natočili vlastného King Konga. To bolo prvé čo mi napadlo po dopozeraní filmu. Ak by tento film prišiel na svet skôr, povedzme tak dvadsať rokov dozadu, bola by to väčšia pecka. Teraz keď na svet s dier vyliezlo niekoľko king kogov, godzil a iných Kaiju potvor je Troll len jednohúbka, ktorá nenadchne, ale ani neurazí a vďaka krátkej minutáži to celkom rýchlo plynie. Príbeh, herci, akcia, efekty celkom dobre na to, že ide o nórsku produkciu. Ale nič okrem dobrodružnej akčnej zábavy nečakajte. 60% - 3* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nórsko doháňa svet. Mešká len desaťročia. Lepšie neskoro, než vôbec, že? No...ani moc nie. Vizuálne samozrejme nikto nečakal Marvel a v tomto smere si ani nie je na čo sťažovať. Inak ide o blbinu, ktorá v ničom nezaostáva za podobnými hollywoodskými blbinami. Nemastné neslané postavy, hlavne že to občas urobí bum, jednoduchá mytológia tváriaca sa ako zápletka z Lovci pokladů a bez emočný zážitok, vedľa ktorého Godzilla (1998) vyzerá zasa o kus lepšie. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama