Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (144)

choze 

všechny recenze uživatele

Mírně mě nudilo až rozčilovalo, jak tlumeně a neokázale je to natočené, úplně jsem dostal chuť se hned po tom podívat na Sedm a vynahradit si to. Taky ta rozhašená detektivka Shailene Woodley mě moc nebavila, polovinu času na mě působila jako Mary Sue, co jen čumí a tváří se nijak. Ale pár silnějších momentů to má. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase po dlouhé době skutečně pobavil u kriminálky natočené tak trochu ve stylu severské atmosféry, kde celou dobu cítíte takové to ponuré chvění a kde v jakékoliv chvíli čekáte nečekaný výbuch a zvrat děje, který může přijít, ale také nemusí. Tady se to povedlo minimálně do poloviny vzrušujícího vyprávění, kdy jsem byl fakt napnutý jako péro z gauče v průvanu a kdy jsem si během této poloviny vytrhal minimálně polovinu z mých zbylých pěti vlasů na mé luxusně pěstované makovici. Přibližně v polovině filmu skončila má euforie a začala povinná vata, ve které se stal jeden z hlavních představitelů a do té doby sympaťák, krikeťák klasickou buznou první kategorie. A i když se toto vyprávění odehrává v zimních časech, tak mně bylo nečekaně teplo asi jako zbloudilému Eskymákovi na nehostinné Sahaře v době největšího sucha. Naštěstí to zachránila přirozeně vypadající a hrající Shailene Woodley, která si zde zahrála poměrně uvěřitelnou postavu policistky, která se zaplete do vyšetřování zkušenější odnože FBI a která svými postřehy překvapí nejednoho Sherlocka u televizních obrazovek. Náš údajný psychopat střílí lidi hlava nehlava a nehledí ani na množství a už vůbec néé na kvalitu. Motiv veškerý žádný a proto jsou profilovači a psychologové z FBI v koncích a nemají se čeho chytit. Náš psychouš střílí všechno, co dejchá a nezáleží mu ani na věku ani na rase. Nenechává žádné vzkazy a už vůbec nééé žádné stopy. Je to prostě profík, jak má být. Samozřejmě, že zoufalí lidé dělají zoufalé činy a tak jsme svědky zoufalého vyšetřování zoufalé FBI ve kterém to odnese pár náhodně blbě vypadajících osob. Víc už nebudu psát, abych nevyzradil pointu, ale jak už z pracovního názvu tohoto filmu, který zněl Misantrop vyplývá, tak náš zabiják je milovníkem lidí a všeobecně uznávaným lidumilem o čemž se přesvědčíme v dechberoucím závěru tohoto snímku za který dávám zasloužených 70 % a je to škoda, protože potenciál byl rozhodně větší, ale ta zbytečně vsunutá teplá vata v polovině filmu, která trvala necelou půlhodinu, ale která mi nedovolí dát sto procent. Ještě připíšu jednu zajímavost a tou je to, že se snímek odehrává v americkém městě Baltimore, které se nachází v americkém státě Maryland. Jde o to, že v tomto městě se nenatáčelo a natáčení probíhalo v kanadském Montrealu a ve městě Atlanta, která se nachází v americkém státě Georgia. Další zajímavostí nebo spíše postřehem, néé-li chybou, je to, že tvůrci se zmiňují o masovém vrahovi, což byla možná pravda u prvního masakru, ale u druhého masakru a dalších se z něj přeci stává vrah sériový, není-liž pravda??? ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ani jednou jsem nebyl na WC, nepřetáčel jsem a sledoval pěkně od začátku, až do konce a přesto to tam není. Jako ten pocit, že to bylo něco top, co mě opravdu rozebralo a dalo víc, než jen lehce nadprůměrnou story o chytání vraha. Možná tak první polovina, ale ta druhá se změní jak už to tak někdy bývá na spoustu klišé a konec, ten už to jen celé završil. Lehce nelogický s malou upírskou vložkou, kterou si dle mého názoru mohli tvůrci jednoznačně odpustit. Tři a něco. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s tíživou severskou atmosférou, kde se nedá předvídat, co přijde v následující minutě, protože se neřídí klasickými žánrovými klišé, ani zarytými strukturami krimi thrillerů. Tady se všechno děje nahodile, náhle a bez předchozích hintů - tak totiž fungují životy a soukromé světy většiny z nás. To Catch a Killer je áčková liga od člověka, kterej evidentně chápe, v jakym světě žije. Z hlediska dialogů, názoru, vize a scénáře obecně se navíc jedná o jeden z nejlepších filmů žánru za poslední roky! Vlastně ani neumim říct, co mi tam chybí k plný palbě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš výpověď o stavu součastné společnosti než čistá kriminálka. Hlavní kvalita MISANTROPA spočívá ve velmi podařeném vykreslení současné Ameriky. O dvou pohledech, které prezentuje a dostávání se ze reality dvou prací, hnusného podnájmu a dluhů do světa kývačů, podpisů a poplácávaní se po ramenou. Vyšetřovací linie bezútěšná a civilní se skvělým Mendelshonem a nenamaskovanou Woodleyovou, jejíž obyčejnost chytré holčiny, která měla v dětství smůlu a ne úplně ideální podmínky pro život, do prezentovaného prostředí nádherně zapadá. Chytání vraha je napínavé a zvláštní závěr nutí člověka k přemýšlení a to se dneska nevidí často. Szifrónova režie přesná a kdyby měl malinko lepší scénář bylo by to na výbornou. Skvělá kamera, dobrá hudba. Moc pěkné překvapení. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama