Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

bourec 

všechny recenze uživatele

Dost vysoký hodnocení a spoustu pozitivních komentářu mě naladily na po dlouhý době hutnou krimošku.. Co se týče obsazení, je kromě Woodley spíš průměrný. Těch hutnejch scén tam je dost, ovšem jízda za chycením magora se nekoná. Pomalý, se spoustou pro mě zbytečnejch keců o komzumním životě. Navíc tam znovu naroubovali scénu, která je dnes a denně v každým filmu. Že to otupí ostří filmu ty filmaře ani nenapadne. Průměr jak prase. 60%. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

V podstatě brilantně zvládnutá žánrovka, která neskrývá svou osobitost a která se svou místy bezútěšnou atmosférou lehce přibližuje poetice Davida Finchera. Nakonec zůstane někde na půli cesty k dekonstrukci kriminálního thrilleru, přičemž highlightem je silvestrovský opening a největší devízou ústřední herecké duo podpořené netriviálním scénářem v nadstandardním režijním podání. Sice to pořád nestačí na špičku žánru, ale tentokrát už moc nechybělo. [80%] ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Priam fantastický úvod, ktorý hravo predčí ktorúkoľvek súčasnú kriminálku, no za ktorým nasleduje už "len" ľahko nadpriemerná kriminálna dráma, občas neváhajúca kopnúť do konzumerizmu v USA, ale bez toho, aby v tej kritike americkej spoločnosti išla akokoľvek na dreň alebo sa pokúšala o nejakú kontroverziu. Čo je trocha škoda, pretože Damián Szifrón je famózny režisér (Wild Tales), ktorý sa nebojí aj silných, nepríjemných tém, akurát réžia mu ide podstatne lepšie než písanie scenárov. To Catch a Killer je aj napriek tomu zaujímavé krimi, ukotvené maximálne v realite (a byrokratických a politických procesoch, ktorým musí také vyšetrovanie prejsť), bez zbytočných hollywoodskychh klíše, s miestami parádnou atmosférou, ale už trochu absentujúcim napätím alebo odzbrojujúcim vyvrcholením. Ten úvod tak filmu robí skôr medvediu službu, lebo dá divákovi prísľub niečoho väčšieho a nakoniec dostane "len" tú ľahko nadpriemernú krimi drámu. Slušnú, ale konkurencia (Prisoners, Heat), ku ktorej by sa To Catch a Killer chcel námetovo radiť je predsa o úroveň vyššie. CELKOVO: 7/10 ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Absolutní pecka. Asi nejlepší úvodní desetiminutovka od prvního Sicaria s nádechem Jacka Reachera. Lépe to diváka prostě vtáhnout nemůže. Málokdy se mi stane, že i když dám filmu plné hodnocení, můžu o něm říct, že mě bavil od začátku až po samotný konec. To Catch a Killer je však jedním z nich. Kurevsky hutná a napínavá jízda po nekompromisním masovém vrahovi, který nepozná slitování vůbec s nikým. Je jedno, jestli jste policista, nebo strávník ve fastfoodu. Střelba v centru je brutál ( i když si myslím, že šlo z toho vyšťavit ještě o něco více ). Máme tu i pár těžších scén viz supermarket a nebylo mi dvakrát dobře ani při návštěvě masokombinátu. Shailene předvádí jednoznačně nejlepší výkon své dosavadní kariéry a výborně ji asistuje i Mendelsohn. Tady je prostě všechno co mám rád. Vyšetřovací postupy, sympatičtí detektivové, poctivá,mrazivá atmosféra, chladnokrevný zabiják, herecké výkony, spousta mrtvol. Možná tomu chyběl o něco větší zvrat na konci, jak je zvykem třeba u Fincherových mystery snímků, ale pořád se jedná o jednoznačně nejlepší krimithriller v tomto roce. alespoň za mě. No jsem zvědav, jestli tohle něco letos překoná. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš výpověď o stavu součastné společnosti než čistá kriminálka. Hlavní kvalita MISANTROPA spočívá ve velmi podařeném vykreslení současné Ameriky. O dvou pohledech, které prezentuje a dostávání se ze reality dvou prací, hnusného podnájmu a dluhů do světa kývačů, podpisů a poplácávaní se po ramenou. Vyšetřovací linie bezútěšná a civilní se skvělým Mendelshonem a nenamaskovanou Woodleyovou, jejíž obyčejnost chytré holčiny, která měla v dětství smůlu a ne úplně ideální podmínky pro život, do prezentovaného prostředí nádherně zapadá. Chytání vraha je napínavé a zvláštní závěr nutí člověka k přemýšlení a to se dneska nevidí často. Szifrónova režie přesná a kdyby měl malinko lepší scénář bylo by to na výbornou. Skvělá kamera, dobrá hudba. Moc pěkné překvapení. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Na začátku svítí uprostřed ulice silný reflektor, který se pohybuje, zatímco je slyšet zvuk vrtulníku. Jedná se samozřejmě o běžný „filmový“ reflektor, jinak by vrtulník musel být velmi blízko země, aby takto svítil. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně v hlučném vrtulníku nelze vypnout komunikační systém a mluvit normální hlasitostí na cestujícího vedle sebe, aniž by ho bylo slyšet. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama