Reklama

Reklama

Temná dcera

  • USA The Lost Daughter (více)
Trailer 1

VOD (1)

Na dovolené u moře ji silně zaujme mladá matka. Jejich setkání jí ale připomene dávná tajemství, a tak začne rychle jít do tuhého. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony naprosto skvělé. Olivia dokonalá, Jessie Buckley skvělá a i Dakota Johnson se mi moc líbila. Měla jsem občas velký problém si uvědomit, že je to Dakota. Ale film má 121 minut a těch 121 minut mi přišlo šíleně ale šíleně nekonečných. Nudila jsem se, strašně moc jsem se nudila. Jo, jsou tam zajímavé scény a upřímně nejvíc mě bavily ty flasbacky do minulosti, ale po většinu dobu jsem myslela na něco jiného nebo jsem měla nutkání dělat něco na mobilu. Prostě velká a nezáživná nuda. Tenhle film už rozhodně znovu ne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Popis znel lákavo, herecké obsadenie ešte lepšie, a tak som bol zvedavý, čo pre nás Maggie z režisérskej stoličky pripravila. Aj keď som nemal žiadne mega vysoké očakávania, tak napokon to bolo skôr sklamanie. Základ deju a prostredie gréckeho ostrova boli atraktívne, postavy zaujímavé, no dejová línia bola ťažkopádna a biedna. Čakal som, že to zachráni aspoň nejaké kvalitné vyvrcholenie, ktoré uzavrie kruh s nejakou parádnou pointou. Ale ani tu sa zázrak nekonal... Škoda toho. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herci film dělají koukatelným, ale k záživnosti má pořád daleko. Studie hlavní postavy baví v první polovině, po prvních náznacích co-jí-trápí ale zájem diváka opadává. Nejde s ní sympatizovat ani ji litovat. Vedlejší motivy s okolitými postavami taky šlapou pouze na půl plynu a dramaturgicky snímek příliš neobohacují -  především nic moc postava Eda Harrise, ale ne jenom ta. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Maggie Gyllenhaal si natočila prosolený a pískem prosáklý rozbor odvrácené strany mateřství. Olivia Colman hraje tu „zlou“ protivnou skoro padesátnici skvěle. Jen mi v těch střípcích z mozaiky o údělu matek chybělo silnější vertigo. The Lost Daughter tak vnímám podobně jako Pieces of a Woman coby herecké cvičení pro jednu postavu. Ale pod kůži se mi tyhle malá zrnka písku úplně nezadřela. Škoda, že Maggie nesáhla spíše po knize Lízni si a hrej od Joan Didion. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

PLUSY /////////////////////////  herecké obsazení, výkon Oliviy Colman, nádherný dovolenkový setting a atmosféra filmu, svižný posun děje MÍNUSY ///////////////////////// lehce nesympatické postavy, možná větší gradace, ale jinak nic HODNOCENÍ: 90% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Reklama

Reklama