Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý mariňák z jižanského městečka vyrazí do boje proti zkorumpovaným strážcům zákona. Ti mu totiž neprávem zabavili peníze, které měl na kauci pro bratrance ve vazbě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

castor 

všechny recenze uživatele

Ten nástup byl skvělý. Tvůrci dokážou v divácích vyvolat opravdové pocity bezmoci (rozuměj nasrání) prakticky okamžitě, co se jistý Terry ocitne hubou v prachu země. S balíkem peněz mířil na kole do jednoho zapadákova, kde hodlal zaplatit kauci za svého bratrance (trochu zlobil a hlavně se nesmí z vazby dostat mezi vězně). Jenže ho srazí policejní auto, respektive jeho lehce rasistická posádka, za velmi podivných postupů dostane pouta a o prachy přijde. Důvody jsou chabé, jakékoliv oponování Terrymu přidělá další nepříjemnosti. Přesto to ještě zkusí v klidu a po dobrém, jenže u soudu v téhle díře právě skončily úřední hodiny, obecně tu platí tak trochu jiná pravidla a poldové spoléhají na díru v zákoně. Křivda je jedna věc, prasárna za prasárnou druhá, takže tihle balíci brzy pochopí, že tenhle „prudič“ je ve skutečnosti bývalý mariňák a expert na řešení konfliktů. Graduje to pomalu, ale parádně. První polovina je opravdu velmi dobrá. Sice nepotřebuju usekané ruce a zlámané nohy, ale zhruba v té době už něco šťavnatého přijít mohlo. A taky mělo. Jenže (hodně zajímavý) Aaron Pierre jde na všechno zatraceně soustředěně a s rozumem. Navíc se začne dost vysvětlovat a to opatrné nadšení se docela dost drolí. Občas přijde nějaká ta náhoda, jindy pitomé policejní rozhodnutí. A to nemalé očekávání prostě vystřídají závěrečné titulky. Ale povšechně spokojenost. Škoda až příliš opatrné druhé poloviny, navíc celkově s přepálenou stopáží. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se Daviesovým nejoblíbenějším filmovým žánrem na stará boomerovská kolena stane moderní western maskovaný za slow burn thriller z amerického vidlákova, kam se pro ostrá slova a ještě ostřejší nože nechodí daleko. Začínám mít regulérní crush na všechny tyhle filmíky o namakaných Mircích Dušínech, na nichž sprostá vyšší moc zdánlivě bez úhony páchá příkoří. Když jsem byl malý, chtěl jsem vidět týmovku Avengers (splněno!!). Dnes bych si ovšem instantně dal supertým ve složení amazoňáckého Jacka Reachera, Hieronyma Bosche, Roberta McCalla a teď i Terryho Richmonda. Jo, klidně přihoďte i Jamese Reece. Šoupněte mi je prosím všecky do nějaké epické konspirační detektivky, platím zlatem! [Netflix] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chudáci čokoládoví sú aj naďalej perzekuovaní tvarohovými policajtmi, v tejto premise žiadnu rebéliu nevidím, ale aspoň film vyvracia dávno vyvrátené asociácie ako napríklad černoch + bicykel rovná sa zlodej. Don Johnson už býval lepší, ale charizmu má, no a celkovo priemerná kriminálka má v sebe jedinú rebéliu, že Netflix tentokrát prekvapujúco nepodľahol gejóze. Sústredil sa čisto na farby. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

V kontextu pochybných netflixových rychlokvašek je tohle fakt solidní věc. Od první minuty našlapaná a přesto civilní revenge movie o chlápkovi, co si jen prostě chtěl jet na kole a potkal zkorumpované poldy. Dialogy odsýpají a akce je nečekaně sympatická tím, jak šetří mrtvolami. Nečekejte úplně Black Hawk Down střílečku, je to spíš takový rurální akčňák v mezích reality. 3-4* ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Režisér Saulnier se tak moc snaží, aby jeho filmy vypadaly dramaticky, umělečtěji, zkrátka, aby to vypadalo, že to natočil zkušený tvůrce s žánrovým přesahem (Nolan). Výsledkem je opět zdlouhavý rádoby napínavý příběh se snahou o jistou realitu děje a netlačení na pilu s postupným gradováním událostí. Klasicky nastolí zajímavý náčrt příběhu, aby následně bezradně tápal v nesmyslné délce stopáže a zdržoval příběh a bohužel i normálního diváka. Zpočátku jsem byl i rozhodnutý jít na čtyři hvězdičky, ke konci jsem uvažoval  o dvou.  Hlavní černouš je sympatický týpek, ale scénář mu postupně brání cokoliv udělat, aby nebyl za hajzla. Takže nakonec je to takový dobrosrdečný černošský občan v klišé příběhu  a úplně zbytečným "prý Rambo" filmu, ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V hlavní roli se měl představit John Boyega, projekt ale v roce 2021 opustil uprostřed natáčení. Byl obsazen Aaron Pierre (Terry) a Boyegovy scény musely být přetočeny. (DavePave)

Reklama

Reklama