Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Obelixův absťák po bitkách s Římany, různé kulturní narážky na Anglii, spousta chlastu a malá neškodná loďka proti římské galéře. Zatím nejucelenější film s Asterixem. /// Asterix: "Máte tu často takhle hustou mlhu?" Antiklimax: "Ne, to ne. Mlha tu bývá jenom pokud neprší." ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Snížené hodnocení je pravděpodobně zůsobené špatným českým dabingem. Jinak však oceňuji, kolik chytrého a historií inspirovaného humoru se sem podařilo nacpat. Asterix je pro francouze, někým, kdo jim pomáhá vyrovnat se s vlastním komplexem méněcenosti, jež vyvěrá z historických selhání a ze ztráty velmocenského postavení. A i zde je tento boj proti všem patrný. Pokud se to ovšem daří, jako zde není co vytýkat. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Niekedy vyznie spojenie minulosti a súčasnosti komicky, niekedy nevkusne a niekedy je to v pohode. Teraz myslím, že to ani neuškodilo a ani neskrášlilo, bolo to fajn, no čakal som viac po takom filme Dvanásť úloh pre Asterixa. Tých zaujímavých motívov tu podľa mňa nebolo nejak veľa a ani zábavných scénok som sa veľmi nedočkal. Animačne približne tak ako to mám rád, čiže celkovo ako film je to pre mňa solídny priemer. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Znova netuším, ako sa tento film ocitol v Top300 filmov čsfd. Asi je to z lásky mnohých fanúšikov k originálnemu komiksu. Niektoré narážky na anglické zvláštnosti sú dobré, ale stačia mi len na označenie za dobrý film, nič výnimočné. Asi si zapamätám toho diviaka v mätovej sauce, horúcu vodu s mliekom, teplé pivo a rímske čísla na anglických domoch. Bitky, akcie a Obeliska ako takého som len pretrpel. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vcelku dle očekávání stojí na konfrontaci zvyků Galských a Britských. Britské zvyky jsou nám předkládaný s typickými narážkami na současnou dobu, což je jen a jen dobře. Když to člověk srovná s hranou verzí, tak je skoro až neuvěřitelná, jak moc hraná verze dokázala předlohu znásilnit a zničit, kdežto takhle kreslená se jí dokázala věrně držet. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu se hrdinové skryjí v hospodě u hospodského Relaxe, ve filmu se však tato postava jmenuje Olive Escartefix, kterému Britové obecně říkají Gaulix. Je to odkaz na postavu Olive Escartefigue z filmové Marseillaiské trilogie Marcela Pagnola Marius (1931), Fanny (1932) a César (1936). (Landauer)
  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)

Reklama

Reklama