Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix v čele s Panoramixem staví raketovou rychlostí palác pro Kleopatru (tedy pro Césara) pomocí kouzelného lektvaru. Ale před tím postaví ještě jen tak namátkou pyramidu za nějakých deset vteřin. Takže žádní mimozemšťané, ale Asterix, Obelix a Panoramix postavili pyramidy. A už víme i jak. :-) [9986. hodnocení, 140. komentář, 83%, 714. nejlepší film] ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct... animovaný Asterix a Kleopatra je těžká nuda. Hraná verze Kleopatry je šíleně vtipné guilty pleasure, ostatní animovaní Asterixové jsou zase většinou výborné a lehce sarkastické animáky pro celou rodinu, ale tohle není zábavné skoro vůbec. Většina jednodušších gagů trpí špatným timingem a přílišnou infantilností, to samé platí a muzikálovch výstupech a kromě nich tu z klasického Asterixe moc nezbylo.- žádné popkulturní odkazy, sarkastické narážky, ani nic jiného. Prostě nuda pro nejmenší (kterým stejně stačí že je to barevné a hýbe se to). 4/10 ()

Reklama

dawexx 

všechny recenze uživatele

Tolik jsem se na Asterixe a Kleopatru těšil a nakonec to bylo pěkný zklamání. V hodnocení i komentáři plně souhlasím s Halem, měl jsem z tohoto snímku stejný pocity. Na druhou stranu aspoň vím, že v následujících letech šla kvalita animovaných Asterixů nahoru a tohle byla spíš jen taková první vlaštovka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohohle filmu se chopili primo Goscinny a Uderzo a ze by to melo nejakej velkej prinos se moc rict neda. Ze zacatku je to totiz takovy divny az nudny, nastesti po nejakejch 20 minutach se to rozjede a pak zacne ta spravna zabava. Navic tu je i par muzikalovejch cisel a krome toho s Kleopatrou ve vane jsou paradni. Ze zacatku me to sice nastvalo, ale pak jsem se dobre bavil. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kleopatra přislíbí Césarovi, že mu postaví do tří měsíců velký palác, hodný jeho jména. Navrhnout a postavit palác dostane za úkol architekt Edifis, který ale sám ví, že je to úkol nad jeho síly. Rozhodne se o pomoc požádat druida Panoramixe, který se svými přáteli Asterixem a Obelixem vyrazí do dalekého Egypta. Úkol to nebude jednoduchý, protože César nijak netouží po tom, aby Kleopatra svůj slib splnila, a udělá vše proto, aby stavbu překazil... Začínám mít takový dojem, že už jsem ze všech Asterixů nějak vyrostl. Vzpomínám jak jsem ve studentských letech hltal komixy s Asterixem po desítkách, ale poslední dobou, pokud se dostanu k nějakému filmu, tak se až tak extra moc nebavím. Asterix a Kleopatra sice patří k těm lepším, ale i přesto víc než 3 hvězdičky ze svého hodnocení nevymáčknu... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama