Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

mortak 

všechny recenze uživatele

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Další skvělý animák s Asterixem, kterému bych narozdíl od toho pilotního filmu dal i za pět hvězd, kdyby nebylo těch muzikálových čísel. Komiksové předlohy se tento film držel trochu méně, než právě první film - vypuštěny byly vtípky typu "deník Večerní Faraon" nebo závěrečné scénky s menhiry (kdo četl, ví), což je vzhledem k tomu, že tento film dělali Goscinny s Uderzem, zklamání. Nicméně pořád výborná zábava, narozdíl od stejnojmenného hraného filmu, který je vyjma přesného se držení předlohy příšernost. ()

Reklama

Annevintage 

všechny recenze uživatele

Dětský animovaný seriál podle legendárních  komiksů  Francouzského spisovatele René Goscinny od něhož pochází také pro mně  oblíbenější Mikulášovy patálie, když vidíte podle svého oblíbence natočené filmy nebo seriály chcete jistě vidět další filmy nebo seriály podle něj. Musím říct že ani tentokrát mně tohle zpracování legendárních filmů podle legendárních komiksových předloh nezklamalo,  vždyť také vznikli v době kdy vznikali kvalitní umělecké záležitosti, tím spíš by mně mohli zklamat dnešní zpracování, a k tomu všemu ta průvodní hudba a náš prvotřídní Český dabing to prostě nemůže mít člověk nerad. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Asterix a Kleopatra patří mezi klasické komiksové příběhy ze sladké Francie. Tentokrát pod vedením Panoramixe jedou Asterix a Obelix s Idefixem do Egypta pomoc Kleopatře v sázce s Cesaerem o postavení paláce pro římského císaře. Jen cesta do Egypta je obklopena vtipem a typickým francouzským humorem! Opět povedený díl! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama