Reklama

Reklama

Klasický horor

  • Itálie A Classic Horror Story (více)
Trailer

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přestože film odkazoval na celou řadu již natočených hororů a různé věci si z nich propůjčoval,  Klasický horor pro mě byl stále velkým překvapením. Děj byl dosti dobrý a já už od začátku pomalu hádal o jaký druh hororu asi půjde. Nápověd tu bylo mnoho, ale zvrat na závěr jsem tedy opravdu neočekával. Následná msta, která je pro Matildu (hvězdu hororu Revenge) již natolik typická, byla pro diváka na pohled velice uspokojivá a já tak dokonce na chvíli váhal, neudělím-li pět hvězd. Závěr mi ještě naservíroval poslední překvapení, ale to už jsem příliš neuvítal a celý film to ukončilo ,,pouze" důstojně. Kdyby však namísto finálních 5-10 minut došlo k dalšímu střetu se zaporáky, pravděpodobně bych udělil i plný počet. Nutno však říci, že i takhle jsem stále velmi spokojen. 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Klasický horor vyvolával svým meta názvem a meta trailerem (ten lákal na jakýsi mišmaš Texaského masakru a Slunovratu, okořeněný ambicemi Chaty v horách) očekávání velkého zvratu, který vše postaví na hlavu, takže rozhodně nebudeme mít co dočinění s "klasickým hororem". Paradoxně, kdyby to klasický horor byl, líbil by se mi minimálně o hvězdičku více. Ten zvrat je sice konceptuálně hezký, ale paradoxně bere snímku veškeré jeho předchozí kouzlo. Ta krásná letní atmosféra jižní Itálie, tajemno kolem záhadného lesa, opuštěná chata, nevysvětlitelné jevy, divný kult ... to všechno zadělávalo na super horor, přesně jaký mám rád, byť by se nejednalo o nic originálního. Vlastně se mi v první hodince stopáže hlavou honily myšlenky, že se dívám na nejlepší/nejděsivější letošní hororový kousek. Po zvratu to sice lehce originální je (byť nijak šokantně, určitě už jsem někdy něco podobného viděl), ale veškerá ta dosavadní atmosféra je po něm v háji. Myšlenka dobrá, ale nedotažená tak, aby výsledný tvar opravdu fungoval jako celek. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Prečo, dofrasa, ak mali tvorcovia krásny vizuál, techniku, nápady aj schopnosti, perfektné a atmosferické prostredie... dodrbali to debilným záporákom a banálnou pointou. O absencii gore už ani nebudem hovoriť, šlo by to aj s náznakmi, ak... Len rozvinúť fajn pribeh, mystery atmosféru a možno aj bizarnosť a rituály. Ale takto... Veľmi premrhaná príležitosť na jedno pozretie. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Cez 50 minúť musíte čakať kým sa niečo poriadne stane a potom je koniec. Trailer sľuboval Taliansky masaker motorovou pílou, po ktorej vám doslova krv potečie monitorom a PRD. Áno film je pekne nakrútený, je tam skvelý les, tvorcovia sa vyhrali s hudbou a zvukmi ale to najdôležitejšie tam nie je. Ani gore, ani priemerný príbeh, ani sympatický herci, ani poriadny kill count... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Až do „toho“ zvratu dobré. Bohužiaľ nie zázrak, na to sú postavy priveľmi nudné, dialógy nezáživné, vzťahy medzi hrdinami podpriemerné a scenár klišé. Ale veľa toho zachraňuje mix mojich asi najobľúbenejších hororových subžánrov: hixploitationu a folk horroru. Postupné vyvražďovanie (hoci mdlých) postáv má niečo do seba, je správne nepríjemné, drsné a naturalistické. Bohužiaľ, po spomínanom twiste to úspešne pochovali. Ale 2* si Klasický horor nezaslúži. Asi. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama