Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Viděno v kině. Nazval bych to Lví král: Pomsta šelmy!  Že já vlezu na cokoliv, na kdejakou bejkárnu. ;)) Ale tak co, šel jsem se odreagovat a docela se to i povedlo. Chvílemi jsem u tohoto filmu cítil napětí a chvílemi jsem se trochu i zasmál, jak to působilo jako kravina, ale tentokrát v dobrém slova smyslu. Úvod mě moc nebavil, ani seznámení s postavami, které mě sice neiritovali, ale nudil jsem se. Poté, kdy se jde na věc, tak už zde nuda nehrozila. Prvních asi 20 min od útoku šelmy mě to bavilo, pak už jsem to moc nebral vážně a film si snažil tak jako tak užít. Ona ta myšlenka, že se lev mstí na několik xxx lidí působí dost ujetě. Ale nutno uznat, že celé to CGI a digitální šelmy jsou nasnímány výborně + finální střet Elba vs lev působí sice přehnaně, ale drsně. Takže podruhé si to už nedám, ale to 1 vidění mě neurazilo a nebylo to tak trapné, jak jsem si zpočátku myslel, že bude. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V kolébce budoucího evropského obyvatelstva řádí zkurvený rasistický lev a mistr světa ve vyrážení pušek z rukou. Anebo prostě jen narazil na statisticky anomální partičku skutečných gramlavců. Hubí výhradně mouřeníny, fuj fuj apatheidního fosila Čárlta jen požvýká a vyplivne. Ydrys se svými dvěma antikoncepčními i výchovnými selháními, natolik nesnesitelnými to paznehty, že by je každý slušný otec okamžitě vykopal jako velmi vhodnou diverzi z bezpečí auta a zálibně s úlevou sledoval to autentické krmení na safari, se moc chtěl vrátit ke kořenům. Satanžel však hic sunt leones, tak škoda, snad příště, ještě bude muset chvíli živořit v Londýnském chalifátu. Poměrně svižná a hezky natočená šablonovitá koncepční jednoduchost, pravdou je, že lev má hodně slabé dialogy, povrchně vykreslený charakter a je zcela nedostatečně existenciální, čili ty tolik oduševnělé rozumbradáče plně chápu, Assvendžři to prostě nejsou. Každopádně tu dlouho nic o žvížátkách nebylo, a tak dostatečně zabaven vyignoruju, že ta čičina, co všechny černoušky bleskově sundala první ranou, se s Ydrysem deset minut mazlíčkovala. Je to holt fešák! ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Šikovný. Jediné slovo, ktoré ma napadlo pri tom, ako tento technicky brilantný snímok označiť. Parádna kamera, ktorá sa doslova hraje so situáciami a vezme vás doslova do prostred akcie a viac ako dobré CGI efekty, ktoré som v tomto na  dnešnú dobu nízkorozpočtovom ( 36 mega ) dobrodružstve, rozhodne nečakal. A keďže ma remeselná stránka viacmenej ohúrila, príbeh je klišé jedna báseň, bez originality ( no snáď na jednu dve sekvencie ) a gradácie, plus scenáristicky nevýrazne finále, ktoré ale opäť zachraňuje triková stránka veci. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hooodně soft verze Lovců lvů, vedle kterých tahle dobrodružná podívaná vypadá spíš jako rodinná pohádka s několika napínavými momenty. K hororu má Bestie na míle daleko, a i když se na ní kouká hezky, žádné památné momenty zrovna nepřináší. Do letních pařáků v útočišti chladivého obýváku nicméně ideální. [SkyShowtime] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Idris Elba vezme po smrti (ex)manželky svoje dcery do Afriky za kamarádem Sharltem, aby následně musel bojovat o život svůj a svých dcer se šíleným lvem. Zní to hezky, nicméně výsledek je generický survival, ve kterém Kormákur sází na jistotu a nemá prakticky čím překvapit. Atmosféra je ok, ale nemůžu říct, že by mě zrovna pohltila. Vyloženě špatné to není a na jedno podívání to nikomu neublíží, ale celkem pochybuji, že by to kdokoliv chtěl vidět znova...60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama