Reklama

Reklama

Třetí příběh o spravedlivé odplatě člověka, který musí pomstít svou nespravedlivou smrt. Alex se svou snoubenkou Lauren sní o krásném životě, ale jednoho dne je Lauren nalezena zavražděná a policie ze zločinu obviní Alexe. Tomu se nepodaří dokázat svou nevinu a tak ho odsoudí k trestu smrti a popraví. Skutečná spravedlnost je však dána vyšší mocí a tak mystická vrána opět přivede Alexe z říše mrtvých do světa lidí. Žene jej touha po pomstě a chce zjistit, kdo stál za zákeřným spiknutím. Nebezpečné pátrání a nemilosrdná odplata jej nakonec přivede k zjištění, že musí nejen naplnit vyšší spravedlnost a pomstít mrtvé, ale může zachránit i jednoho živého. V pavučině smrti se totiž ocitla i Laurenina mladší sestra Erin... (Intersonic)

(více)

Recenze (80)

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně ponurá atmosféra doprovází třetí, relativně povedené pokračování kultovní jedničky. Po hořkém zklamání z dvojky se na režisérském postu zkoušený Bharat Nalluri (stojí mimochodem za oceňovaným televizním dramatem Tsunami) nebál pohrát s osvědčenými prvky a většinou - i přes mírná naivně rušivá škobrtnutí - mu to vychází. Alex se vrací s neokoukanou tváří Erica Mabiuse a jako jeho sestra mu sekunduje překvapivě Kirsten Dunst. Takže tu máme další slušnou jednohubku, která rozhodně není z nejhorších, ale její chuť vám nezůstane na jazyku dlouho. Což o to, nedávno totiž bohužel vznikla i celou sérii definitivně odstřelující čtyřka s do filmového pekla směle našlapující Tarou Reid!! ()

antragus 

všechny recenze uživatele

No záleží na úhlu pohledu. Když jsem viděl trojku jako svoji první Vránu vůbec, celkem jsem se bavil a říkal si fajn horor tak na 4. Pak jsem jednoho krásného dne objevil jedničku a díky její atmosféře u ní brečel. A taky si uvědomil, že trojka je vlastně takový nepovedený dort pejska s kočičkou. Někdo upekl jeden dokonalý kulatý (jednička) a pak někdo jiný ještě jeden v hranaté formě (trojka). Z toho samého těsta, akorát do druhého upadlo pár skořápek tak to poněkud skřípe. No a jako ozdobu povrchu ukradl pár lentilek z toho prvního dortu. Takže - co je ve trojce nové a původní, to je oproti jedničce trochu o ničem, nepůvodní věci jsou zase naprosto okaté vykrádačky jak přes kopírák. Vše jenom trošičku jinak, ale v podstatě úplně stejně. Na zabití večera celkem ujde, ve srovnání s jedničkou se může zahrabat. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Problémem zůstává, že se Kirsten k sérii nedostala už dříve, takhle Vrány stihly přijít o všechno dobré už během dvojky. Nicméně později se ukázalo, že je možné klesnout ještě hůř a Kirsten má tak na triku jen běžné béčko, ve kterém si vyzkoušela několik zajímavějších speciálních triků s make-upem. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak měla vypadat už dvojka, která stála (až na Igiho Popa) ve všech ohledech naprosto za hovno a jen naprosto neumětelsky kopírovala svýho staršího a slavnějšího brášku. Příběh je vcelku originální, soudržnej, temnej až brutální, hýřící černočerným humorem a skvělými nápady. Scénář se sice nevyhnul pár béčkovejm neduhům, ale i přesto jsem z výsledku nadmíru spokojenej. Asi jediná věc, která mi dost vadila, byly záběry s barevnými filtry podobnými vizuálnímu zpracování Města andělů. Vzhled Alexe mi sice ze začátku moc nesedl, ale rychle jsem si zvykl na jiné pojetí jeho masky, přizpůsobené jeho znetvoření, a herecky to zvládl až na pár momentů skvěle. Dokonce i herecký výkony vedlejších postav mi přišly docela dobrý na to, že jde jen o béčkový pokračování s asi nijak oslnivým rozpočtem. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po slabej dvojke prichádza ďalšie pokračovanie úspešnej Vrany. Ovšem kvality prvého dielu sa toto v žiadnom prípade nevyrovná, hlavný hrdina už bol lepší ako Perez , Kirsten Dunst pekne zapadla do tohoto filmu ale o iných hercoch sa to povedať nedá. Takže jeto skor priemerné dielo ktoré sa ešte pozerať dá. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Tak jako oba předcházející příběhy je i tento volně natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy Jamese O´Barryho. (Terva)

Reklama

Reklama