Reklama

Reklama

Šťastně až do smrti

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tenká hranice mezi láskou a nenávistí se prolomí, když žena odhalí manželovu nevěru. Oba pak podniknou extrémní kroky, aby získali, co chtějí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Dánský zpomalovák, který funguje čistě už jen z principu, že je ze Skandinávie. Fakt, postavte v Dánsku kameru na stativu, stiskněte tlačítko play, a nechte ať se situace rozběhne sama. 7 z 10 zvěrolékařů doporučuje jednou za 15 let vyměnit partnera/rku, aby se starý a plesnivý koberce hodily do škarpy, a a dlouze nesmrděly v obýváku. Zato se místo koberce může vyjímat krásná a vyvoněná mušlička, se zpěvem sedmi moří, a závanem exotickýho Karibiku. ..a hnili spolu šťastně až do smrti.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dánský návod, jak se dá řešit nevěra a předejít konci manželství. Stačí mít zarputilou manželku, která je ochotná jít pro zachování manželství doslova přes mrtvoly. Děj je relativně dobře vystavěný, má příjemný vývoj a relativně rychlý spád. Divák se rozhodně nekouše nudou a potěší i několik velmi milých dějových zvratů. Děj je dobře napsaný a působí uvěřitelně, což ještě více podtrhují velmi slušné herecké výkony. V rámci žánru příjemný dánský standard, ze kterého si diváci zřejmě nebudou ustříkávat radostí, ale zábava je zaručena. [75 %] ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Spoiler. "Šťastně" až do smrti se nejdřív jevilo jako rodinné drama. Počátečních 20 minut mi nebylo vůbec po chuti a vážně jsem uvažovala o vypnutí. Naštěstí se ale film překlopil do příjemného a temného krimi. Manželka s psychopatickou jiskrou v oku se hezky vybarvila. Stejně tak její podpantoflácký a hloupý muž. Pro mě osobně skončil film dost depresivně. Nejen svatbou, která je dle mého něco naprosto zbytečného, ale i pokračováním ve společném životě dvou hlavních postav. Film mi hodně připomínal klasické španělské krimi, kde nic není tak, jak se zdá. Atmosféra fajn, herecké výkony fajn, zápletka fajn. Nijak zvlášť mě to ani neuchvátilo. Možná by se na konci hodil nějaký super plot twist. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tenhle film stažený už delší dobu a oddaloval jsem ho, jak mohl. To téma nevěry a zbavení se partnera, toho se točí strašně moc, akorát stokrát jinak. Hodnocení tady mě nakonec přemluvilo pustit si to. Žádný překvapení se nekonalo, dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Ve filmu je strašně málo scén, který by se něčím vymykaly od jinejch snímků na podobný téma. Na jedno podívání - 50%. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch skandinávských (pře)ceněných detektivek. Zaujaly mě tu jen dva momenty, oba ovšem dobře pojednané: "kapitalistické manželství", luxusní barák, luxusní auta, rodinné problémy (rodič, rodička, děti), pomoc dítěti však nelze na úkor luxusu, potřebé peníze je třeba ukrást, osobně prospěšná sbírka není v oblibě. Slabý silný muž neví, jaký poklad pro něj znamená silná slabá žena. Muž chce vyměnit své zlato za cetku (láska není v jejich hře než cetka), žena si chce své zlato ponechat (za každou cenu, a cenou je tu všechno). Ovšem A woman is the boss. Krize je překonána, pakt znovu zpečetěn dalšími vklady,, tentokráte už skutečně nadosmrti. Třetím momentem (o kterém jsem se původně nechtěl zmiňovat) je skutečnost, že se přes ujišťování detektiva, jehož promluva příběh rámcuje, se zde vůbec o lásku nejedná. O co se zde jedná je podivná směs, obsahující především výron  testosteronu a vlastnického pudu, kterou jsem pracovně označil jako "kapitalistická láska / manželství". Lapidární úvod od Netflixu: Tenká hranice mezi láskou a nenávistí se prolomí, už naznačuje, že láska a nenávist je totéž, záleží pouze na tom, z které strany se na to podíváme. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • První originální film Netflixu z Dánska. (Axarus)
  • Pouhé umytí dodávky, jak vidíme ve filmu, by ve skutečnosti neodstranilo stopy poškození karoserie. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama