Reklama

Reklama

65

Trailer 5

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (372)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dvouáčkové přímočaré sci-fi, kterému chybí silnější scény a kloudná dramaturgie. I navzdory své krátkosti to má jak nevyvážené tempo tak i celkovou náladu a působí to celé nedotaženě. Což je škoda, protože po vizuální stránce to špatné není a ten potenciál už v samotném námětu byl opravdu nemalý, leč zůstal nenaplněný. Adam Driver i Ariana Greenblatt jsou super, jejich interakce zaujmou, tedy až na občas podivný writing, který jim čas od času naservíruje mírně komické scény, které se ale do toho zbytku příliš nehodí. Nicméně, nenudilo mě to. Výprava je celkem fajn a pro pochodovací filmy mám osobní slabost. Jako celek to ale působí spíše jako epizoda z nějaké sci-fi antologie na Netflixu než jako plnohodnotný celovečerák. Stačila by alespoň nějaká byť jen drobná úderná pointa na závěr. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kylo Ren v napínavém mixu Dino Crysis a Jurského Parku. Přiznám se, že napínavější a zábavnější film s dinosaury jsem dlouho neviděl. Samotný snímek měl rozhodně větší potenciál a je škoda, že tvůrci vsadili spíše na jistotu. I přesto se jim povedlo na plátna kin přinést napínavý biják, u kterého slabší povahy mohou měnit trenýrky. Jako Survival totiž film funguje skvěle a scén, ve kterých by se napětí dalo krájet je bohudík požehnaně. Ať už je to souboj v jeskyních, kde si s Vámi celkem solidně hraje kamera nebo první střetnutí s T-Rexem. Několik pasáží má pak až hororový nádech a překvapivě film obsahuje i několik povedených jumpscarů, které, zaprvé fungují na výbornou a hodně hororů by za tohle vraždilo. Zadruhé, v kombinaci s dinosaury se jedná o svěží změnu. Mimo to funguje i kooperace hlavního hrdiny s malou pomocnicí. Občas máte o ně strach, jindy zas na tváří kouzlí úsměv díky vtipným scénám. I když jsou oba charaktery napsané opravdu základní formou, devízou jsou herci, jenž těmto postavám dodávají šmrnc. Ať už je to sympaťák Adam Driver, o jehož kvalitách není pochyb a je fajn ho vidět i v jiném žánru, kde nedrží světelný meč nebo se nerozvádí se Scarlett Johansson. Také Ariana Greenblatt solidně herecký přihrává a její kariéra určitě časem nabere vyšších obrátek. Už ve filmu Love and Monsters (silně doporučuji) dokázala, že hrát umí. Co není vyloženě chybou, ale spíše na škodu, je, že film sleduje jen dvě postavy. Tón filmu je totiž mířen na dospělejší publikum a kdyby na plátně pobíhalo víc potravy, navrch bychom dostali krvavou jízdu, která se nebojí násilí a odpravovaní hlavních postav, což mě iritovalo v posledním Family-Friendly Jurském Světe. Jedinou výtkou tak zůstává nenaplněný potenciál, který film má. Jede se podle té nejzákladnější šablony, kde se postavy musí dostat z bodu A do bodu B a přitom je čeká několik hladových překážek. Je to předvídatelné, nepřekvapující a skončí to přesně tak, jak čekáte.   Verdikt: Solidní řemeslo, jenž exceluje na poli napětí, CGI zvířat a lekaček. Postavy jsou sympatické a není problém si k nim najít cestu. Otrlejší verze Jurského Světa, která se nebojí ukázat víc drsnější pojetí a kdyby to nebyl příběh dvou postav, na poli filmů s dinosaury by neměl konkurenta. Je proto až ostudou, že film provází šablonovitá cestička bez nějakých inovací. I s tímto ale nemám problém nadhodnotit, jelikož film rychle odsýpal a já si ho užil. Kino doporučuji. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Adam Driver se po havárii vesmírné lodi ocitá na planetě Zemi, kdy na ní pobíhali dinosauři. Záda mu kryje Karel Zeman, genitálie Steven Spielberg. A diváci mají pomyslný odborný dohled nad tím, jestli se tomuto chlapíkovi, který v tomto filmu užívá zarostlou image Keanu Reevese, definitivně podaří přestoupit do první herecké ligy. Zvěsti o tom, jak je film otřesně nepovedený, se tedy u mě vůbec nepotvrdily. Je sice evidentní, že o své ambice film přišel, působí hlavně coby óda na přežití jedince v neznámém a potenciálně nebezpečném prostředí, což není něco scenáristicky objevného, je cítit i střihačský zásah do výsledného celku (k dispozici je jen standardní délka 90 minut, což je na očekávaný snímek nezvyklé), i tak se jedná o dynamickou jízdu, co má daleko větší odpich, než přebujele popisně naučná Cesta do pravěku a kreativně stagnující Jurské parky. Sam Raimi z pozice producenta film svěřil režisérské dvojce Scott Beck a Bryan Woods, která se paradoxně proslavila scénářem k Tichému místu. Dosavadně ale na svém kontě nemají zrežírovaný áčkový film, který by se dal srovnat s tímto počinem. To představovalo určité riziko pro konečný výsledek. A pokud studio s výslednou podobou filmu nebylo stoprocentně spokojené, tak je to jeho problém a může si za to v podstatě samo. Mně se ten nápad o ztroskotaném chlapíkovi a přeživší holčičce z posádky lodě zamlouval. Moje největší výtka směřuje k pestrosti zobrazené říše prehistorických zvířat. Mohlo se více zapracovat na prezentaci fauny, kdy byl velký prostor obdivovat zvířecí monstra, kterých je tady takový drobný nedostatek. Jinak nevyvstal větší problém. Driver to pojal herecky velmi solidně. Období těsně před srážkou obřího asteroidu s planetou Země má svůj punc osudovosti a neúprosnosti přírodního koloběhu života. Technické zázemí filmu je na úrovni. A díky kratší stopáži nedochází k prolukám a propadům v tempu, které je nastaveno zdárně. Kdo věří, že má Adam Driver recept, jak zastavit krvežíznivé potvory, tak s ním jeho dobrodružnou cestu napříč pravěkem může podstoupit společně. 8/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"65" má celkom zaujímavú premisu, a triky vo filme vyzerajú dosť dobre, no to je asi to najlepšie čo viem o ňom povedať. Neviem úprimne povedať, v čom celé toto stroskotalo, no z hlavy mi napadne minimálne jeden film, ktorý sa pokúsil o podobný tip príbehu a spracoval ho oveľa lepšie. Ide samozrejme o Nolanov "Interstellar". Najhoršie je, že podľa mňa to vôbec nie je zlý nápad na film, no nebolo nutné si to všetko komplikovať so svetom dinosaurov a príbehovými líniami, ktoré z toho robia zmätok. Nie je nutné, aby mal Mills pokazený prekladač, aby si s Kao nerozumel. V podstate to medzi nimi skôr jednotlivé momentky kazí, než robí zaujímavejšie. Tento film nevie pracovať dobre s dvomi postavami, ktoré rozprávajú inými jazykmi a snažia sa nejako jeden druhému rozumieť. Nebolo to v prvom rade nutné a filmu to skôr čaro bere. Keby Kao mohla slúžiť ako element, kde sa Mills vyrovnáva so stratou svojej dcéry, to by bolo dobré. No keby dokázali spolu viesť normálne dialógy, tým by sa to dalo umocniť. Takýmto spôsobom film v podstate neguje celú svoju drámu. Čo je skutočne najväčšia škoda. Lebo scénky nie sú ani zle zahraté a ten ústredný element tam je. No nikdy nevedia urobiť dostatok drámy. Záver ma zanechal okrem toho celkom zmäteného, pretože vôbec neviem čo sa bude diať ďalej. Ako to bude pokračovať? Dostanú sa vlastne vôbec Mills s Kao domov? Majú reálne kam ísť? Film na toto nemá odpovede. Rovnako ako nemá odpoveď na to, ako sa vlastne Mills dostal 65 miliónov rokov do minulosti. Je to proste zmätok. Poriadny, nefalšovaný zmätok. Pozerať sa na to dá a nie je tam nič, čo by ma vyslovene iritovalo, no je to v podstate len pekne vyzerajúca nuda. Hodnotenie: C ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo proč můj velmi oblíbený herec Adam Driver kývl na tak hrozný film. Tak hloupý a jednoduchý scénář, žádné pořádné postavy, nulové napětí. Nevím, vážně nevím, ale byla to fakt hrůza a to už mám něco za sebou. Něco mezi posledním Jurským parkem a Putováním s pravěkými zvířaty namixovaným v pro mě nepouživatelném poměru. Od jedné hvězdy to zachránila jen solidně vypadající planeta, jinak nic, co by stálo za sebemenší pochvalu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Po snímkach Po zániku Zeme (2013) a Pasažieri (2016) ide o tretí sci-fi film od Sony/Columbia Pictures, ktorý má v úvode vesmírnu loď poškodenú asteroidmi. (Arsenal83)
  • V čase 21:48, kdy prochází Mills (Adam Driver) lesem, můžeme zahlédnout červeně označený strom. Tyto značky, jak můžeme vidět v 1. traileru k filmu, vytvořil sám Mills. Jde o scénu, která ve filmu nakonec nebyla vůbec použita. Stejný prášek, kterými označuje stromy, můžeme vidět pouze v části, kdy kreslí mapu. (DJMaroko)
  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno