Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

verbal 

všechny recenze uživatele

Adam Řidič tedy kosmické lodě řídit fuckt neumí a měl by si minimálně zopáknout raketoškolu! A tak jen kvůli nepatrným hrbolům ve vakuu nevybere na Mléčné dráze zatáčku a naprudko to v roli ufonské panspermie napálí rovnou do konce křídy na jedné bezvýznamné Zeměplacce. A to víte, mezozoikum je mezozoikum! Všude samej týreks, vedro jak v teráriu, pro různý raptory není kam plivnout a jednoho navíc furt hryžou ňáký přerostlý prahovada. A navíc mít v týhle éře ještě na krku prepubertálního fuckana, to je snad větší vopruz než řízení mezi pražskejma kokotama na Jižní spojce, vole … No, žádná arcihitparáda to sice nebyla, scénář „dostat se v meteorickém dešti z bodu A do bodu B přes druhohorní safari“ taky žádný mozkový trust patrně nezacyklil, ovšem mohlo to být i horší. Křída je mile křídová, skrovná monstra vcelku monstrózní, a kdyby ubrali na otravném bejbysytyngu a rodinných hovnotách humanoidních mimozemšťanů a přidali na zábavných trampotách s veleještěry, klidně bych i přitvrdil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný survivor je především variací na Jurský park, ale lze si s ním připomenout i příběhy Star Treku či Promethea. Mills připomíná tak trochu Robinsona nebo možná spíše pilota Davidga (Můj nepřítel 1985), protože během putování na něj číhá nebezpečí na každém kroku. Dívka Koa je pro něj nevyzpytatelná a najít k sobě cestu není ani pro jednoho z nich jednoduché. A jak už to bývá, vztah nejlépe utuží pomoc v boji o život. Velmi pěkná vizuální stránka, speciální efekty povedené. Nejlepší je nepolevující napětí, které je nastartováno první lekačkou (ano, tentokrát mě dostala). Ne vždy člověk očekává dobrý konec, ale tady jsem si ho vyloženě přál. A vůbec mi nevadily nadsázka a jistá nerealističnost některých scén, protože jsem to bral jako fantastické dobrodružství, co se nepodbízí, ale přesto jde divákovi na ruku. Jelikož jsou tu jen dvě postavy, tak dá rozum, že nějaké trhání a porcování dinosaury nebude, mně to však vůbec nevadilo. Nelítostná byla scéna se záchranou mláděte v bažině...na city zahrál osobní život Millse. V pořádku. Jen trochu mě zaráží, že distributor o filmu mnoho neví, anžto hned první věta obsahu je lživá - Mills až do konce netušil, na jaké planetě ztroskotal. Dějová linka nijak originální není, protože jde o survivor. Ostatně, dnes už něco nového těžko natočíte, když všechny příběhy byly dávno odvyprávěny... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda míry blbosti v mnoha scénách, protože přírodní kulisy jsou atmosférické a příšery působivé. Nápad zasazení děje na Zemi před naší civilizací, v době “dinosauří”, je sám o sobě taky fajn. Béčkové sci-fárny vyžadují alespoň selskou chytrost o to více, o co menší mají rozpočty. Zde, u solidní produkce pod taktovkou Sama Raimiho a s hereckou hvězdou v hlavní roli je absence chytrosti o to větším mínusem. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Když Beck s Woodsem něco napíšou, není to nikdy nic, při čem byste potrénovali mozek, ale téměř vždy je to pro mě zajímavej námět, takže si jejich (nebo díky nim natočený) filmy nenechávám ujít. Co tyhle díla ale pravidelně trochu sráží a stává se to pomalu jejich trademarkem, jsou opakující se scenáristický lapsy a wtf momenty. A "Pětašedesátka" je přímo výkladní skříní takovejch úletů. ___ Pěkně namalovaný sci-fi, zasazený do poměrně originální a zajímavý doby, ale bohužel totálně zprasený přemrštěným gradováním vypjatých situací až do absurdně úsměvných vyústění. A trochu mě mrzí, že podobě Somarisanů tvůrci nevěnovali větší péči s trochou invence. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa hovorí neskutočne premárnený potenciál. Obsahovo začne vynikajúco, lebo kto by sa nechcel pozrieť ako to vyzeralo pred 65 miliónmi rokov aspoň z bezpečnej vzdialenosti. Ale Adam si to vyskúšal na ostro a i keď to bolo dinosaurie dobrodružstvo, tak veľká škoda, že aj keď film ma pomerne v pohode dĺžku, aj tak si vytvoril len nepatrnú akciu a to sa odohrával v ťažkej divočine. Neviem či hlavne kvôli tomu, že sú tu až dve postavy a tak boj o život(y) nie je vobec taký dramatický, ako keby sa jednalo napríklad o desať postav. Dinosaury sú nádherne spracovaný, krajinné prostredie je krásne mrazivo drsné a akčne sceny, ktorých nie je veľa sú vydarené. Lenže aj keď je film po technickej stránke na urovni, neponúka nič čo by divák nevidel v Jurskom parku alebo niekde inde a tak mal staviť aspoň na intenzitu a akciu a nechať Dinou pochrúmať nejakých preživších, lebo boj o život s dvoma postavami je sakramentsky malo. Tak je to často nezáživne a nudné. Tak je to len za silné 3*, na viac toto dielo nemalo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Výstražný zvuk, ktorý vydal lodný počítač tesne po havárii, bol prvýkrát použitý pred 70 rokmi ako zvukový efekt pre kolonizátorov Marsu v roku 1953 v produkcii Paramountu Vojna svetov. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až v 17. minutě. (OJan)
  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama