Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (672)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí komedie s hodně starými triky... Hodně lidí se tady ohání onou nadčasovostí Krotitelů, což samozřejmě neplatí tak úplně - přece jenom, film původně nestavil jenom na humoru, ale taky na poměrně slavné trikové stránce, kterážto je po těch dvou desetiletí... no, prakticky směšná (zj. digitální pekelní čoklové). Ovšem dnešní divák si ve filmu svoje přesto najde - ať už opravdu rajcovní Sigourney ("Do you want this body? - Is this a trick question?"), skvělé komiky ze Saturday night live (Murray a Aykord), kteří tvoří komediální páteř filmu, štící kolem sebe spousty hlášek a gagů či ústřední hudební motiv, který je sám o sobě legendou... 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašně zestárlé. Ze všech hitů, který dnes masivně uctívá eighties kult (do kterýho víceméně taky patřim), mi přijdou Krotitelé zaručeně nejotravnější. Zábavy není zase tolik, komediálnost místy sklouzává do trapnosti a triky už taky spíš pruděj, než že by vykazovaly roztomilost svým stářím, či dokonce ohromovaly nadčasovostí. Výjimkou budiž obří nafouklík v závěrečným bossfightu. Opěvovaná herecká skvadra OK - ale stejně by si zasloužila lepší film. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

No ja neviem, mne tato dnes klasická duchovina, zas až tak moc nesadla. Herci sú fajn (Sigurney diabolsky sexi), na efektami dokážem prižmúriť oko a ľúbili a mi aj kulisy, ale celkový príbeh a jeho prevedenie mi prišlo také nemastné, neslané. Žiadna atmosféra ani napätie, príde mi to ako keby sa tvorcovia ani nesnažili vo finále. Skratka ich postavíme do stredu nech zaujmú pozíciu, dáme tam vypalovačku Ghost Busters a bude to cool. Ivanové komédie mám rád, ale toto ma toľko nebavilo. 70% - 3* ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Máte nějaké koníčky?“ - „Sbírám plísně a houby.“ Stačí mi jen ústřední melodie a už se dostaví těžká nostalgie. Teď jsem si ovšem pustil film po delší době a čekalo mě milé překvapení. Krotitelé duchů stále válí, a to i po těch letech! I když abych byl přesný, už pouze 1 jeho část. Ta bohužel už nefungující je složka triků a efektů, u kterých jsem místy docela trpěl (např. oživlí „medvědi“ dnes vypadají strašně špatně a lacině). Naštěstí, převažující část snímku, totiž jeho komediálnost, funguje stále luxusně, ať už kvůli fórům samotným, tak samozřejmě díky výborným hercům (Weaver je moc příjemným bonusem, ale v čele stojí Akroyd a především naprosto odzbrojující Murray!). Humor pak dává na tu silně stárnoucí technickou stránku vcelku úspěšně zapomenout. Na plný počet už to sice nebude, ale slušné 4* si film v klidu podrží. „Věříte v UFO, astrální projekci, telepatii, mimosmyslové vnímání, jasnozřivost, fotografie duchů, telekinetiku, na život po životě, Lochneskou příšeru a teorii o Atlantidě?“ - „Když dostanu slušnej plat, tak uvěřím všemu.“ ()

Galerie (117)

Zajímavosti (128)

  • Dan Aykroyd (Raymond Stantz), který se podílel na scénáři, původně zamýšlel, že si ve filmu zahraje společně s Eddiem Murphym a svým přítelem a kolegou z pořadu Saturday Night Live (1975) Johnem Belushim. Ten ale v březnu 1982 náhle zemřel. Murphy dal zase přednost hlavní roli ve filmu Policajt v Beverly Hills (1984). Aykroyd se tedy obrátil na dalšího kolegu ze Saturday Night Live Billa Murrayho (Peter Venkman), který s účastí na projektu souhlasil, byť bez definitivního potvrzení, což byl způsob, jakým často pracoval. Nikdo nevěděl, jestli se vůbec dostaví na plac, jelikož byl před začátkem natáčení nedostupný, ale nakonec přišel. Roli Winstona původně určenou pro Murphyho (a posléze výrazně proškrtanou) nakonec získal Ernie Hudson. (Trajektt)
  • Herce Harolda Ramise v roli Egona Spanglera v českém znění daboval herec Jaroslav Kaňkovský. Ramis i Kaňkovský nejenže se narodili ve stejném roce (1944), ale oba také ve stejném roce (2014) zemřeli. (Ištván87)
  • V závěru filmu se postava obřího Lékořičáčka (Stay Puft Marshmallow Man) původně měla vynořit z vody hned vedle Sochy svobody, aby vynikla její velikost. Scéna by ale byla příliš náročná k natočení a nebyla nakonec realizována. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama