Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (670)

Shakers 

všechny recenze uživatele

No ja neviem, mne tato dnes klasická duchovina, zas až tak moc nesadla. Herci sú fajn (Sigurney diabolsky sexi), na efektami dokážem prižmúriť oko a ľúbili a mi aj kulisy, ale celkový príbeh a jeho prevedenie mi prišlo také nemastné, neslané. Žiadna atmosféra ani napätie, príde mi to ako keby sa tvorcovia ani nesnažili vo finále. Skratka ich postavíme do stredu nech zaujmú pozíciu, dáme tam vypalovačku Ghost Busters a bude to cool. Ivanové komédie mám rád, ale toto ma toľko nebavilo. 70% - 3* ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Duchařina, ve které nejsou - pro dobu vzniku příznačně - duchové ke strašení, ale pro legraci. I když mi přijde, že je jí s každým zhlédnutím méně. Ke studiu postklasické hollywoodské kinematografie jde však o neocenitelný materiál. Málokterý hollywoodský film je s odstupem času tak esenciálně osmdesátkový - high concept zápletka, new age směska, dobře zapamatovatelný vizuál a titulní song, osvědčené komediální tváře, silně anti-feministický náboj (jednu ženu posedne jakýsi ďas, aby se vzápětí proměnila v psa, další je hlavním záporákem, třetí vystupuje jako frigidní intelektuálka). 75% Zajímavé komentáře: Oskar, MIMIC ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jako řádně zvolený zástupce tohoto města, okresu a státu New York ti přikazuji, abys upustil od nadpřirozené činnosti a vrátil se neprodleně do místa svého původu nebo nejbližší vhodné paralelní dimenze." Dlouhých čtrnáct let svého života jsem na duchy nevěřil, ale pak jsem potkal tým Dr. Venkmana, začaly se mi otvírat šuplíky a poslintala mě průhledná potvora. Byl to šok, ale duchové opravdu existují a já děkuji Ghostbusters za to, že mě při jejich krocení mnohokrát pobavili. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasika žánru. Originální, svižná a především zábavná duchařské komedie, nabitá nejen triky, které, na rozdíl od dnešních filmů, podívanou neokupují, ale slouží jí, ale také spoustou skvělých dialogů ("To je ložnice, tam se nikdy nic nestalo." - "To je ovšem škoda." :-). Vynikající Bill Murray si film sice ukradl pro sebe už v úvodní scéně testu s elektrickými šoky, nicméně Rick Morranis a kolegové Aykroyd a Ramis mu zdatně sekundují. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak jsem se k této klasice mohl dostat až ve svých třiadvaceti letech. Zároveň asi bohužel nechápu, co všichni na této klasice vidí. Jo, má to svoje světlé momenty, má to svoje vtipné momenty, má to dobré ústřední herce, ale moc si nedokážu představit konstelaci, kdy bych si to dobrovolně pustil znovu. Check a jdeme dál... 70% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (127)

  • Dan Aykroyd (Raymond Stantz) chtěl, aby obří "Stay Puft Marshmallow Man" byl kombinaci firemních maskotů Michelin Mana a Pillsbury Doughboye v námořnické čepici. Kostým Marshmallow Mana vytvořil tvůrce speciálních efektů Bill Bryan, který si postavu rovnou sám zahrál, přičemž svojí chůzí napodoboval Godzillu. Pěnových obleků bylo osmnáct a každý z nich stál 25 000 až 30 000 amerických dolarů. (FilmFan24)
  • Scéna, v níž Louis Tully (Rick Moranis) prochází mezi hosty na večírku a všechno komentuje, včetně ceny salámu, byla natočena napoprvé, v jednom souvislém záběru a byla hercovou improvizací. (Alfréda)
  • Vo filme sa objavil pornoherec Ron Jeremy ako komparzista. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama