Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (671)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zdravím Legase... ;-) - nenechme se mýlit, to, že triky vypadají dneska směšně, je snad dané dobou - ovšem není to důvod hodnotit film níž - tehdy byly vynikající a tvůrci si na nich dali záležet přinejmenším tak, jako dnešní počítačoví experti. Navíc potěší trio Murray Aykroyd Ramis jako lehce vážní, lehce směšní vědci, krásná Sigourney a Rick Moranis. A sliz :-) Klasika. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som niekde spomínal, že ducháriny, upírske a im podobné filmy znášam iba vo forme komédií alebo paródií. Dalo by sa očakávať, že Ghostbusters budú pre mňa tým pravým orechovým. Vo svojej dobe zažili veľký úspech, ktorému však v súčasnosti už dosť dobre nerozumiem. Hitovka je notoricky známa, Sigourney je pôvabná, na niektorých vtipných nápadoch som sa aj pobavil, ale keďže mi chýbajú nejaké nostalgické spomienky na prvé premietanie, tak je výsledný dojem iba mierne nadpriemerný. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Black Rhino, Columbia) (Metrocolor /// Produkce: Ivan Reitman /// Scénář: Dan Aykroyd, Harold Ramis /// Kamera: László Kovács /// Hudba: Tom Bailey, Elmer Bernstein, Alannah Currie, Joe Leeway, Brian O´Neal, Kevin O´Neal, Ray Parker Jr., Diane Warren /// Nominace na Oscara: Richard Edlund, John Bruno, Mark Vargo, Chuck Gaspar (vizuální efekty), Ray Parker Jr. (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská sci-fi a fantasy natočená od konce 70. let výše procházejí až na velmi malé výjimky totálně mimo mě, na filmy nabité velkolepými hlasitými efekty a triky si nepotrpím. Tak jsem doufal, že právě v případě Krotitelů duchů by mohla u mě padnout jedna z těch výjimek, podobná možná v něčem i skvělému Návratu do budoucnosti, ale nemohu si pomoct... ta zápletka plná nadpřirozených příšer v nejrůznějších stupněch od legračních duchů až po monstrózní obry mě minula natolik, že jediným pozitivem kromě toho, že film se úplně vážně nebere, zbylo jen herecké obsazení. Na levitující Weaverovou zapomenout nelze a Murray s Aykroydem mě v první polovině dokázali pobavit, ale asi mi chybí ty správné buňky na paranormální jevy, neboť příběh této klasiky mi s přibývajícími zvraty připadal jako těžkopádný a neukočírovaný nesmysl, i na žánr fantasy. Nehledě na to, kolik prostoru tvůrci místo skutečného humoru věnují „bum-bum-prásk“ efektům, jež už stihly narozdíl od hereckých výkonů nekompromisně zestárnout. 40% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ghost busters se s ničím nepářou, hned od počátku je jasné, že téma nasvědčující horroru, bude převráceno úplně naruby, až z toho vznikne osvěžující komedie. Ta je taktéž dost přímočará - ujetý Bill Murray, lítající zelená hlava, trošku nasranější Zuul a nakonec křížení proudů (což zde není gay!) u velkého "sněhuláka". Krotitelé duchů byli lákadlem pro každé dítě, není proto divu, že jen vyslovení názvu, či vzpomenutí na chytlavý ústřední song v mnoha z nás vyvolává příjemné pocity nostalgie. Jen je třeba připustit, že 80. léta prostě většinou neplodila příliš důmyslné filmy, a ani infantilní Ghost busters nejsou vyjímkou, avšak klišé v jejich podání jsou ještě celkem slušně stravitelná. 7/10 ()

Galerie (117)

Zajímavosti (128)

  • Dej filmu mal byť pôvodne situovaný do budúcnosti s lietajúcimi autami a robotickými domácnosťami, ale v rámci šetrenia s tým investori nesúhlasili. (Raccoon.city)
  • Ray Parker Jr. si se skládáním titulní písně zpočátku nevěděl rady, až jednou v půl páté ráno uviděl reklamu na kanalizační společnost, která mu připomněla podobnou scénu z filmu. Tato reklama mu pomohla vymyslet známý slogan z refrénu písně: "Who you gonna call? Ghostbusters" ("Komu zavoláš? Krotitelům duchů"). Píseň "Ghostbusters" byla poté v USA hitem č.1 v hitparádě po dobu tří týdnů. (FilmFan24)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama