Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Už jsem to několikrát psal a klidně to napíší znovu, jelikož mě to nedělá problém. Mám rád malé nezávislé filmečky, kterou jsou točeny pro radost a ne kvůli penězům co vydělají. Jsou osobnější a mnohdy lepší, než typický mainstream. Na víc, se u těchto filmů cení nápad a ten In Your Eyes má. A o to taky jde u některých filmů především. Samozřejmě velkou zásluhu na tom má televizní guru Josh Whedon se svým scénářem, který je příjemně uvěřitelný, citlivý a i přes malou předvídatelnost hodně zábavný a zajímavý. Hodně mě překvapilo, že postavy hlavní zápletku nerozebírají, ale namísto toho se poznávají, což je podle mě jeden z nejlepší kroků, jaký film mohl udělat. Režiséra Brina Hilla neznám, ale odvedl velmi působivou práci. Netlačí vůbec na pilu a dává si docela na čas, aby nám vykreslil prostředí, ve kterém hrdinové žijí. Navíc díky jednotlivému střihu sekvencí, obě dvě prostředí krásně vynikají a jejich kontrast je působivý. To by, samo osobě nestačilo, kdybychom neměly dobře zahrané postavy. Zoe Kazan je boží. Mám jí rád, protože vypadá jako holka od vedle, která Vás rozesměje, když jste smutný a vždy Vás vyslechne. Navíc se mi na ní líbí ta její přirozenost. Její herecký partner Michael Stahl-David, je pro mě další velkou neznámou, ale i on dokázal krásně prodat svoji postavu a dát jí plno emocí a citů. A to se mě vlastně na celém filmu líbilo nejvíce. To spojení úplně rozdílných lidí, který si spolu povídají a prožívají krásné a špatné okamžiky, a jsou doslova blízko od sebe. Nemá cenu vypisovat některé konkrétní scény, jelikož by byly vytržené z kontextu, jenom že to finále je hodně povedené. Krásný a dojemný film. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neurážející romantika, kde bylo na můj vkus příliš písniček. Herci jsou docela fajn a nenudil jsem se. Jen to tak nějak nemá čím překvapit a dech vám to taky nevyrazí. Konec byl příjemně romantickej, useknutej ve správnou chvíli, i když jsem se neubránil škodolibé myšlence, jak dlouho jim to asi vydží. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, hudba slušná, no, dál tak nějak tápu. Telepatické propojení v hlavě musí být úžasná, leč někdy též na palici věc. Nikde chvilka soukromí, pokud nehrajeme předem daná pravidla. Tak si tak jdu po ulici a výborně se bavím s kámošem, který není vidět a tudíž není divu, že mě můj milující (možná) choť šoupne do blázince. Jo, to se dalo čekat...Neurazí, nenadchne, výš s bodovým hodnocením nejdu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"The only thing about me that I like is you" Ultimátny feel good indie film, v ktorom asi nemá zmysel riešiť, prečo vzniklo telepatické puto medzi oboma postavami a prečo medzi sebou často komunikujú tak nápadne, tak že ich viacerí berú za bláznov. Pretože keď sa snaží byť vtipný, tak mu to vychádza a keď sa snaží pôsobiť na emócie, vychádza mu to snáď ešte lepšie. S čím súvisí aj dokonalé obsadenie hlavných rolí. A veľmi zaujímavý je fakt, že scenár pôvodne vznikol ešte začiatkom devedesiatych rokov a téma, ktorú spracováva, pôsobí sviežo aj z dnešného pohľadu. Vstup však povolený hlavne romantikom, žáner sci-fi je podružný a slúži len ako prostriedok na originálne poňatú romancu. Kto s tým má problém, ruky preč, In Your Eyes si určite neužije. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak když jdu do filmu s vypsanými žánry nahoře, tak mě přece nemůže nějaká předvídatelnost rozhodit, když jí ve své podstatě očekávám, tak nevím, proč si na ní někdo stěžuje. Já se chtěla bavit, zarelaxovat, smutnit a culit se, takže jsem s touhle sci-fíčkovou, romantickou pohádkou byla moc spokojená. Je jasné, že In Your Eyes asi díru do světa neudělá, ale potěší každou duši, která touží po něčem příjemném na koukání a nehledá mouchy, protože by je jistě našel. Zoe byla tak roztomilá a táhla to svým osobitým způsobem skoro celé sama a její Becky vyvolávala na mých rtech takový ten známý, stabilní úsměv na rtech skoro po celou dobu až na pár smutnějších momentů, že mně to nedalo a na chvilku si jí musím dát do své topky. Dylan jí zdatně sekundoval, ale Zoe je prostě Zoe, žádná misska, ale má své kouzlo a kukuč, které přitahuje leckteré mužské oko a to nemluvím o té scénce, kdy sedí večer na gauči a rozmlouvá s Dylanem. Konec byl už hodně úsměvný, ale od manžela, který byl přímo ukázkový suchar, bych pádila taky tak rychle....brrr, to byl Spoiler. A málem bych zapomněla na vynikající soundtrack :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama