Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

Helo 

všechny recenze uživatele

Asi i ne úplně  zasloužený 3 hvězdy, ale stejně je sem prdnu, protože v ranku štědrovečerních pohádek bych tuhle zařadil spíš k tý lepší (o hodně menší (matematik ve mně mi právě dává pár facek)) polovině. Nápad lze sice považovat za originální, ale to jen do tý doby, dokud se držíme v žánru pohádek - pokud mi nějaká jiná s touhle zápletkou neunikla - romantická linka pak už bere klasický, např. shrekovský klišé, a nepracuje s ním úplně chemikálně dobře. Avšak kolem a kolem to vlastně nepůsobí úplně trapně, herci se snaží, hudba aspoň trochu chvílema (opravdu chvílema) připomíná něco malinko epičtějšího a humor poměrně funguje. Jako celek to bohužel pořád působí tak nějak umolousaně a bez lesku. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

... S podtitulem "Jak (ne)napsat scénář a (ne)natočit dobrou pohádku". Hele, základní pravidlo scenáristiky zní: Když neumíš psát, tak se nepouštěj do časových smyček. Protože nejspíš nedokážeš napsat nic, co by alespoň částečně dávalo smysl... A druhý základní pravidlo scenáristiky zní: Nevysvětluj. Nevysvětluj kam se jde a co se tam bude dělat - a pak se tam jde a udělá se to. Navíc mě dost drásala prázdná snaha o "dramatičnost", tam kde prostě nebyla - děje se nám před očima pořád něco spěšného a nervního za dramatické hudby, lidé křičí a pobíhají a pak se při příležitosti významného dějového zvratu zastaví a hovoří.  A takhle pořád dokola, dokud ze všeho toho očekávání velké akce nezemdlíme zklamáním. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Typická vánoční rychlokvaška, která tento rok sice kvasila asi o něco déle, ale i tak ani zdaleka nenaplňuje správný proces kvašení. Pár povedenejch gagů, ale většina scénáře typicky uslintanej a nevkusně infantilní žvást snažící se nalákat na "moderní" téma, herce dělající ze sebe šašky (dodneška jsem tenhle z mýho pohledu typicky českej "pohádkovej" přístup k postavám nepochopil), okoukaný kostýmy a automatovou hudbu. Plus budiž občas příjemný prostředí a již zmíněná hrstka vtípků. Slabší dvě. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Už jsme si zvykli, že na štědrý den máme v televizi každý rok novou pohádku. A já se zaměřím na letošní. Pohádka by měla být určená především dětem a těm by se měla líbit. Samozřejmě nemůžu mluvit za ně, ale zajímalo by mě co si z této „moderní“ pohádky asi tak vezmou a zda na ně nepůsobila dost zmateně. V pohádce mi chyběl hlavně pohádkový motiv a sudičky jsou za mě trochu málo. Cestování v čase není pohádkový motiv nýbrž patří do sci fi a brána, kterou procházeli pomalu, jako seriál Hvězdná brána. Dále v pohádce a proč se na to děti rádi dívají by měly být hezké kostýmy. Princezna nádherně načančaná s princem a podobně. Tady chodili všichni v nějakejch hadrech. A dále kromě sudiček tam nebyla žádná pohádková postava. Nevím nejsem dítě, ale když to má být pohádka, měly by tam ty pohádkový postavy a motivy prostě být. A o zmateném ději ve kterém jsem se sotva vyznal já už byla řeč. Letošní štědrovečerní pohádka za mě byla velkým zklamáním. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* Podle mého hodnocení je už jasné, jak na mě letošní vánoční pohádka zapůsobila a tak se o tom trochu rozepíšu. Po loňské Princezně zakleté v čase jsem se začal smiřovat se sci-fi prvky i v našich pohádkách a nejspíš se tenhle trend nezmění a děti jsou na ně patrně víc zvyklé z her než já. S příběhem ani tak velký problém nemám a pohádka by mohla být poučná aspoň v tom, že nová generace děti neumí dělat kompromisy a co je nebaví od toho uteče a rodiče je v tom ještě podporují. Ale i tak jsem z ní necítil tu „pohádkovost“ a spíš "vyumělkovanost". Jako mnozí ostatní taky nerozumím tomu, proč tam režisér pozval zahraniční herce, s tím dabingem to byla jak pěst na oko. Třeba v Popelce mi to nepřišlo, ale tady dost. Jinak filmařsky není špatně natočená a herci hrají to co umí, ale když to shrnu, tak mě nepotěšila, ale ještě je to na dvě hvězdičky ...  a na novou opravdu dobrou pohádku si budu muset ještě nějaký čas počkat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Sídlo loupežníků je zřícenina hradu Zvířetice a točilo se také v Příhrazkých skalách cestou k Drápským světničkám u Studeného průchodu. (Styx96)
  • Matějovi (Ľuboš Kostelný) ležícímu pod dubem padne před příchodem sudiček na hlavu smrková šiška. (mikulin)

Reklama

Reklama