Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Nebylo to tak špatný! (Díky za připomínku, že mi chybí ještě jeden komentář k pohádce.) Takže, co jsem věděla? Cestování v čase, aby si princezna nemusela vzít prince, za pomocí věcičky, která strašně připomínala tu cestovací věcičku z Dark. No, hned jsem byla nadšená! Je to prostě pohádka moderního střihu a to mě bavilo. Ale něco to i tak chybělo. Nějakej ten pocit navíc. Natočený to nebylo špatně. Zahraný to nebylo to nebylo taky nejhůř. Jako ok vlastně... :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Síce je ten koncept celkom neoriginálny, tak musím nejaké body "Jak Si Nevzít Princeznu" dať. Myslím si, že to malo pár dobrých nápadov, herci sú schopní, alternatívna realita zaujímavá a vo výsledku to má aj dobré úmysly. Keby som chcel lekciu filmu trošku hlbšie analyzovať, myslím, že by som narazil na nejaké diery, ktoré by to mohli trošku atakovať, takže to radšej nechám tak. Nebudem to rozoberať moc do hĺbky. Lebo nemyslím si, že to bola pointa filmu. Je každopádne zaujímavé vidieť ako jedna zmena dokáže z čestného muža urobiť neuveriteľného oportunistu, ktorý sa nebude brániť ničomu. A Ady Hajdu to podľa mňa celkom predal. Postavy sú celkom okey, koncept je okey, no sudičky majú podľa mňa pár dobrých scénok, ktoré ma pobavili. Jediné čo musím filmu výraznejšie vytknúť, je vyriešenie ústredného konfliktu. Mohlo to byť spracované oveľa zaujímavejšie než to čo tu spravili. Úprimne, fakt slabota. Ale koniec koncov, snaha tu bola. Za jedno pozretie neľutujem a myslím si, že po minulé roky sme tu mali niekoľko oveľa horších projektov. Toto aspoň v rámci možností má hlavu a pätu. Hodnotenie: B- ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Každý rok doufám, že Janák zopakuje úspěch Korunního prince, a každý rok jsem víc a víc zklamaná. Výchozí námět měl potenciál a ústřední dvojici ztvárnili sympatičtí herci, co je to ale platné, když jim scénář nepředepsal přirozený vývoj a z antipatií do lásky přepnou mrknutím oka. Za sudičky bych ještě možná "vytlačila" třetí hvězdičku, ale ty hrátky s časem byly vlastně tak nesmyslné a nepřehledné, že se mi ani nechce. Jo a usnula jsem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal nadějně. Máme tu sympatický ústřední pár a jejich pěkně (ne)fungující vztah + cestování v čase. Jenže pak už nic. Scenárista úkol jednoho inovativního prvku splnil, a zbytek bylo jen automatické psaní (jehož výsledek velmi rychle přestává dávat smysl, takže si ho užijete jedině, když o ničem nebudete přemýšlet). Nakonec této veskrze průměrné pohádce, kterou opravdu celou táhnou jen dva herci, dávám lehce nadprůměrné hodnocení s přihlédnutím k povědomým zákoutím Českého ráje (50%). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další štědrovečerní pohádková hrůza. 1)  Vidíme setrvalý nešvar českých pohádek - neúctu k autoritám. Pojem, který vystihuje většinu postav, je přitroublost. Vládci jsou přitroublí, sudičky jsou přitroublé, stejně tak i záporáci. Kněz vypadá, jakoby sem zabloudil z Troškových filmových vesniček. Nejhorší jsou dvě hlavní postavy, které jsou vyloženě blbé._____ 2)  Příznačná je setrvalá nuda, která provází diváka od začátku až do konce._____ 3)  Hrátky s časem jsou silně nedomyšlené a dějové zvraty absurdní._____ 4)  Ale sudičky úpící ve vězení jsem ještě neviděl, to je tedy fakt._____ 5)  Abych jen neodsuzoval... Výprava byla příjemná, ohávení postav působivé a 34letému Marku Adamczykovi (princ) to slušelo. Stačí to však? ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Pohádka se natáčela na hradě Pernštejn. Z důvodu filmování byl hrad od 6. 6. do 10. 6. 2021 pro veřejnost uzavřen. Dalším natáčecím místem byl zámek Frýdlant. (SONY_)
  • Sídlo loupežníků je zřícenina hradu Zvířetice a točilo se také v Příhrazkých skalách cestou k Drápským světničkám u Studeného průchodu. (Styx96)

Reklama

Reklama