Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pěkný, filmovými odkazy nabitý a perfektními herci namluvený (dabovanou verzi jsem neviděl, mým favoritem je i přes famózního Woodyho Sylvester Stallone) animák, jeden z prvních, což je na něm hodně vidět a zub času se na něm negativně podepisuje (narozdíl od starších Toy Story). Tvůrcům to musí dělat vrásky hlavně proto, že mladší diváci si podobné filmy dnes už nepouštějí a pokud to nemá grafiku minimálně Pixarovskou, tak o to v půjčovně ani zrakem nezavadí. Mravenec Z je stejně jako třeba Příběh žraloka pro starší obecenstvo, a tak si film užijí spíše rodiče než jejich ratolesti stejně, jako jsem si jej užil já. DreamWorks se u mě stále drží na druhém místě hned za Pixarem, Mravencem Z (až dnes zhlédnutým) druhé místo potvrdil. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Váhal som medzi tromi a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec som sa rozhodol takto. Animácia filmu je väčšinu času priemerná, ale keď príde scéna s "hmyzotopiou", tak je možné vidieť na rok 1998 celkom nadpriemerné dielo. Príbeh je tiež celkom obyčajný a na kvalite mu najviac pridáva rýchle tempo. 6/10 ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních animovaných filmů tohoto druhu a hned výborný. Mravenec Z je nenásilně vtipný, krásně animovaný a scénaristicky opravdu vydařený - postavy byly psány s citem přesně svým dabérům (Mravencec Z je přesně tak ležérně vykulený jako sám Woody Allen). No zkrátka jde o příjemnou podívanou rozhodně ne jen pro děti - kvalitu tohoto snímku ocení nepochybně všichni, na rok narození nehledě. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle suprovej animák jsem už hodně dlouho neviděl - a je škoda, že ho televize spíše opomíjejí - ale v dětství jsem tenhle vynikající kousek viděl asi stokrát a mám na něj samé dobré vzpomínky. Parádní animace, skvělý příběh, nejlepší animák s hmyzem. Až teď jsem zjistil, kdo to vlastně režíroval, a že se do toho zapletl i Woody Allen, což jsou pro mě celkem zajímavé informace. Parádní animák s poselstvím. 80%. ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších animáků vůbec :-) Mravenec Z a v něm Woody Allen, to je jasné, že se úspěch dostaví... Strašně mě dostává scéna, kde Z málem zabila mšice, ale Bradáč jej zachrání. Z mu říká: "Bradáči, zachránil jsi mi život" a on mu odpoví: "Hlavně se z toho nerozbreč!" :-))))) Tohle můžu furt... :-))) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 105 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama