Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

akisha 

všechny recenze uživatele

Starší Pixarovky miluju. Jako oddychové filmy nikdy nezklamou. Poněkud upozazděný Život Brouka je podle mě kritizován neprávem. Neřekla bych, že je až tak špatný. Mnoho Pixarovek má ve svojí podstatě tyhle klišovité příběhy (typu "Věř si" nebo "Běž za svým snem"), Pixar je ale na rozdíl od jiných dokáže originálně zpracovat. Za mě snad jen výtka, že se klidně mohlo víc času strávit ve hmyzím městě, které mi přišlo jako těžce nevyužitý potenciál. Byla to rozhodně nejzábavnější část filmu. Jinak nejlepší postava je jednoznačně sexy beruška, o tom žádná. ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Moucha na Frencise: ŘEKNI TADY NAŠEMU KÁMOŠOVI BIVOJOVI, COS NÁM ŘEKLA V CIRKUSE, pár vteřin na to přijde dokonalý, leč drtivý a ohlušující přílet BIVOJE, obří mouchy. Frencis ztratí klackovitého Slima mezi větvemi stromu: TADY JSEM FRENCI, TADY, TEN JEDINÝ KLACÍK, CO MÁ OČI. V městské hospůdce broukovitý vrchní promluví do davu štamgastů: KDO SI OBJEDNAL TU KAKAMÍSU? Následuje dokonalý a přesný přílet hejna malých much na mísu hovínek. To jsou pouze tři perfektní vtipné scény, ale nejsou zdaleka poslední ani jediné v celém filmu. Je jich tam spousta. Tak usadit a koukat 8-D Tohle patří mezi povinnost každého fanouška animáků. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Absolutně nadupaná a nabitá rodinná komedie! Vynikající příběh a skvělou hudbu ocení rodiče a vtipné herecké scénky s roztomilostí se zase jistě líbí jejich dětem. Výborně poučný film! Dobro zvítězí nad zlem. Zlo je ztvárněno zlými kobylkami v čele s Hopprem, který je opravdu kus drsného chlapa co umí vzít věci do vlastních rukou! Avšak mravenci se dlouho od kobylek utiskovat nenechají, protože mají odvážného a vynalézavého Flika, který je hlavní hrdina celého malebného příběhu. Hopper se dopouští na Flika skoro šikany, ale právě díky mravencově nebojácnosti ostatní mravenci pochopí že jich je na světě 100krát víc a kobylky si na ně nemůžou vyskakovat a už vůbec ne po nich chtít aby jim každý rok odváděli jídlo jakož tomu bylo doposud. Ve filmu je plno zábavných postav a skvělých vtipů, kterým se zasměje určitě každý divák bezohledu na věk. Film končí jak jinak než šťasntě a za doprovodu opravdu povedené hudby, kterou jsem již zmiňoval. Absurditou všeho, alespoň pro mě je, když na konci filmu kamera odjíždí od onoho kmene stromu kde se většina celého klání odehrávala a kde je právě to mraveniště, které po odjezdu působí miniaturním dojmem. Poté si člověk uvědomí, jak se celý ten příběh odehrál jenom uprosřed louky u jednoho stromu v mraveništi... nikde nic... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nech brouka žít!......... Ocenění: Oscar 1998 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: hudba BAFTA - nominace: vizuální efekty Blockbuster Entertainment Awards - animovaný rodinný film Broadcast Film Critics Association Awards - animovaný film (společně s filmem Princ egyptský) Grammy Awards - intrumentální kompozice pro film, televizi nebo jiné vizuální médium Kansas City Film Critics Circle Awards - animovaný film Satellite Awards - animovaný nebo kombinovaný film........ Scénář : John Lasseter, Andrew Stanton a Joe Ranft. Kamera : Sharon Calahan. CITÁT - Héj, nejsem přece hmyz bez srdce......... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Animace tu samozřejmě brutálně kulhá. Nicméně je nutné si povšimnout, že se píše rok 1998. Pro mě je naprosto zarážející, na jakých strojích film vznikal a kolik to muselo zabrat času a otravné práce. Takže po této stránce skládám tvůrcům obrovskou poklonu. Animační vrchol filmu je padající déšť v samotném závěru. Takřka se ve filmu nevyskytují látky, vlasy a další obtížně naanimovatelné věci. Ale znovu poukazuji, že je to vzhledem k podmínkám a k tomu, že byla počítačová animace ve svých počátcích je to jednoduše geniální. Od doby vzniku tohoto filmu udělalo studio PIXAR obrovský skok. Tento animák však položil jeden z pevných prvních kamenů do základu. Moje hodnocení ani tak nevypovídá o tom, jak se mi animák líbil, ale je to kombinace toho jak se mi líbil a toho co do budoucna způsobil se světem animovaného filmu. Pálím 3* a trošku se stydím, že jsem film viděl až 15 let po jeho premiéře. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)
  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)

Reklama

Reklama