Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

castor 

všechny recenze uživatele

Makat v mraveništi cynického Woodyho Allena zatraceně nebaví, často si stěžuje na gauči u psychiatra, v davu je bezvýznamný, ale přemýšlivý, a tak sbalí mravenčí princeznu a vydá se za velkou louži. A to díky kamarádovi s (moc fajn) hlasem Sylvestera Stallonea, se kterým si prohodí role, aby záhy zjistil, že se nachází uprostřed nebezpečného útoku proti krvežíznivým termitům. Přesto se brzy v přítomnosti princezny zase ocitne, o čemž se dozví i generál s hlasem Genea Hackmana, který ji chce za ženu. Výsledkem je nějaké to ponaučení, humor, dokonalá mimika hmyzu i fajn akce. Obrazové kompozice jsou moc povedené, davové scény zrovna tak. Svěží záležitost i po letech. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po šestnácti letech jsem se vrátila do dětství a zopakovala si tento film, o kterém jsem v hlavě měla už jen pár útržků z dob, kdy jsme se s tátou koukali na VHSka. Musím říct, že tohle je vážně super animák. I po těch letech jsem se u toho smála a vlastně mi to ani nepřišlo dětinské a konečně jsem zase trochu potlačila svoji nelásku k mravencům a ve finále ve mně ten film vyvolal i pár emocí. Ale hlavně je to sranda. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Chutí to ako bobky.“ – „Ukáž. Hm. Máš pravdu. SÚ to bobky... a vynikajúce.“ Priznám sa, že hoci ma to trocha mrzí, tento film ma nikdy príliš nebavil. Pravdupovediac, nijako extra sa mi do srdiečka nezapísal ani konkurenčný (vznikol v tom istom roku v štúdiu Pixar) ŽIVOT CHROBÁKA (asi mám niečo proti hmyzu, neviem), no v porovnaní s MRAVCOM Z je to explózia atmosféry. MRAVEC Z nie je vec, ktorá by ma oslovila, myšlienka na tému „A teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus“ je fajn, ale na celý film nestačí, postavy schematické a fyzicky nesympatické, iba zriedka to chytí dych („zábavný park humusu“). Jedná sa o jeden z prvých filmov vtedy čerstvo založeného hollywoodskeho štúdia DreamWorks (resp. o jeden z prvých 3-D animovaných filmov vôbec), ale preto ma to ešte baviť automaticky nezačne. Každopádne, nápad s tým, KTO dabuje, je originálny a originálnejší o to viac, že dané postavy okrem hlasu prebrali aj „základné črty“ svojich dabérov (Sylvester Stallone, Woody Allen!). No Pixar je Pixar. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

"Chutná to jako lejno!" - "Ukaž, dej mi kousnout. No jo, je to lejno. A dobrý!". Tolik k hláškám z filmu. Některé scény bych popravdě v animáku pro děti nečekal (Z drží v ruce hlavu mravenčího vojáka se slovy, že se z toho určitě dostane), ale mě rozhodně nevadily. Bavil jsem se skvěle, kupodivu ani ten Woody nebyl tak otravný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Krásne spomienky na rok 1998 a návštevu kina v starom komplexe Charlies v starom meste, kedy sa ešte architekti nezaoberali podobnými "nezmyslami", ako je krivka viditeľnosti. Po rokoch v telke to už nebola taká bomba, ale tento film prekvapivo vôbec nezostarol, ako niektorí jeho digitálne animovaní následovníci. Áno, a v tom kine to bolo v originále, takže som rád, že som ho stihol vidieť v tejto omnoho zaujímavejšej forme. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Některá motivační hesla se ve velkých korporacích skutečně používala či používají (například "volný čas je na trénink"). (ČSFD)
  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)

Reklama

Reklama