Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

JADIM 

všechny recenze uživatele

Váhal som medzi tromi a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec som sa rozhodol takto. Animácia filmu je väčšinu času priemerná, ale keď príde scéna s "hmyzotopiou", tak je možné vidieť na rok 1998 celkom nadpriemerné dielo. Príbeh je tiež celkom obyčajný a na kvalite mu najviac pridáva rýchle tempo. 6/10 ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Další z notorických amerických příběhů ve stylu "zdánlivý outsider nepřestává věřit svým snům až nakonec obrátí na svou víru všechny okolo a dosáhne všeho, čeo si přál." Tenhle ale hodně pozvedává přítomnost Woodyho Allena. Jinak mravence bychom měli, pár let poté se objevil taky příběh o včele (včelákovi), tak co takhle zkusit něco ze života blechy? Nebo těžký život švába, což? ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený animák, který i přes své stáří stále vypadá dobře. Co mě u něj nejvíc fascinovalo, je nekryté mírné násilí, s ním spojená v určitém okamžiku těžká atmosféra a nezapomenu ani na nejedno užití sprostých slov, které jsem v žádném jiném animáku nezažil. Mimo to samozřejmě dostatečně dobrá, leč později trochu zeslabující zápletka. Viděl jsem tento film naposledy jako malý a i dnes jej uznávám. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Zet potká v baru princeznu Balu, která tam je inkognito. Princezna si s ním zatancuje, ale kvapně odchází, protože nechce, aby byla odhalena. Zet by ji rád ještě viděl na vojenské přehlídce a proto poprosí kamaráda Snovače, aby si s ním vyměnil místo... Film se podařilo atraktivně hlasově obsadit: Woody Allen (Z / Zet), Sharon Stone (princezna Bala), Sylvester Stallone (Weaver / Snovač), Gene Hackman (generál Mandible / Kusadlo), Christopher Walken (plukovník Cutter / Řezáč), Jennifer Lopez (Azteca / Aztéka), Danny Glover (Barbatus / Bradáč) a Dan Aykroyd (vosa Chip / Čip). ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Mravca Z som videl hneď po mravcoch od Pixaru (A Bug's Life) takže som mal pocit, že sledujem veľmi dramatický a vážny animák, hlavne po scéne s hovoriacou mravčou hlavou :). Parádna animácia mravčej kolónie a aj celkovo filmík vyzeral skvele, až na mravcov, ktorý mi stále pripomínali E.T. mimozemšťana. Bohužiaľ som film videl s dabingom, takže som určite prišiel o polovicu zážitku, musím si to niekedy zopakovať v originálnom znení s mojím obľúbencom Allenom. Ale aj tak vyšlo na 4 hviezdičky. 8/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 90,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 171,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama