Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když tohle běželo na OK3, to mi mohlo být tak pět, možná šest. Bylo to kreslené a nebylo to tak hloupé, legrační, nechutně rozplizlé a roztomilé s písničkami Hanky Zagorové a Karla Gotta, které se linuly z tehdejších největších hitovek (Šmoulové a Včelka Mája). Jistě, spoustu věcí jsem neměl absolutně šanci pochopit nebo docenit, ale tohle zkrátka bylo moje první anime, i když jsem to tehdá nevěděl:) Profesorko Anno!!:)) ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzi jsou seríálem number ONE mého mládí. Těch krásných chvil, co jsem prožil po boku televize, kde běžel tento seriál...ach...... Nedávno jsem se dal do stahování některých dílů a musím říci, že - ač již jsem starší - tak Dobrodruzi pro mě SKORO neztratili nic ze své krásy. Jen těžko najdete seriál, který je vhodný i pro děti, i pro dospělé a který dokáže takovým nádherným způsobem pojednávat mimo jiné i o otázkách morálky, odpovědnosti, či přátelství... ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Být Dobrodruzi více dospělejší a do opravdové sci-fi laděnější, šlo by o kvalitní seriál bez ohledu na to, že je animovaný a vystupují v něm divné zvířecí ksichty, ale bohužel, dospělý není téměř vůbec a tu opravdovou vědeckou fikci aby člověk hledal pod mikroskopem. Ale nostalgie a vzpomínky na doby, kdy jsem seriál sledoval na OK3, dělají své a s Dobrodruhy se tak jednou za pět let rád shledám a podívám na pár dílů. Na pět hvězd to ale není. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuhle seriálu by mělo být desetihvězdičkové bodování. Roztržitý inženýr, svědomitý kapitán a nezodpovědný Rama, tohle byly nejoblíbenější postavičky nejoblíbenějšího animovaného seriálu. Co díl to nový originální příběh, ať už s hororovým, fantasy nebo technickým prosrtředím společnosti jednotlivých planet. Dobrodružství, napětí, jednoduchost a přitom poučení šly ruku v ruce v tomto úžasném dílku, které kdysi vysílala OK3. Kde jsou ty časy? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě před Arthurem C. Clarkem, Vetřelcem, Hvězdnými válkami a jinými velkými jmény žánru sci-fi vstoupila do mého vesmíru posádka kosmické lodi Střelec. Bylo mi nějakých pět let, pachatelem byla již neexistující TV stanice OK3 a já si pamatuju spoustu fragmentů dodnes. Spolu s katalogem vesmírných modelů lega System zakladatel mé science fiction éry. ;-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Tento japonský seriál byl nadabován do češtiny hned na začátku devadesátých let z francouzštiny, ve které zůstal i titulní song. (subic)
  • Seriál vznikl na motivy italského komiksu "Altri Mondi" autorky Andrei Romoli. (geklon)
  • Střelec celkem 9x nouzově přistál ve vodorovné poloze. (geklon)

Reklama

Reklama