Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jednotka je pecková!!!Jednotka je premakaná a lepšia v tom,že tam prišiel nový nápad,že to všetko (parádne) začalo.Dvojka začína super a podľa mňa aj dosť super je.Aspoň teda čiastočne.Inak,myslím a vlastne ani nízke hodnotenie nechápem.Tá scéna s tou Sochou slobody ako kráčala mestom,je už prinajmenšom kultovná.Herci zasa super,veľmi vydarené efekty,humor tiež super.Len,už to tak nenadchne a aj príbeh je slabší,to je proste typická dvojka,Aj napriek týmto nedostatkom je to viac než solidná jazda plná humoru a srandy,plná duchov a temna,plná klišé a nelogičností.Reitman podľa mňa a u mňa teda určite svoju úlohu splnil.Ale jednoducho plný počet dať už nemožem,pred 10 rokmi,keď som na to s otvorenou pusou pozeral,by som bez váhania,bez problému,nasolil riadnych 5*.Bohužial,dnes už zisťujem,že ma to tak neberie,ale stále baví,ale tá posledná hviezdička,proste vyhasla./80%/ ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

První díl je vyjímečný, ale druhý už pouze těží z námětu a sám nic inovativního nepřivádí. Pokračování slavného filmu to nikdy nemá lehké, ale pro producenty znamená jedno- nahrabat dolary na dobrém jménu prvního dílu. Jeho osud je poměrně předurčen, vydělá buď aspoň něco nebo hodně, bude ostudou prvního dílu nebo se mu směle vyrovná(či jej dokonce překoná, což je ale velmi unikátní). Tento film vydělal apoň něco, ale nyní, budiž mu země průměrnosti lehká. Amen ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Aha, takže další z filmů, který tu vůbec nemám ohodnocený? Ach jo... Každopádně si na to pořád pamatuji jako na celkem dobrý zážitek, i když jsem to stejně jako jedničku viděl tak 6 let zpátky. Co bych na to řekl dneska sice netuším, ale nemám problém sem znovu přidat své tehdejší hodnocení, když si aspoň dojmy z toho filmu pořád nějak pamatuji. Slabé 4* ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Na účet Ghostbusters dvojky som počul toľko špiny ,že som ani nechcel veriť ,že by taká skvelá komédia mala také zlé pokračovanie. Myslel som si ,že sú to bludy. A mal som pravdu. Ghostbusters 2 je rovnako nabitý energiou ,humorom a nápadmi ako prvý diel .Bill je jeden z rých komikov ,u ktoreho nepotrebujete aby niečo hovoril a už vám je do smiechu ,takže v tomto bode je to rovnako skvelé. Jedinú vec ,čo môžem filmu vytknúť je pomalý a nezaujímavý začiatok a potom (pre mňa) zase až moc dlhý koniec. Ale zlý film to nie je. Len o trochu horší. No ak milujete jednotku ,dvojkou chybu nespravíte. 79% - ďakujem Ivan ,že si Slovensko reprezentoval najlepšie ako sa dalo 😊 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O pokračování Krotitelů duchů se dá napsat v podstatě totéž, co o jedničce. Stejný režisér, producent i herecký tým. Velmi podobný děj a totožné publikum. Stejně jako jednička měla dvojka velmi slušný komerční ohlas, je to profesionálně udělený studiový film, kterému se dá vytknout snad jen to, že mu schází originalita prvního dílu. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Přestože film končí na Nový rok, tudíž se hlavní část děje odehrává kolem Vánoc, tak v New Yorku chybějí vánoční ozdoby. (griph)
  • Exteriéry stanice, kde měli sídlo krotitelé duchů, se natáčely na 14 N Moore St. v New Yorku, kde je požární stanice. Interiéry pak ve zrušené požární stanici Fire Station 23 – 225 E 5th St. v Los Angeles. (biker)
  • Pro scénu na začátku filmu, v níž se kočárek s miminem prohání po silnicích, byla konstrukce speciálně upravena, aby bylo možné ovládat kočárek vysílačkou. (Skarface)

Reklama

Reklama