Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se začínají dít podivné a nevysvětlitelné události. Šerif jednoho malého města tuší, že je za nimi něco většího. (Apple TV+)

Recenze (14)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To velmi chladné divácké přijetí moc nechápu. Tvůrci se rozhodli pořádně představit ústřední postavy, nešlo jim o to udělat akční vybíjenou aliens vs Země. Ano, je to zatím trochu divné, ale zajímavě divné, takže jsem spokojený. Vedle Asimova (prznění Nadace právě probíhá) a Herberta (Duna naštěstí skončila v rukou skvělého režiséra), je mým oblíbeným spisovatelem i H. G. Wells, jehož Válkou světů má být tento seriál vzdáleně inspirovaný. Zatímco Nadaci Goyer znásilnil a pokroutil v cosi nezáživného, Invaze mě zatím baví a nemám potřebu šťourat. Navíc se mi mnohem víc zamlouvá obsazení i výkony herců. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstavene pestre ludske charaktery v roznych kutoch Zeme ma zaujali a zatial na mna kazda postava vplyva uveritelne. Nuz a zaver bol dokonca paradna atmosfericka pecka. Vyborny otvarak, ktory rozdal karty a divakovi predostrel jednoznacny dokaz, ze "nieco sa skutocne deje". :) 75% Prekvapuje ma aktualne nizke hodnotenie (59%) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně rozporuplné dojmy. A vzhledem k závěrečné scéně spíše negativní. Asi začnu klady, protože u toho, co mi vadí, se nejspíš víc rozepíšu - líbí se mi, jak jsou hlavní postavy aspoň z více jak jednoho kontinentu a v různých životních situacích, to mi je opravdu sympatické, pak se mi i líbí ta pomalá atmosféra, rozehrané záhady a většina záběrů kamery, jelikož působí často skutečně propracovaně. A taky že i jsou. V tomhle slova smyslu by to mohl být seriál pro mě, jenže... A tady už přichází mínusy. Mě se nelíbí, kam to celé směřuje. Když to porovnám s Invazí z roku 2005, tak ano, v ní je to pojaté (dost pravděpodobně) jinak a taky se to soustředí hlavně na životy postav, ale postavy tam mají nějaký charakter už od pilotu a člověk je díky němu rozpozná. Tady je sice člověk rozpozná podle toho, kdo kde je, jenže jenom díky tomu. Jediný, kdo tu má nějaký zajímavější charakter, je ten šerif, zatímco ta rodinka je prostě obyčejná rodinka, ve které manžel zahýbá manželce a kosmonautka je moderní stereotyp silné ženy, která jinou vlastnost, než že si nenechá nic líbit, nemá, protože to hromadě lidem asi stačí.  A hádejte, kdo na konci epizody zaklape bačkorama? Zaráží mě ale také to, že to celé sotva začalo a už tu jsou doslova všechny splněna veškerá moderní témata, která prostě musí být v každém současném seriálu. Rasismus, rasismus vůči černochům, antikřesťanství, feminismus za každou cenu, každá mužská postava je hajzl a kdo ne, tak zemře, jelikož by se do tohohle smýšlení nehodil a queer přesahy jsou zde zatím jen naznačené, ale je dost patrné, že tu budou dvě lesby. A já si říkám, to fakt všechno takhle rychle? To se mám asi ještě na co těšit... Já bych s tím ani neměl takový problém, kdyby to celé tak okatě nepůsobilo dojmem, že to tady prostě musí být, protože si to "doba vyžaduje" a tak se to sem nacpe za každou cenu, i když to nepůsobí přirozeně. No, jestli jde tomuhle seriálu spíš o tohle než o cokoli jiného, tak s ní seknu opravdu brzo... Takže takhle, ono by mě to bavilo, ale nebaví mě to kvůli všem výše vyjmenovaným mínusům a pořád doufám, že to bude mít víc co nabídnout, než se teď zdá, ale nevím nevím... Jsem docela skeptický. Btw, nechápu, co nadšenci tohohle seriálu nechápou na tom, že si vysloužil taková hodnocení jaká má. Když se ten seriál prezentuje už v úvodní scéně a intru jako akční podívaná plná obřích vesmírných lodí, tak je snad jasné, že to naláká i jiné diváky, než ty, na které je to cílené - a především ty. Slabé 3* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo sakra vymýšlel scénář? Proč musím dloooouze sledovat nějakou Inránskou paničku jak řeší svoje životní trable? Proč se scénář dloooooooouze věnuje postavám, které zlikviduje? Jako čekali, že někdo zbaští bez komentáře odstavení jediné hvězdy seriálu hned po první epizodě? Jestli se seriál urychleně nevzpamatuje, nedokoukám.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot Invázie pripomenie skôr mozaiky typu Babel, než iné mimozemské invázie, ale zase občas si spomenieme na Signs, kde tá pomalosť a komornosť vadila iba málokomu. Všetky postavy sú už ale oným fenoménom nejakým spôsobom dotknuté, takže ani výčitka, prečo práve títo a nie nejakí iní príliš neobstojí. Pilot pôsobí dospelo, čím dáva najavo, komu je a dúfam že aj bude určený. Neill sa vyníma v kruhu v kukuričnom poli tak dobre ako Gibson. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama