Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Začne to jako hackerský heist movie, v půlce se to zhoupne do špionážního thrilleru a končí to jako Mission: Impossible říznutá Dannyho parťáky. A je to celé strašně příjemné, vtipné, napínavé a překvapivé. Což je fakt zvláštní, protože bych nikdy nečekal, že a) bude takováhle struktura držet pohromadě, b) v jejím rámci bude fungovat mix naivních dobráckých (a dost divných) postav, uštěpačných wisecracků, infantilního humoru a chladného násilí. Stylem nejbližší film bych řekl, že tomu je Midnight Run s De Nirem, ale co se děje týče, to jsme úplně jinde. Každopádně je to velmi zábavná a velmi feel-good záležitost. A možná nejúžasnější na ní je to, že přes orientaci na technologie nezastarala. Jasně, je to plné CRT monitorů, tiosmšestek, kazeťáků a vůbec všech těchhle krásných věcí minulosti, ale Sneakers to prostě sekne. A i když jim scénář propůjčuje sci-fi schopnosti, nikdy to není nic do očí bijícího a hackování probíhá velmi vkusně, bez přeplácaných holografických interfaců. Robinson si vystačí se třemi dosovými obrazovkami a jednoduchými pixelovými animacemi. Nepůsobí to reálně. Ale působí to jako uvěřitelná součást filmového vesmíru. A já jsem jim to sežral. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouze se táhnoucí film o partičce, která spadne do průseru tak rychle, že si toho ani nestihnou všimnout. Každopádně i já s tím měl problémy, a že bych se u toho dobře pobavil se také říci nedá. Zase se tam ale objevila stará garda zahrnující Aykroyda, Redforda, Kinsleye a další, takže bylo určitě na co koukat. Krom toho i nadějný River Phoenix, takže o herce rozhodně nouze není. Jen mi tedy vadila přílišná utahanost, se kterou jsem tedy hodně bojoval, a nakonec to vzdal, a výsledkem jsou tři hvězdičky Slídilům, kteří možná někoho zaujmou, ale mě neskutečně nudili. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller říznutý akcí a komedií - zamíchat, protřepat a jsou z toho Slídilové. Jeden vedle druhého herci podávají perfektní herecké výkony - ať už Robert Redford, David Strathairn, Dan Aykroird, atd atd. Scéna kde slepý Whistler řídí dodávku dle navigace Redforda je jednoduše dokonalá. Nemůžu dát méně než 5* ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě zklamáním! Čekal jsem mix filmů jako The Sting, Mission: Impossible nebo Ocean's eleven..toho mixu jsem se vlastně dočkal, ale dopadlo to tak, jako když pejsek s kočičkou dělali dort! :) Film má přes 2 hodiny a celou dobu jsem čekal až se rozjede..bohužel čekání trvalo právě ty 2 hodiny a rozjezd nikde! :( ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie na nedělní rodinný výlet do kina pro slušné chlapce s dospělým doprovodem. Maminky si vychutnají nestárnoucího Redforda a Poitiera, kteří jim nenápadně ukáží, že i když ten jejich teenager sedí celý den u počítače, z PE má s bídou Éčko a bříško mu hamburgrově roste, čeká ho skvělá budoucnost. Vždyť to film jasně říká: informace = power. Amerika potřebuje nejen vojáky, ale i ajťáky. Nenáročný oddychový film dost kazí do očí bijící nelogičnosti. Bishop se ukrývá a vlastně ho nikdo nehledá, přestože by stačilo sledovat jeho spolupracovníky, či se pozeptat po přátelích; závěrečná půlhodina je už spíše rozverná komedie - tohle má být útěk z přísně střežené budovy???? Ochranka asi měla dovolenou. Ovšem co film tvrdě kazí, je Redfordova nenávist k republikánům, kterou nacpal i do této komedie. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama