Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (223)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vražedná záhada a romatika byly sice poutavý, ale takovejch už bylo. Vleče se to, ale pomalý tempo je nezbytný a filmu vyloženě nahrává. Divák se aspoň líp vcítí do hlavní postavy, prožije si s ní všechny trable z dětství a pak je z toho pěkně zlomenej. Nejlepší na filmu je to, že je krásně natočenej a výkon tý zranitelný holky v hlavní roli byl taky skvělej. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uvod, recap z minulosti, kde dievca z mociarov bolo mladucke dievcatko, vyborne zahrala drobna Jojo Regina, do buducna urcite vyrastie do takej hviezdy ako drobci zo Stranger Things. :) Druha tretine je potom jedna velka romantarna s kacatkom, z ktoreho vyrastie bielucka labut, ktoru si svojim zbabelym spravanim nezasluzi ani jeden princ. Posledna tretina to vsak celkom pozdvihne, zvlast vyborny melodramaticky zaver a odhalenie v knizke. Ta to opat u mna zdvihla o hviezdu nahor. Daisy je v tomto snimku ako plache, ale inteligentne a rydze ziena presvedciva a uveritelna. V zavere vynikajuca pesnicka v podani Taylor Swift s nazvom Carolina. Uzasna vokalna a emotivna zalezitost, urcite poputuje do mojho playlistu. Celkovo odporucam, zvlast kvoli pocitu v zavere. ()

Reklama

cesmine 

všechny recenze uživatele

Mimoděk se moje recenze přesouvají z anime k top ten na netflixu. Bohužel. Ale víkend u rodičů si prostě vždycky žádá dohnat novinky. Lol. Ani jsem neměla v plánu tu něco psát, protože u takto sledovaných snímků to bude stejně jen takové plivnutí do deště. Jenže mi nedá se se svým plivancem neozvat proti zdejším recenzentům, kteří se dívali asi na nějakou červenější Rosamunde Pilcher verzi. Já jsem nějak v tom násilí, pokusu o znásilnění a ostrakizovaní zanedbáného, opuštěného děvčátka, romantiku moc neviděla. Bylo jí tam reálně dohromady asi pět minut, ale stejně tady z toho upadávají penisy. A hlavně ten “milostný trojúhelník” vůbec nebyl ten point! EH. Nebylo to sice dokonalé, souhlasím, že někdy měla Kya trochu moc bílé boty, na to že se pohybovala bahnitým močálem, ale rozporuplnost velmi inteligentní, něžné dívky a divokého zvířátka z bažiny Daisy Edgar-Jones ztvárnila znamenitě. Přes všechny ty předsudky a přesto, že v ní pravděpodobně byl nakonec divočiny stejný podíl jako civilizované ženy, tak si Kya zasloužila prostě víc než celé své mládí dostávala. Kya je pro mě naprosto perfektním vyobrazením toho, proč by si ženy vybraly být v lese raději s medvědem, než s mužem. Díky za dobré poplakáníčko. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pěkně koukatelnej a nenáročnej příběh ze zajímavého prostředí kdesi v bažinách, s krásnými záběry přírody (ano, i v tom strašném močálu se mi to líbílo), ale něco mi v tom nesedělo. Hlavně jedna věc - že ta holka byla pořád nějaká čistá, upravená a pěkná, na to že žije v močále. Daisy Edgar-Jones úplně v pohodě, když teda pominu, že ve skutečnosti by ta holka z bažin určitě vypadala spíš jak ženskej Jožin z bažin. Ale dějově to šlo - máme tu lásku a milostné výpady, vraždu i soudní proces. A tak jsem se vlastně vůbec nenudil. Akorát jsem pořád čekal, kdy uvidím nějakého toho raka s mikrákem na pódiu, ale nebyl tam ani rak. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Regulérní romantické drama, opřené o záhadnou smrt. Docela jsem v tom cítil film točený dle děl Nicolase Sparkse, i když jsem knihu samozřejmě nečetl. Na knižní romaňtárny si hold nepotrpím, nemůžu tedy ani srovnat s předlohou. Ženský asi budou prskat, že tam není to a to, jak je zvykem. Mě se to vlastně líbilo a mohu říct, že i hodně. Krásný vizuál močálů a bažin, fauna a flora zde hrají podstatnou roli. Zajímavá zápletka smrti. Klasický zamilovaný trojúhelník ( i když tady bude asi ze začátku jasné, kdo z těch dvou je větší hajzlík ) a fajnovej retro nádech 60.let. Jestli mě však něco zklamalo, tak byly málo rozvinuté charaktery vedlejších postav, které by si zasloužily více prostoru - otec, matka, celkově rodina, první přítel, druhý přítel. Vše se až drtivě zaměřuje na hlavní hrdinku. Druhou věcí je, někdy až příliš rychlospádový děj, zejména na konci, kde spíš bude muset člověk trošičku domýšlet, protože to hlavní co se tu řeší, se vlastně ve finálním obraze neukáže. Nevím, jestli to tak bylo i v knize, ale i kdyby ne, klidně to tu mohla Newman zakomponovat. Na škodu by to rozhodně nebylo. Škoda, mohl být i plný počet. Citlivějším duším, které si někdy rády pobulejí, mohu však určitě doporučit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Britská herečka Daisy Edgar-Jones (Kya) musela úzko spolupracovať s dialektologičkou Francie Brown, aby ovládala južný americký prízvuk pre svoju rolu. (Pat.Ko)
  • Všetky adresy vydavateľov, ktoré Tate (Taylor John Smith) dáva Kye (Daisy Edgar-Jones), majú PSČ. V roku 1962 jej dal zoznam; prvé poštové smerovacie čísla boli zavedené až 1. júla 1963 a bežne sa používali až koncom 60./začiatkom 70. rokov 20. storočia. (Pat.Ko)
  • Pieseň, ktorú Chase (Harris Dickinson) spieva Kye (Daisy Edgar-Jones) v posteli, sa volá "Long Black Veil" a je to ľudová balada od Leftyho Frizzella z roku 1959 o mužovi, ktorý odmieta poskytnúť alibi, keď je obvinený z vraždy, ktorú nespáchal. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama