Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (224)

dom156 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád uvedl, že knižní předlohu jsem nečetl. Filmový produkt se mi dost líbil. Silný příběh, který mě upoutal k židli a také nejednou překvapil, spolu s úžasnou přírodou v čele se super obsazením. Nepíšu zde jen o hlavní roli, ale i o výrazně menších roličkách, které ale tomuto artíku dávají šmrnc. Nemohu jinak než vřele doporučit. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Romantika,mladé dievča ktoré vidí v čoraz kalnejšom obzore vody rybníka,každé ráno stále nádej večera ked sa bude môcť tešiť na východ slnka splívajúceho veriac zrazu s krajšou hladinou po ktorej poletí späť do zajtra ,postaviť vetrom jesených umierajúcich listov,prečkajúc zimu jarný strom života z obrázkov sily utkanej slabosťou,nájsť toho pravého,vstať z popola zmieriť sa s bolesťou znovu vzplanúť ucítiť teplo lúča zažiť leto a rokmi času zomrieť s odrazom lásky v slze ktorou naposledy rozbrieždi rybník pre ktorý stálo za to byť raz popolom!(ano tú inšpiratívnu pesničku si púšťam už od rána a nieje z tohoto filmu priznávam,ešte mám v pláne Cool od G.Stefani...) ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(83/2022) / Po dlhšej dobe môžem konštatovať, že ma film príjemne prekvapil. Kto by chcel, nejaké detaily by sa nájsť dali. Ako ucelený filmový zážitok ale v zásade bez výhrad. Pri filmoch sú spravidla dôležité dve veci. Príbeh a scenár. Príbeh je síce z jednoduchších ale scenár, takmer dokonalosť. Knihu som nečítal, ale kto ju pretvoril do filmového scenára si dal riadne záležať. No nestratil som pozornosť snáď ani v jednej scéne. Herci sa výborne hodili do svojich úloh, samozrejme hlavná herečka to potiahla neskutočne. Krimi zložka je trochu poslabšia ale dáva aspoň vyniknúť vývoju postáv. Veľmi veľmi pekný filmový zážitok. (9/10) ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Tento film bol skvelým zážitkom s témou diskriminácie, izolácie a ľudskosti. Výkony Daisy Edgar-Jones a Davida Strathairna boli pre mňa hlavnými silnými stránkami. Ich vzťah a jeho neústupná túžba poskytnúť jej spravodlivú ochranu bez ohľadu na jej vylúčenie a stigmu, ktorú zažíva. Film sa venuje aj hlbším témam zneužívania, ktoré sa nesú celým filmom a sú kritické, ale nebudem uvádzať podrobnosti, aby som nič neprezradil. Avšak na konci je skvelý zvrat, ktorý úplne zmení váš pohľad na celý film a druhé pozretie by ho urobilo oveľa príjemnejším. Kinematografia tohto filmu je veľmi dobre spravená, pretože dokonale zachytáva krásu a pokoj bažiny. Jedným hlavným nedostatkom filmu je, že tempo miestami pôsobilo zbytočne pomaly, čo odobralo napätie súdneho prípadu a mal som pocit, že bolo niekoľko scén, ktoré mohli byť skrátené a stále by mali rovnaký vplyv. Celkovo film určite stojí za pozretie, určite vás zavedie na emocionálnu "horskú dráhu", pri ktorej sa budete cítiť naplnení po jeho pozretí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový ten druh příběhu, na kterém víte, že je všechno tak, jak má být. Osudový příběh hlavní hrdinky žijící někde uprostřed bažin se nese v duchu celoživotního traumatu, od kterého se odvíjí i samotný děj. Mimochodem moc hezky vyprávěný děj. Dobové prostředí Severní Karolíny bylo velice pěkně ztvárněné a pozorovat ty bažiny bylo vysloveně zážitek. Obecně mám ale příběhy vyděděnců rád. Ty příběhy lidí, které nikdo nemá rád z nějakého vlastně neznámého důvodu (často jen z toho důvodu, že jsou jiní, než okolní společnost), ale realita je pak mnohdy úplně jiná. Kde zpívají raci tak za shlédnutí určitě stojí. Příběhem jeden z těch nejzajímavějších zfilmovaných amerických dramat posledních let. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Jeden z policajných člnov počas naháňačky po močiari má LED svetlá s nízkym profilom a vysokou viditeľnosťou modrej farby. Tieto svetlá by v 50. rokoch neexistovali. Navyše, polícia vtedy nepoužívala modré svetlá. Polícia by používala červené "gumball" svetlá. (Pat.Ko)
  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) pýta: "Zaujímalo by ma, čo robí oblohu modrú?", Kya (Daisy Edgar-Jones) odpovedá: "Modé a fialové vlnové dĺžky slnečného svetla... odrazia sa od plynových častíc v atmosfére a rozptyľujú sa." Vo fyzike sa to nazýva Rayleighov rozptyl. Podobný fenomén, nazývaný Tyndallov efekt, spôsobuje, že modré oči sú modré, aj keď v ľuďoch nie je modrý pigment. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama