Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (335)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z príbehu, ktorý sa spočiatku zámerne tvári ako vzťahová dráma o páre, ktorý si ide riešiť svoje partnerské problémy, sa postupne vykľuje pekne vypečená drsná zábava. Ústredný pár si do malebnej prírody totiž nejde oddýchnuť či utužovať svoj chátrajúci dlhoročný vzťah, ale naopak si niečo nepekné (a nezákonné) urobiť. Vo filme figuruje skromný počet postáv. Okrem ústredného dua do deja významnejšie zasiahne ešte päť charakterov a jeden je zábavnejší ako druhý. Špeciálnu zmienku si potom zaslúži Larsov otec. Dlho som vo filme nevidel tak vtipne a múdro pojatú personifikáciu typického boomera – konzervatívca. Nevrlý senior vo filme síce nestrávi veľa času, skoro každá jeho replika, resp. nevyberavá urážka ale ľahko rozochveje bránicu a možno aj utkvie na nejakú dobu v pamäti. Najlepší bol asi uzáver, kedy sme videli, že pôvodnú mužskú postavu hral vo filme černoch, kvôli liberálnym debilom a akože rasovej rovnosti. (24.10.2021) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tvl, Netflix se nějak rozjel. Poté, co nechali volný ruce Daveovi Chappelleovi v jeho stand-upu The Closer a dokonce se za něho postavili při protestní kampani vlastních zaměstnanců proti němu, produkujou tuhle nehoráznou jízdu Tommyho Wirkoly, kterej si z politické korektnosti dělá naprostou prdel. A že se mu teda zadařilo. Dlouho jsem se tak nenasmál. Výbornej scénář, nápaditá a vtipná režie, fantastičtí herci- obzvlášť Noomi Rapace je k sežrání- a drží to perfektně pohromadě. No a spolu s Nobody tady máme dalšího legendárního dědečka, kterej válí stylem, že jsem šel do kolen. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Tommy Wirkola se sbalil s Noomi Rapace a spol. na brutální víkend na chatě. A společnými silami a krví potřísněnými skráněmi dali dohromady masakr, který disponuje hodně černohumorným humorem a originálními nuancemi, načež není opomenut ani faktor vsuvek patrného nadhledu. Wirkola začíná poměrně zlehka. Manželé, oba z uměleckého a velmi vrtkavého oboru, se už prostě nemohou vystát a společný víkendový pobyt na jejich chatě je dost možná poslední šanci na restart jejich vztahu. Manžel ovšem pase po tučné životní pojistce své ženy, takže má v plánu ji sprovodit ze světa, přičemž manželka se pochopitelně cuká a se svým předčasným odchodem zásadně nesouhlasí. A když jsou jejich vražedné choutky v nejlepším, objeví se znenadání nevítaní nájemníci v podobě tří uprchlých kriminálníků. Ačkoliv to základní ve scénáři nemá proporce originálního nápadu, to podstatné, na čem film posléze staví, je brutální jízda, která jasně ukazuje, že režisér zaujal správné místo, má vše pevně v rukou a může se dosyta vyřádit v nekorektním pojetí. Převedeno do praxe se Wirkola s ničím a s nikým nepáře - senior končí v sekačce na trávu, exkrementy přistanou na obličeji, ve vzduchu visí znásilnění muže. To celé doprovází bohatý krevní tok. Výrazný podíl na kvalitním vyznění má skvělé herecké obsazení. Hvězdná Noomi Rapace na to rozhodně není sama. Manžela jí obstaral dostatečně herecky vybavený Aksel Hennie. A nevyzpytatelné výtečníky a kriminální živly v jednom obstaralo absolutně výživné trio Atle Antonsen, André Eriksen a Christian Rubeck. Éterem zní norština, což byla příjemná změna oproti převažující angličtině, linoucí se z každého druhého filmu. Wirkola je režisér z čertovy zahrádky. Když si zamane brutální, černohumorné a krvavé rejdy, tak se produkce Netflixu otřásá v základech. 10/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola je šikula to už dávno víme a byť si tentokrát vybral komornější film než jeho předešlé kousky, tak funguje obstojně byť menší výtky mám. Je to tak trochu variace na Ruský Tak už konečně Chcípni Táto, ale spíš vyzněním, stylem a brutalitou než konceptem. Manželský pár vyrazí na chatu s úmyslem zabít toho druhého a to jim zkomplikuje nečekaná návštěva třech magorů. Rozjezd je pomalejší a humor funguje tak na půl ( je to takový adult humor, kde se probírají vážná témata s odlehčeným a černohumorným tónem), takže záleží na vkusu, já bych uvítal něco trochu jiného a rozhodně bych film zkrátil o cca 30 minut, ale když došlo na krájení chleba, tak je Wirkola sympaticky brutální, nešetří skvělými nápady a využívá skvěle všechny nástroje z okolí ( byť ústřelení palice brokovnici v přímém záběru radši utnul a rozmašírovaní hlavy sekačkou je opět jen tease .. ty Hajzle! ), ale budiž překousnu. Celkově tedy obstojné a zábavné, ale lehce jsem doufal, že budu o něco spokojenější. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Norové přidali do skandinávské filmografie další drsný kousek, který je však naštěstí okořeněn absurdním humorem, což u mě podobné snímky plné násilí dokáže změnit na poživatelné ;-). Partnerské neshody se manželé tentokrát snaží řešit razantně, což je zdrojem zajímavých situací. Bohužel však čím dál více byly tyto akce nepřesvědčivé a přehnané. Protože žádná z postav nebyla nijak sympatická, tak se nedalo nikomu fandit, a proto mi bylo vesměs jedno jak to skončí. Nakonec to skončilo předvídatelně, tak to taky nepřidává filmu moc plusových bodů. Ale nejsem zklamaný a parkrát jsem se dobře zasmál. Není to film, ke kterému se budu chtít vrátit a ani doporučit, takže čistý průměr s malým pluskem na konci. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama