Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (334)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Aneb I takto se dá řešit manželská krize. Tommy Wirkola je v podstatě takovou norskou verzí Edgara Wrighta. Vsadil bych i všechny své vlasy na to, že je obrovským fanouškem jeho Cornetto trilogie. Jeho nejnovější snímek Cesta za smířením je v podstatě taková krvavější a vtipnější forma filmu Pan a paní Smithovi, akorát s kvalitnějším scénářem a lepším závěrem, který celkový děj řádně zakončí. Přijde mi ale trochu škoda, že Wirkol poměrně brzo opustil onen motiv "manželé jsi jdou krku", na který film láká, ale ve skutečnosti se ho drží vlastně jen jednu třetinu. Myslím, že by bylo poměrně zábavné sledovat, kdyby se vyvíjel déle. Klasicky nás ale ten dánský plantážník neošidil o krvavé a brutální scény (ovšem zároveň hezky kreativní), které jsou natolik absurdní, že se u nich musí člověk prostě řehtat. A svým způsobem je to i dost uvěřitelný film o krizi v manželství. Ne snad, že bych doporučoval si z něho brát příklad, ale na konci filmu jsem si o hlavních dvou hrdinech říkal něco ve stylu: ,,Sakra, to je chemie!" Herci vynikající, stejně tak i pozvolně gradující tempo. Finále možná trochu přepálené, ale ve výsledku to vlastně funguje. Důležité je, že to je po celou dobu dobrá sranda. Průměrné 4* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dynamická komedie o nesourodém manželském páru, jenž si vyrazí na odlehlou chatu. Nepůjde však o žádnou klidnou dovolenou a postupně se zde odehraje jeden zvrat za druhým. Koncept mi velice připomíná můj oblíbený film Nula od nuly pojde a minimálně je stejně tak dobrý. Jedná se tedy o další neskutečnou jízdu, s pouhým minimem herců, z nichž je však každý pro příběh velice důležitý. Už dlouho jsem se takhle nepobavil! Zábavný, nápaditě originální a vskutku delikátně surový film. Jen těžko říci, kterou část filmu jsem si užil nejvíce, ale jakožto fanoušek akce a hororů, půjde pravděpodobně o ty krvavé výměny názorů na závěr. Aneb povraždit společně hromadu lidí, je lepší než párová terapie. 95% PS: Docela se podivuji, že hlavní postavy ještě na konci stále stojí na nohou. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Tvl, Netflix se nějak rozjel. Poté, co nechali volný ruce Daveovi Chappelleovi v jeho stand-upu The Closer a dokonce se za něho postavili při protestní kampani vlastních zaměstnanců proti němu, produkujou tuhle nehoráznou jízdu Tommyho Wirkoly, kterej si z politické korektnosti dělá naprostou prdel. A že se mu teda zadařilo. Dlouho jsem se tak nenasmál. Výbornej scénář, nápaditá a vtipná režie, fantastičtí herci- obzvlášť Noomi Rapace je k sežrání- a drží to perfektně pohromadě. No a spolu s Nobody tady máme dalšího legendárního dědečka, kterej válí stylem, že jsem šel do kolen. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Norové přidali do skandinávské filmografie další drsný kousek, který je však naštěstí okořeněn absurdním humorem, což u mě podobné snímky plné násilí dokáže změnit na poživatelné ;-). Partnerské neshody se manželé tentokrát snaží řešit razantně, což je zdrojem zajímavých situací. Bohužel však čím dál více byly tyto akce nepřesvědčivé a přehnané. Protože žádná z postav nebyla nijak sympatická, tak se nedalo nikomu fandit, a proto mi bylo vesměs jedno jak to skončí. Nakonec to skončilo předvídatelně, tak to taky nepřidává filmu moc plusových bodů. Ale nejsem zklamaný a parkrát jsem se dobře zasmál. Není to film, ke kterému se budu chtít vrátit a ani doporučit, takže čistý průměr s malým pluskem na konci. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Doprdele, zase nářez ze Severu. Jak já to miluju, přistihl jsem se jak se několikrát potutelně usmívám a říkám si, jo tak tohle je přesně pro mě. Herecká a režisérská sestava, která by úspěch měla zaručit a tak se i stalo. Brutální, skvěle natočené scény, zároveň černé a vlastně úsměvné. To je přesně vlastní severské kinematografii. Moc rád jsem viděl po dlouhé době Aksela Hennieho a samozřejmě Noomi taktéž perfektní. No a ta příroda, to je balzám. Doufám, že uvidíme více severských filmů na Netflixu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama