Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (336)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cynická komedie, podvratná a po Wirkolovsku krvavá. Manželé se po letech nemohou vystát tak se navzájem pozvou na chatu s cílem jeden druhého navzájem zabít. Rapace je úžasně dvojaká a Hennieho transformace v průběhu závěrečné poloviny obdivuhodná. Vysvětlovací vracečky roztroušené po celém filmu nepůsobí jako laciné berličky, ale nesou v sobě velkou porci typického norského humoru. Závěr je dokonalým odrazem dnešní doby. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Larsi, jak to jde?" „Dobře, tati. Právě jsem odpálil chlápkovi koule brokovnicí." „Jsem na tebe pyšný. Jsi pašák." Lisa a Lars jedou na víkend na chatu, aby si odpočinuli. Ve skutečnosti má každý z nich plán, jak druhého odstranit a užívat si z jeho životní pojistky. Jenže netuší, že cestu jim zkříží tři trestanci a budou se bát o život oba. Nože, pálky, kulečníkové koule v ponožce, sekačka na trávu (Braindead), motor motorového člunu, hrábě v hrudníku, broky v zadku. A další překvapení na sebe nedají dlouho čekat. Tedy nedají....klidně bych film o půl hodiny zkrátil, zejména první čtvrtina je civilně nudná k uzoufání, byť ji jako entrée chápu. Ale je fakt, že černohumorné potyčky jsou zábavné, krev stříká, kamera skvělá, hudba výborná a herecké výkony báječné. Ani se mi nechce věřit, že to všichni absolvovali bez ztráty kytičky. „Zastav ho!" ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečně zábavná krvavá jízda od začátku do konce. Totální úlet s neskutečně vymazleným scénářem, pořádnými gore efekty, pěkně nabouchanými záporáky, homo Davem a především ústřední dvojicí, která se nejdřív hrozně nesnáší, aby se pak vlastně zachraňovali před nebezpečím, které na číhá. Jako třešinka na dortu je potom otec hlavního hrdiny, který se svojí scénou s autem rozstřílel úplně všechno. Norové se tedy pořádně vytáhli. Aneb Pán a paní Smithovi trochu jinak 80% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální severská jednohubka, která by neměla uniknout skalním fanouškům černých komedií ve stylu Sedmi psychopatů lehce líznutých Mr. A Mrs. Smith a Sezónou zabíjení. Tohle je prostě Wirkolův masakrózní rukopis, kterým se prezentoval již v Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý. Pekelně zábavná podívaná od začátku do konce s vynikajícím scénářem a perfektním hereckým duem Noomi RapaceAksel Hennie. Pokud máte chuť vypnout a prostě se nechat bavit těžkým bizárem, pak je Cesta za smířením tou správnou volbou. Jelikož pro mě byly některé scény mírně řečeno za hranou únosnosti, a to i přes fakt, že ji v poslední době dosti posunula Hra na oliheň, tak známku mírně snižuji, nicméně závěrečná scéna se sarkastickým podtónem na nově vzniklá pravidla pro udílení Oscarů od roku 2025 je vy-ni-ka-jí-cí! 👍 (15.10.2021) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dynamická komedie o nesourodém manželském páru, jenž si vyrazí na odlehlou chatu. Nepůjde však o žádnou klidnou dovolenou a postupně se zde odehraje jeden zvrat za druhým. Koncept mi velice připomíná můj oblíbený film Nula od nuly pojde a minimálně je stejně tak dobrý. Jedná se tedy o další neskutečnou jízdu, s pouhým minimem herců, z nichž je však každý pro příběh velice důležitý. Už dlouho jsem se takhle nepobavil! Zábavný, nápaditě originální a vskutku delikátně surový film. Jen těžko říci, kterou část filmu jsem si užil nejvíce, ale jakožto fanoušek akce a hororů, půjde pravděpodobně o ty krvavé výměny názorů na závěr. Aneb povraždit společně hromadu lidí, je lepší než párová terapie. 95% PS: Docela se podivuji, že hlavní postavy ještě na konci stále stojí na nohou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama