Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Akční klasika o dvou nezávislých drsňácích, jejichž život tvoří zaplivané bary, štětky a přerušovaná čára na nekonečných amerických silnicích, po které míří za svým osudem v jedné stopě. Ač je na začátku filmu velkými tučnými písmeny napsáno, že se nejedná o reklamu na žádný výrobek, se kterým by si kdejaký laik spletl název, celou dobu máte nutkavou potřebu si jednu zapálit, projet se na "Hárleji" do nějakého laciného baru, kde se kroutí u tyče nějaká prsatice, tam se zmrskat Kubou Danielsem a popřípadě ještě odprásknout "Dezert Íglem" nějakého pobudu, který se na vás nechtěně zašklebil. Celé to na mne působilo tak neskutečně drsně, až jsem si připadal jako totální trotl v zemi plné poserů, když chodím do hospody na dvanáctku skoro každý týden a nikdy jsem nikomu o hlavu nepřerazil tágo, dokonce tam nikdo ani jedinkrát neumřel na střelné či bodné zranění. Ačkoli je fakt, že indiánů z Odpadlíka po našich hospodách zas tak moc neběhá a já zřejmě nenavštěvuji ty správné lokály. Také mne dosti překvapila benevolence policejních orgánů, které za celý film ani nehnuly brvou, ačkoliv tam krev teče doslova proudem a jediným náznakem policejního zásahu je šukačka s jedním z představitelů hlavní role. Asi také začnu na policajtky ukazovat fakáče. Zkrátka a jednoduše je toto typické béčko, americká pohádka o národním snu a nevázané svobodě, kde se bezpráví řeší pěstmi a zbraněmi americké výroby. Jen těch vlajek s hvězdami a pruhy tam bylo povážlivě málo! 55% ()

Metzger 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně největší pecka mýho mládí - Mickey Rourke jako hláškující drsňák Harley , tak trochu nešika a Don Johnson jako zkušenej kovboj a nejlepší střelec pod sluncem kterýho nikdy nic nerozhodí - oba si to štrádujou na svejch mašinach s kvérama za opaskem ... pak ale přichází problém - kamarádi vlastnící místní bar jsou v problémech a jediná cesta jak z nich ven je přepadnout konvoj místní banky narvanej doláčema - všechno to dopadne trochu jinak a tak jde oboum hrdinům o život a všichni kamarádi mizí na onom světě :D . Scény jako přepadení obrněnýho vozu , neprůstřelní Daniel Baldwin a jeho Hot Boys , nebo přestřelka na vrakovišti letadel maj prostě něco do sebe i po těch 15 letech . Navíc Tom Sizemore jako slizskej ředitel banky ( a minimálně dvakrát hubenější než je teď ) ... tohle je prostě 5 hvězd - ,, Z bouchaček se střílí Harley , ty se neházej ... necukej tak s tim když střílíš - neni to tvuj pták ! ,, ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me totalne minulo. Beckovej scenar s dvema symapataky, co vyloupi banku a umi se prat? Jo, tenhle koncept je prima, ovsem musi tam hrat Terence Hill a Bud Spencer. Za cool postavu jsem ochoten prohlasit kde koho, od hrdinu Trainspottingu po Rockyho, ale u Rourka me tohle oznaceni nenapadlo ani jednou. Zvlastne obleceny, podivne se usmivajici fraja, to jo. Jedna hvezda za drsne strilecky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až budu umírat, přijde za mnou ďábel a řekne, "Dovolím ti, za tvé kecy na CSFD vzít si do pekla jeden film." Nebudu váhat ani vteřinu a nahlasím roháčovi " Vážený pane ďáble, do vaší říše se beru film Harley Davidson and the Marlboro Man, to proto, kdyby snad peklo trpělo nedostatkem frajerů." Až se totiž bude stavět pomník frajerství, tak na něm bude velkým zlatým písmem vvytesáno: moje, Belmondovo a Rourkovo jméno. Už jenom ten začátek, raní svítání, u okna stojí Mickey do půl těla nahý, nutno říci, že ta půlka fakt stojí za to, jedná se o tu horní půlku dámy, radši to upřesňuju, aby ste mě tady teď nezačaly předčasně slintat. Zapálí si cigáro, oblíkně si koženou bundu, ve dveřích se ještě naposled otočí směrem na postel, kde se spokojeně rozvaluje vysokojakostní kočka, vyjde ven, nastartuje davídka a zmízí za obzorem nekonečných amerických silnic. Je to jeden z posledních filmů éry 80let. Nenáročná, na nic si nehrající akční oddychovka, narvaná hláškáma pro kterou mám kvůli životnímu stylu hlavních hrdinů obrovskou slabost. Nikdy nezapomenu na scénu, jak se má jít Mickey porvat s dvoumetrovým tlustým hovadem, protože si zahrál na šoustanou z jeho ženou. Kámoši mu říkají "Nechoď tam, on tě zabije" a Mickey se jenom tak frajersky usměje a odpoví "Lepší umřít jako frajer než žít jako srab." ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou dnes oceníme jenom my, pamětníci :-) Mickey Rourke hovado, co ošustí snad všechno. Don Johnson kovboj, co má slabost pro jednu policajtku. Akční drama černá komedie, ve které Tom Sizemore hraje nechutného hajzla + Daniel Baldwin ulízlý gelem v plášti jdoucí za pochodu patronů se svou jednotkou :-D Konec, legendární scéna s nakopnutím je památná + krásná Tia Carrere :-) Moje srdcovka VHS ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Na bundě Mickeyho Rourkea můžeme zahlédnout nápis SRV a římské číslice. Znamenají letopočet narození a úmrtí kytaristy Stevieho Raye Vaughana (spolupracoval například s Davidem Bowiem). (Ai.ma)
  • Mickey Rourke veřejně přiznal, že vzal roli ve filmu čistě jen z finančních důvodů. V jednom z dalších interview prohlásil, že tento film přispěl ke krizi, kterou procházel během 90. let, kdy se, jak říkal, cítil jako by byl "výprodej Mickeyho Rourkea". (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama