Reklama

Reklama

Co jsme komu všichni udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi v prvním filmu provdali i čtvrtou dceru a ve druhém úspěšně udrželi všechny své dcery i jejich rodiny ve Francii. A právě když se jim je podařilo přesvědčit, aby nikam neodjížděli, nečekali, že všichni skončí v jejich malebném Chinonu a budou je mít víceméně pořád za krkem. Za péči a starostlivost se jim dcery i se svými rodinami chtějí odvděčit a využijí k tomu skutečnost, že Claude a Marie slaví čtyřicet let společného života. Začnou pro ně připravovat velkou oslavu v jejich rodinném domě, a protože to musí být oslava opravdu pořádná, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Claude a Marie tak budou muset pod svou střechou přivítat rodiče zeťáků Rachida, Davida, Chaa a Charlese. Tento „rodinný“ sraz slibuje, že bude hodně bohatý na nejrůznější události. Stačí k tomu už jen to, že tyto rodiny jsou z nejrůznějších koutů světa a rozhodně je nespojuje ani stejná víra. Nechte se překvapit a hlavně pobavit. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

silentname 

všechny recenze uživatele

Philippe de Chauveron sa vracia po tretíkrát vo svojej filmové sérii v "Serial (Bad) Weddings 3". V skratke iba poviem, že prvý film je pre mňa klasika, ktorú som videl niekoľkokrát a na pokračovanie som bol pár rokov dozadu v kine ale moc si už z neho nepamätám. Bavil som sa, ale rozhodne nie toľko ako prvýkrát. A teraz je tu veľké uzatvorenie trilógie, ktoré bude zo všetkých najväčšie. A dozvieme sa asi úplne všetko čo sa dá. A pravdou je, že tento film ma svojim humorom skutočne opäť dostal. Nepôsobí, že sa tvorcovia nejako boja stúpať ľuďom na otlaky a robiť si srandu z modernej kultúry, no súčasne sa vedia držať dostatočne vzadu, aby to nejakým fórom neprepálili. Pravdou je hlavne to, že táto časť prináša viac ten deja-vu efekt, ktorý mi pripomenul originál než naposledy. Je to jedna bláznivá scénka za druhou, fóry sú dobre načasované a postavy ma stále bavia (teda väčšina ... Laure mi tu neskutočne počas filmu liezla na nervy). Hádky medzi Rashidom a Davidom sú vtipné... ich eskalovanie konfliktu asi ešte viac. To je kto to vymyslí ešte lepšie. No a stretávame sa aj s rodičmi našich zaťov... a opäť môžem povedať, že je na čom sa baviť. Davidovi rodičia spolu ledva komunikujú, Chaovi rodičia sú zase urazení po tom ako Claude a Marie k nim v Pekingu netrafili (plus otec musí stále mamu strážiť aby nepila alkohol) a Rashidov otec sa rozhodne dať znovu dokopy starú kapelu, aby zahrali na štyridsiate výročie svadby Clauda a Marie. Marie je inak postava, ktorá ma stále baví najviac. A áno, ešte tu máme aj nemeckého zberateľa umenia, ktorý trošku bude skúšať niekomu zamotať hlavu. A je to tiež celkom slušná dávka srandy. Narozdiel ale od minulých filmov, kde sme sa snažili vidieť na veciach to pozitívne, tento mi miestami prišiel, že sú tu všetci jeden s druhým furt na nože a v konfliktoch. A tie konflikty sú síce zábavné, no na druhú stranu potom vieme, že vždy príde vyriešenie... a to trošku uberá pre mňa body, aby som si to užil ako niečo ako prvý film. A okrem toho robiť niečo väčšie neznamená, že to bude aj lepšie. A okrem toho je tu aj pár deja-vu momentov v štýle - Pamätáte si toto? Ale uznávam, bavil som sa v kine solídne. Takže od toho sa bude odvíjať aj môj finálny pocit. Hodnotenie: B+  ()

otík 

všechny recenze uživatele

Co jsme komu udělali 3. Stejně dobré jako dvojka, o chlup horší než nepřekonatelná jednička. Ale i tak je to velká zábava, která překvapuje hlavně tím, že i když notně zestárli, prošedivěli a usadili se, dokážou stále dobře pobavit. Čínské extempore je výborné, spousta dalších scén neméně zábavná. Jedno z mála pokračování, které fakt stojí za vidění. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Pro mě se naštěstí mepotvrdil ten sestupnej trend většiny pokračování. Je to vlastně neuvěřitelný, jaká kadence vtipnejch dialogů se tady rozjede. A nevím jak v originále, ale tentokrát mě ani českej dabing, i když ho neprosazuju, ani nevadil. Byl vcelku povedenej. Klavír tady zase exceluje, a o parník zastiňuje ten zbytek hereckýho týmu. Pobavilo. 80%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola samozrejme najlepšia, ale nemôžem inak, než subjektívne a hlavne pocitovo dať znovu plný počet. Je to naozaj inteligentná zábava pre dospelejších a vyspelejších jedincov, bez náznakov humusovín ako v teen sračkách. Mám pocit, že už len Claviér a potom partička Boudali a Lacheau dokážu v súčasnosti robiť buď seriózne, alebo dokonale uletené komédie, ktoré nemajú konkurenciu ani v Európe ani vo svete a to mám toho napozeraného tony, Španieli a Taliani sú moc ukričaní, Nemci zažili výslnie pri sérii Fakjú pane učiteli a v podstate to u nich roky ťahal len Elyas M´Barek, Amíci mali výslnie pri pôvodnej sérii Prci Prci s originálnou zostavou a potom to tiež šlo dolu vodou, takže už zostávajú len Frantíci ako istota. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Negr, arab, židák, zeťák šikmooký... Otvírá si zobák, lajdák nevysoký." Když se ve francouzské kuchyni používá imigrantské koření šafránsismus střídmě, pokrmy jsou pak chutnější a mají multikulti šmrnc. Chutnalo mi už v jedničce (dvojku jsem zhrzeně vynechal, protože nej není Francie, ale odjakživa Morava, to ví každej), ale trojka byla taky výživná. Naštěstí žádný třeskutý humor, jen takové mile rodinné, rasisticky láskyplné pošťuchování. "Budeme to muset vyhodit." "Ne, dáme to Kofimu." "A mazej si do jurty, černej!" Ostatně, zlatá jurta, v jedničce si řekl o chatrč. Kdo nejvíc zabodoval? Kromě paličatého a vztahovačného lva Kofiho, samozřejmě. Poněkud zabržděná hospodyně, chyba při výchově dcery malířky (pozdě plakat nad rozlitým střevem) a její moderní umění, na které chčije pes, zde doslova. Číňanka, chlastající jako Dán a černoch v roli Ježíše (známá věc, říkal to už apoštol Rufus). Ale nejvíc zabodovala rocková kapela Elektrické hyeny s drsným frontmanem, železným dědkem Petrem Jandou :-). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Chinon, Meudon, Langeais, Chambord a Saumur. (dyfur)
  • Ve 23. minutě Rachid (Medi Sadoun) tvrdí, že když jeho otec bude hrát na kytaru, bude to katastrofa, jako „alžírský Kurt Cobain“. (Zix.)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama