Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (605)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další povedená komedie od Jiřího Havelky. Tentokrát na motivy skutečných událostí. Spousta věcí je tam ale přidaná, aby to bylo dramatičtější. Také tam najdeme spoustu odkazů na známé události. Celé to je o partě cestujících, která se octne v rozjetém vlaku bez řidiče. Jedna šílenost střídá druhou, ale vlak ne a ne zastavit. Postupně poznáváme jednotlivé postavy a dozvídáme se o nich víc informací. Jako oddechovka to celkem funguje a člověk se i zasměje. Na tuzemské poměry pořád nadprůměr. "Allahu akbar!" :D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nechci umřít jako panna v kostýmu papouška! Ok zatím co Vlastníci mě vesměs minuli, tak tohle je přesně ten typ absurdní píčoviny s nekompromisním cynickým humorem, že jsem se bavil od začátku až do konce. Jako železniční expert bych sice našel pár technických nesmyslů, ale co už tenhle film je když se to tak vezme absolutní nesmysl v tý nejvíc krystalický podobě, ale za mě žádnej problém. Tentokrát good job.80% ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Havelka byl ihned po své prvotině Vlastníci zřejmě z nouze pasován do role spasitele českých komedií. Znovu dává na odiv lokální buranství a chytře odkazuje na skutečné události, ale pokud někdo čeká salvy smíchu, tak je na špatné adrese. Jde o hodně suchý humor a navíc ho tam je celkem skromné množství. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do české národní povahy. Havelkova sžíravá satira, uzavřena v mikrosvět obyčejného vlakového kupé, se vyjadřuje především k současnosti, k jevům, které poznamenaly životy nás všech. Barvitý vzorek lidské společnosti, ztvárněný před kamerou zástupem vynikajících herců nejen zvučných, ale i méně známých jmen, byl sezdán proto, aby náležitě zesmešňoval všechno to, co je nám tolik blízké a povědomé: velkohubé politiky, militantní xenofoby, bohorovné žvanily, idioty i chytrolíny, lháře, pokrytce, i ty, kteří myslí na sebe a své pohodlí. Že tak činí způsobem výhradně komediálním, není od věci: vždyť humor je nejúčinnější zbraní proti všem blbcům. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tuhle nenáročnou komedii doporučuji všem, kteří měli náročný den a už jim nezbývají žádné aktivní neurony, které by s nimi strávily zbytek dne. Neskutečně oddechová záležitost, u které můžete zcela vypnout mozek a jen se nechat vézt po kolejích samospádem. Skvělé kameňáky, skvělé odkazy na nejdivnější a nejšílenější televizní reportáže. Nesmírně sympatické obsazení vlaku, kdy nejvíce baví postava, kterou hraje Igor Chmela. Celé je to neskutečně dementní a plné absurdních situací těžce přetažených za vlasy. Každopádně mi to prostě sedlo do nálady. [80 %] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Most, který se ve filmu objevuje, ve skutečnosti vůbec neleží na trati mezi Kolešovicemi a Chřášťanami. Jedná se o Strachovický most a leží na trati 162 (vzdušnou čarou cca 15 km od Kolešovic). Také tunel, kterým vlak projíždí, se na trati Kolešovice–Chřášťany nenachází. (Krabroz)
  • Kancelář hejtmana byla fiktivně umístěna do domu Radost na Žižkově. (Mara97)
  • Událost se stala 19. 2. 2019 na trase regionální železniční dráhy Studenec–Křižanov, mezi železničními stanicemi Velké Meziříčí a Křižanov. Ve vlaku se nacházelo 11 cestujících. Bezprostřední příčina byla nesprávná manipulace se vzduchovými ventily brzdového systému při odstraňování závady na střadačové brzdě. Vlak, který byl tvořen motorovou jednotkou typu Regio-Shuttle RS1 č. 95 54 5 841 002-9 výrobce STADLER PANKOW, jel bez obsluhy cca 4 kilometry průměrnou rychlostí 18 km, a poté byl mechanicky zastaven po 14 minutách jízdy ve výchozí stanici. Strojvedoucí vlaku se podle policie nedopustil trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Jeho jednání bylo přestupkem, který řešil Drážní úřad. (sator)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama