Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (605)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Som rád, že existujú moje obľúbené tri hviezdičky. Sú vhodné aj pre filmy odporúčané dcérou, ktoré ma nenaštvú, iba sklamú. A tento druhý Havelkov film ma svojou nevyváženosťou, rozháranosťou a často až lajdáckosťou sklamal. Často som mal pocit, že som strihom prešiel do iného filmu, prípadne do iného žánru. Pravdepodobne existuje nejaké empirické pravidlo, že čím je menší a uzavretejší priestor, v ktorom sa film odohráva, tým musí byť scenár kvalitnejší. A nebol. Je to veľká škoda, pretože samotný námet by postačoval na film o pol hodiny kratší a niekoľko svetlých momentov si zaslúžilo nebyť takými osamelými. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádná blbost o přitroublé vlakové etudě a rádoby studie několika pitoreskních pacharakterů, kterou sice vytrhává povícero fuckt vtipných lingvistických bonbonmotů na hranici genitality, avšak její snaživě příjemný dojem kurví zejména to, jak je místy násilná. Tím mám na müsli zejména násilně prkenné projevy, naštěstí menšiny, kdovíproč angažovaných brutálních neherců, občasné zabijácky strojené až idiotské dialogy za každou cenu, hrstku opravdu vyp(e/i)čených smrtících trapkonevtipů a  několik terminálně atrofovaných metafor pro mongololidi. Podstatným kritériem, které dělá frajera, je konzistence, Jirko! To máš jako se spermatem. Uvážlivějším borcům s pečlivou přípravou to nestéká ani po skle, ovšem když exhibičně honíš příliš často, je z toho pak taková řídká a neadhezní žádnásláva, která akorát tak štípe v očích. Z Vlastníků i divadla vím, že tam toho míváš na solidně husté bukkake, tudíž příště prosím masturbuj, až když máš opravdu plný pytel pořádného matroše! Dneska dost žluklá trojka do indexu. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Mimořádná událost nedosahuje kvalit Vlastníků, ale pořád se jedná o lehce nadprůměrný filmový zážitek v divadelním pojetí uzavřeného prostoru s několika rozmanitými a svéráznými postavičkami. Jiří Havelka se strefuje do české malosti, zaprděnosti, předsudkům a vyprázdněnosti lokální politiky. Daří se mu to velmi dobře, i když ne na sto procent. Řady narážek si všimne poučený divák sledující dění kolem nás i ve světě. Převládají pozitivní dojmy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Divoká historka ze železniční trati Kolešovice - Chrášťany. A to je zároveň Achillova pata snímku - na dvacetiminutovou krátkometrážní filmovou povídku by to v klidu stačilo, ale na celovečerní film je to dost řídké...a nezachránily to ani další přidané satirické nástavby...ve výsledku to bohužel opravdu nejvíc připomíná takový lepší Kameňák 2.0 ... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

U mě to nakonec vyhrál pan Kopta...i když casting je zde celkově velmi povedený. Dále mi zbývá už jen plytký humor, podpořen trapnými vulgarismy a přehnaně vykarikaturované postavy...vrcholem všeho je duo Kopfrkingl a malý Sheldon, možná je toto přirovnání jen výplodem mé mysli, ale přesto jsem se tomu nedokázal ubránit. Slabé, každopádně určitou úroveň lze nalézt, když film porovnám s podstatně stupidnějšími komediemi, které u nás každoročně vznikají. Tuto úroveň ale přes vyšší hodnocení nedostanu, snad příště... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Když slečna v lese natáčí jedoucí vlak na mobil (ve 45. minutě filmu), jde vidět, že v tu chvíli Soňa (Tereza Marečková) v kostýmu papouška prochází vlakem ve směru jízdy. Když si ale tým hejtmana (Václav Vašák) video následně pouští na sociální síti (57. minuta), stojí naopak Soňa nehybně u zadního okýnka společně s pohřebákem (Jaroslav Plesl). (GordonCZ)
  • Příběh veterána RAF (Alois Švehlík) je inspirován skutečnou postavou, a to válečným veteránem Janem Horalem (1923–2011), který si na besedách a v rozhovorech vymýšlel příběhy ze své minulosti v RAF, u které však nikdy nepůsobil. (jk78)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama