Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

kingik 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone se pokusila navázat na svoje erotické úspěchy a opět se objevila v roli sexuální dračice, kterou v moderní věžní budově pronásleduje pomocí nainstalovaných kamer tajemný vrah. Že onen tajemný vrahounek bude divákem nechtě odhalen už po prvních deseti minutách, vlastně hovoří v neprospěch tohoto erotického thrilleru, který se nepovedl tak, jako jeho předchůdce Základní instinkt. Scénář opětovně obstaral renomovaný Joe Eszterhas který tentokrát nedosáhl kýžené sofistikovanosti, ale režisér Phillip Noyce a Sharon Stone byli v ideální formě. Stoneová  měla smůlu jen v tom, že mezí ní a jejím hereckým kolegou Williamem Baldwinem to vůbec nejiskří. Erotické scény dokonce nechtěně působí komicky. Tajemný ráz s příměsí originality dal dohromady podívanou určenou zejména příznivcům Sharon Stone. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vééélmi ambiciózní film pokoušející se těžit z náboje, který Sharon Stone předvedla v Základním instinktu. Výsledek? Pro mě absolutní trapas, prodrbané téma šmírování i peníze plus čas filmařů a platících diváků - já to viděla v TV a dalo mi nesmírnou práci dokoukat se do konce. Zařadilo se to do té bohužel velmi početné armády přiblblých filmů (např. Pod povrchem), na které s utrpením dokoukáte do konce, abyste se přesvědčili, jestli to dopadne tak, jak už od začátku tušíte, pak znechuceně zjistíte, že fakt jo, už to nechcete nikdy vidět a s potěšením to sepsujete na ČSFD. Mě udržel u TV Tom Berenger, kterého mám na rozdíl od klanu Baldwinů ráda. Kurňa, a zase tady má ČSFD napsáno "thriller / romantický"!ROMANTICKÝ?????To už se pak hodí teda fakt na všechno a začíná to pro mě nabývat pejorativního významu, brzy dopadne jako slovo celebrita, které dnes už považuji za nadávku! ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone je tak sexy, že dokáže pouhopouhými pohledy povýšit tuctový thriller do nadprůměru. William Baldwin tu má sice jednu z hlavních rolí, jeho postava však nijak nevyniká, je plochá (to však není tak docela Willamova vina, z herecké rodiny Baldwinů je on možná po herecké stránce nejlepší). Tom Berenger si opět střihl roli záporáka a opět skvěle. I když jsem si to zpočátku nemyslel, scény sexu u sloupu a konečné střílení do obrazovek mě přinutili k 60ti %ům. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Píšu povídku do soutěže a někdo mi na internetu poradil, ať se kouknu na tenhle film, že mu ho připomíná a mohl by mi s psaním pomoct. Nepomohl mi s tím. Maximálně tak, že moje postava bude kontrolovat, jestli v domě nejsou kamery, ale na to nemám už místo, a ani mi to nepřijde tolik podstatné podle gradování mé povídky. Někdo se dívá bylo strašně nudný (chtělo se mi u něj dost spát), průhledný, jasný a nezajímavý. Přesně důvod, proč nesleduju filmy s takovýmto průběhem a jen thrillery, ale třeba místo toho sleduju thrillery spolu s hororem. Nechápu, proč bych to měl sledovat, když šmíráka poznáte hned zezačátku, ukážou ho ale až ve 43. minutě a do konce filmu zbývá ještě dalších padesát minut a postava to zatím vůbec netuší, protože zatím ani nemá důvod někoho podezřívat, neboť si ničeho podezřelého ještě nevšimla. Filmy, kde vy vidíte záporáka nemusí automaticky znamenat něco špatného, ale musí to mít nějaké nečekané situace nebo dobré zvraty, což tohle absolutně nemělo. Erotika je zde jen, aby zvedla hodnocení zdejších nadržených blbců, kteří si tak libují v komentářích. Přišla mi sem celkem vecpaná. Nevydržel jsem to a od 45. minuty jsem se přestal dívat a skipnul to na konec, abych aspoň viděl, jak to skončí a jestli mi to třeba nepomůže s tou povídkou do soutěže. Konec mě překvapil tím, jak je vážně vážně soft a tím pádem jsem si potvrdil, že by se mi to koukat do konce rozhodně nevyplatilo, protože čekat na tohle fakt ne. Vyhodnocení: Něco se děje. Cítím to ve vzduchu. *smích* Asi jsi měla několik orgasmů. Asi sis vyšoustala mozek, co? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $36,300,000Tržby Celosvetovo $116,300,000║ len okatý komerčný kalkul po Základnom inštinkte, zameraný na nahotu Sharon Stone, ktorá to ako tak ťahá ale nesympatický William Baldwin tam vôbec nesedí, film kde nepomôže ani zručná réžia Phillipa Noyce /40%/ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Kniha, kterou Jack pošle Carly, Flesh and Blood, má velmi podobný obal jako plakátu k filmu Úplné bezvětří (1989), což je film, který také natočil Phillip Noyce. A vzhledem k charakteristice násilí a sexu, může citovaný román také asociovat slavný film Flesh + Blood (1985), který ale nebyl natočen podle žádné knihy. (NinadeL)

Reklama

Reklama