Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacalo to dobre - DetVis 1 s Bronsonom - ako pomsta za znasilnenie a kradez to mohlo kludne byt - a zvitazoilo opat dobro, to som tam mal rad. Bolo mi jasne, ze vystudovane filmove teoretiky -elitari film zjebu /jo, aj s touto vulgaritou, to musi byt/ pod ciernu zem - abych siel konkretne, uzivatel Madsbender a jeho komentar k jednicke. Skoda, ze potom sa uz len zacala varit 1 000x prevarena voda, rezisersky bieda, vyzeralo to, ze sa ani Winnerovi do toho moc nechcelo. Hm, keby nebola ta prestrelka na konci, dam 1 spunta alebo odpad : 25 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu parodie, tak trochu postapokalyptická střílečka. Sedmdesátky jsou dávno pryč a s nimi zmizel i realismus prvního dílu. Trojka se nese v duchu osmdesátkové nadsázky a ploché akčnosti. Brooklyn už není tím obyčejným městem ve kterém se zločinci skrývají v temnotě. Víc než cokoliv připomíná Vězeňskou zónu Manhattan z Útěku z New Yorku, kde se beztrestně zabíjí pro zábavu. A Paul Kersey se zde cítí jako doma. Michael Winner běžně točil béčka, sem tam nějaké céčko, ale tímhle filmem opustil abecedu a stvořil trash. A nejspíš udělal dobře, protože koncept mstícího architekta už vyčpěl a potřetí vyprávěný ten samý příběh by působil zbytečně. Nové pojetí sérii prospělo a i když se Death Wish 3 se staršími díly nemůže měřit, tak jako jednoduchá zábava obstojí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tady se už musím jen smát. Trojka už absolutně kapitulovala od reality a scénárista dal naplno proniknout svému nelogickému smýšlení. Stařík Bronson sice ještě pořád vypadá jako tvrďák a ani toho moc nenamluví, ale se zbraní se ohání líp jak zamlada. Tentokrát mu do cesty vstoupí bandička totálně vypatlaných pouličních grázlů, jejichž IQ nedá dohromady snad ani 50. Kdybych se na to měl dívat, jako filmový kritik musel bych se pohybovat někde okolo odpadu. Jelikož jsem však u této série již úplně kapituloval (a tvůrci si z nás už jen dělají prdel), tak já jsem na tu jejich trapárnu přistoupil a dám 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přání smrti 3 : Kersey se vrací. A návrat je to vskutku stylový. Pokud by v dnešní době vzikl v nějaké nezvladatelné městské čtvrti problém, není nic snadnějšího než tam poslat našeho hrdinu. Ve 3. díle si už tvůrci vůbec nedělají hlavu s tím aby jeho řádění nějakým způsobem kryli, ale rovnou rozpoutají občanskou válku. Chvílemi závěr připomíná koncovky Policejních akademií. Počet sejmutých lumpů spočítat opravdu nešel, protože jsou zde scény kdy jsou gangsteři pokropeni kulometem. 30% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Penzista Bronson opět kosí gaunery jako samozvaný soudce , přičemž gauner se pozná podle toho, že má barevný nestandardní účes, roztrhané hadry a vykulené oči. Oproti předchozím dílům ubylo syrové brutality - pouze jedno znásilnění a postižená ukáže jen prsa na tři sekundy. A Charles je starší a straší ... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Podľa autobiografie Michaela Winnera sa Charles Bronson sťažoval, že starý nemecký guľomet, z ktorého strieľal na konci filmu, bol príliš hlučný a boleli ho z neho uši. Winner sa vtipne vyjadril, že by mohol prepísať scenár tak, aby si Bronson otvoril stánok s hotdogmi a zabíjal zloduchov otravou jedlom. (m.a.t.o.)
  • Film dostal pôvodne rating X, rovnako ako jeho predchodca. Nakoniec sa v amerických kinách premietal s prístupnejším ratingom R. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama