Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přání smrti 3 : Kersey se vrací. A návrat je to vskutku stylový. Pokud by v dnešní době vzikl v nějaké nezvladatelné městské čtvrti problém, není nic snadnějšího než tam poslat našeho hrdinu. Ve 3. díle si už tvůrci vůbec nedělají hlavu s tím aby jeho řádění nějakým způsobem kryli, ale rovnou rozpoutají občanskou válku. Chvílemi závěr připomíná koncovky Policejních akademií. Počet sejmutých lumpů spočítat opravdu nešel, protože jsou zde scény kdy jsou gangsteři pokropeni kulometem. 30% ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl v necelých deseti letech a měl jsem z toho velký šok. Takto násilný film není přece určen dětem na pionýrském táboře (ano, tam nám tento film v létě 1989 pustili "vychovatelky" a "učitelky"). To ale neznamená, že se mně film nelíbil. Naopak! Zřejmě vzhledem k této nostalgické vzpomínce a prvnímu dojmu z filmu dávám plný počet hvězdiček, byť se určitě nejedná o kinematografické veledílo. Bronsonovi a jeho přátelům v jejich boji proti pouličním a všeho schopným grázlům však přeji dodnes. Tvrdit, že jde v případě chování Paula Kerseyho ve filmu o silně nepřirozenou reakci, považuji za dost podivné. Pokud policie není schopná nic udělat a pomoci takřka bezbranným civilistům proti zfetovaným zabijákům a násilníkům, nelze jinak než se přece jen postavit zlu na odpor. Tak to vidím já a minimálně to tak vidí určitě lidé, kteří se stali oběťmi podobného násilí a přežili to. Howgh! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tady se už musím jen smát. Trojka už absolutně kapitulovala od reality a scénárista dal naplno proniknout svému nelogickému smýšlení. Stařík Bronson sice ještě pořád vypadá jako tvrďák a ani toho moc nenamluví, ale se zbraní se ohání líp jak zamlada. Tentokrát mu do cesty vstoupí bandička totálně vypatlaných pouličních grázlů, jejichž IQ nedá dohromady snad ani 50. Kdybych se na to měl dívat, jako filmový kritik musel bych se pohybovat někde okolo odpadu. Jelikož jsem však u této série již úplně kapituloval (a tvůrci si z nás už jen dělají prdel), tak já jsem na tu jejich trapárnu přistoupil a dám 50%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na dramatickou zápletku už tady příběh mstitele bez bázně, ale s hanou, prakticky rezignoval a přesunujeme se do vod akčního béčka. A je nutno říct, že i dosti zábavného, spratci už nejsou likvidování jen pomocí kanónu, ale máme tu kulomet, pancéřovou pěst i rozličné až macgyverovské pasti. Kersey už rovněž a konečně není zbabělec plížící se ve stínech s ukrytou zbraní, ale staví se tu hajzlíkům tváří v tvář. Pravda, kulisy gangem ovládané čtvrti mi přišly téměř jako preapokalyptické, gangsterská mládež monochromatická a Bronson prostě není Eastwood. Ovšem přece jen kopice nadsázky (konečně!) a exploze násilí v závěrečné čtvrthodince stojí za ty čtyři trochu vratké béčkové hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přece jen malinko vyčpělé, protože se vlastně jen opakuje to stejné téma s tím, že tady se Paul Kersey na chvíli i dostane do vězení, ale vlastně za něco, co nespáchal, což je pěkná ironie. Herecky je to opět takové suché, což udává sám Charles Bronson, a dějově to asi nepřekvapí, jen je to takové větší, více to tu bouchá, více se střílí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Počas natáčania sa ťažko zranil kaskadér Rocky Taylor. (m.a.t.o.)
  • Podľa Alexa Wintera, natáčanie scény, kde ho Charles Bronson udrie olovnatou rúrkou, trvalo dlhšie ako sa predpokladalo, pretože Bronson sa na ňu nedostavil. Po chvíli Michael Winner povedal: „Charlie, všetci chceme ísť domov, udrel by si prosím tohto chlapca, aby sme mohli ísť?" Bronson odpovedal: „Nemôžem ho udrieť, vyzerá ako miništrant. Prídem o fanúšikov." (m.a.t.o.)
  • V akčnom finále filmu bola k videniu rôznorodá výzbroj. A to napríklad: nemecký guľomet MG-42 z druhej svetovej vojny; pištoľ Wildey kalibru .475; guľomet Browning kalibru .30; krátky revolver kalibru .38 a protitanková päsť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama