Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (143)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu je vyloženě útrpná. Především kvůli postavám únosců, kteří vypadají jako hodně nepovedení revolucionáři a motiv záchrany Izraelitů z rukou arabských teroristů je vyloženě debilní, obzvlášť když režisér sám pochází z Izraele a z Arabů udělal novodobé nacisty, čímž jistě přispěl ke světovému míru. Zkrácení o půlhodinu by vyloženě prospělo i z toho důvodu, že dialogy se chvílemi nedají poslouchat, teroristi s pistolí čekají pod postelí až Chuck zvedne matraci a zastřelí je a Delta Force (která spíš než elitní jednotku připomíná holubník) si před akcí pro jistotu vypnou vysílačky, aby je třeba někdo neotravoval s rušením operace (a náhodou se zrovna tohle přihodí, takže plukovník nasedne do džípu, zapne maják, jezdí si kolem letadla a nikdo ho nezastřelí) a snaha cestujících o odpor je dost směšná. Trochu slušné akce se v druhé polovině objeví, ale nic výrazného nečekejte. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

80. léta jsou doménou jednoznačně nejlpších akčních filmů. Doba kdy ste na vypadání cool potřebovali velký muskle a ne litr gelu na hlavě, kdy režisér nepotřeboval v divákovi střihem vyvolávat epileptické zachvaty, kdy nadsamci kosili veškeré zlo bez zbytečných plků........ Film bych rozdělil na dvě pasáže, v první se odehrává jakési "drama", kde se režisér fakt snaží tlačit na pilu (u čehož jsem parkrát vybuchl smíchy) ,ale není zde skoro žádná akce. To se ale naštěstí změní v druhé půlce, kde se konečne dostanou do popředí Chuckovi schopnosti, který kosí jednoho šílenýho teroristu za druhým. K tomu ještě starej fotr Lee Marvin -> slovy klasika: Vážení kdo z Vás na to má :D ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Krutohustej film!! Chuck Norris ve své možná nejlepší formě:) Příběh je tak neuvěřitelně pitomej, až tomu místo odpadu chci dát 5*****, ale rozum mi velí přiklonit se ke kompromisu - 35% zábavné béčko a taky jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl. Skutečně blbé herecké výkony, blbá hudbička, dementní scénář a blbé dialogy, příšerný televizní dabing, fakt jsem se bavil:) Škoda jen, že je to tak dlouhé, dvě hodiny je vážně moc, i na Chucka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

14. června 1985 došlo k únosu letu TWA 847 členy hnutí Hizbaláh a Islámský džihád. Šéf Cannon Films Menahem Golan tváří v tvář aktuálním zprávám okamžitě inicioval projekt, který bude o probíhající události pojednávat. Přípravy na natáčení v Izraeli započaly ještě před navrácením posledních rukojmích domů, k němuž došlo 30. června. Výsledný film na jednu stranu zohledňuje jednotlivé peripetie únosu jako segregaci pasažérů s židovsky znějícími jmény, hrdinství německé letušky, propuštění žen a dětí, rozmístění části rukojmích po Bejrútu i ikonické momenty, jež obletěly světová média jako zastřelení jednoho z pasažérů a rozhovor pilota z kokpitu s novináři, během něhož mu terorista drží pistoli u hlavy. V polovině se ale vyprávění zlomí do žánrové fantazie, která namísto vyjednávání, jež ve skutečnosti vedla k úspěšnému osvobození rukojmích, situaci řeší bombastickým zásahem speciálních jednotek v souladu s tím, jak část veřejnosti tehdy čekala, že bude situace eskalovat. Výsledek tak představuje blouznivý mix křiklavě apelativního dramatu a nabubřelého akčňáku, který sálá nesmlouvavostí, patriotismem a sionismem. Vyprávění nejprve v divácích, prostřednictvím aluzí na holocaust či prvoplánového vyobrazení teroristů jako hysterických bestií, vypěstuje hněv, který následně nechá vyventilovat ve finále, které oplývá až zvrhle požitkářskými záběry likvidace několika teroristických buněk v Bejrútu. Roli bílého rytíře na kulomety a raketami osazeném mechanickém oři přijal nikdo menší než Chuck Norris, který svého času představoval jednu z nejvýdělečnějších hvězd Cannon Films. Právě snímky z produkce Menahema Golana jako Invaze do U. S. A. (Invaze U. S. A., 1985) či série Nezvěstní v boji (Missing in Action, 1984 - 1988) jej z původně řadového představitele bojových filmů pasovaly na vousaté beranidlo konzervativních hodnot Ameriky. [psáno pro LFŠ 2015] ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč ty vtipy o Chuckovi vznikly. Tenhle film je skvělý akčňák jak má bejt. Nejen, že má supr akci a skvělý hlášky, ale taky výborného Chucka, který to fakt při soubojích umí a je to vidět. Film je rozdělený na dvě půlky, první je víc napínavější a dlouho jsem neviděl takhle zpracovaný únos letadla a ta druhá už je víc akčnější. Vůbec mi to nevadilo, naopak to sedlo a přes delší stopáž se člověk ani nenudí, moc vleklých momentů to nemá, naopak pěkně navnadí na druhou část filmu. Já jsem spokojen a tohle je opravdu 80.tkový poctivý akčňák. Ale kdo očekává víc, ten tu nemá co pohledávat. Přece na takové filmy se nedíváte kvůli složitosti děje nebo hereckého výkonu hodného oscara. Kdo byl odkojený na těchto filmech ten to ocení. Jen je škoda, že ve VHSkové éře jsem byl na to ještě moc malej. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Jde o jeden z prvních filmů, v nichž se objevil Liam Neeson. Zahrál si však maličkou roli na úrovni komparzu, takže v závěrečných titulcích napsaný není. (ČSFD)
  • Scenár bol napísaný na základe skutočných udalostí, ktoré sa stali 14. júna 1985. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se ve městech Jeruzalém, Tel Aviv, Haifa a Beerševa v Izraeli, v Athénách v Řecku a Washingtonu v USA. (Cheeker)

Reklama

Reklama