Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Až na posledných päť minút a nejasné dorozprávanie príbehu je Koralína absolútne famóznym hororovo-rozprávkovým zážitkom s božskou hudbou, vizuálom, dabingom, príbehom, štylizáciou, scenárom, úžasnou mrazivou hororovu atmosférou a množstvom čarovných detailov. Koralína sa proste približuje dokonalému filmu. Je tam asi všetko, čo robí tento zaprášený nudný pozemský život krajším! A strašidelnejším! Nech žijú gombíky! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Henry Selick je zaujímava postavička. Všetky tie opletačky okolo Predvianočnej Nočnej Mory sú veľmi zvláštne a zavádzajúce. PNM je braná každým ako Burtonov film, bez ohľadu na to, že na režisérskej stoličke bol Selick. Coraline je už úplne bez Burtona a ikeď práca týchto dvoch pánov je určite podobná, Selick sa ukázal ako úplne sebestačný a vyspelý tvorca. Coraline je parádna potemnelá rozprávka s kúzelnou stop-motion animáciou, nechýba jej skutočne nič. Mierna neoriginalita mi je ukradnutá, keďže toto dobrodružstvo šlape skutočne na vysoké obrátky a prakticky každá scéna prináša fantastické kúzelné divadlo. Som veĺmi zvedavý, čo vzíde s ohlásenej spolupráce Selicka a Pixaru. (8/10) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Především teda veliká spokojenost, co jiného, když filmu nasázím pěti hvězdovou dardu, ale zase jsem se na druhou stranu docela bál, protože u kreslených filmů člověk vlastně nikdy neví co má čekat, a u Koralíny zvlášťě. I tak to nakonec překvapilo, sice jsem celý film měl takový zvláštní pocit, že příběh se nějak rozjede, nějak intenzivněji, než doposavad, jenže nakonec se nerozjel, a mně to vlastně vůbec nevadilo, naopak mě to ještě více potěšilo. Dejme tomu, že ve filmu se objeví jako jedna z hlavních postav kočka, a to už je u mě polovina úspěchu, viz třeba Bolt, dále tu také záleží hodně na tom, že příběh je vlastně hodně neobvyklá věc, která se jen tak nevidí, a kreslené už vůbec ne a co je nejdůležitější, je hrozně těžké natočit něco takového, co by se líbilo i dětem, protože hlavně je film pro děti, a ty především. Nakonec je to tak pěkné, až jsem to vlastně vůbec nečekal. Děti to musí potěšit, a k tomu ještě určitě poučit, nenápadnou formou, a určitě ne nijak obyčejně, nebo stereotypně, protože to co tady je, je určitě dost zvláštní, a hlavně jsem si myslel, že nad tím drží ochranou ruku Tim Burton, a nakonec jsem se docela divil, jelikož na tomhle filmu neudělal skoro nic, až na pár výtvarných kreseb. Henry Selick si to všecko odbyl sám, a jelikož s tím měl zkušenosti s o dost let starším animákem o ukradených vánocích, tak úspěch musel být zaručený a také že je, u mě tedy určitě. Koralína je holka, ve které se musí vidět plno dětí, ale dokáže pobavit i starší diváky, a když se tyhle dva světy skloubí do jednoho, tak je to vizuální potěšení, fakt jsem si u toho filmu přišel hrozně hezky, a žral jsem ten příběh, jak malej kluk, co se těší na další díl Mumínků nebo hopsacích medvídků. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Burtonovský feeling se nezapře a Koralína to rozjíždí jak se patří. Už začátek, kdy pavoučí žena svými tenkými pařátky spřádá panenku, kterou sleduje nebohá dítka, je vrcholem současné animace. Navíc příběh nepostrádá vtip ani napětí a nudit se prostě nebudete. Animovaný film má co nabídnout právě ve filmech, jako je tento. HUDBA: Bruno Coulais, They Might Be Giants - bohužel, komentář píši po nějaké době, co jsem viděl film, takže z hudby si nevybavuji jediný motiv :-) ale mám pocit, že se to dalo poslouchat. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Krásna rozprávka, ktorá ma vtiahla do magického fantazíjneho sveta na opačnej strane malých dvierok. Miestami príjemne strašidelné a taktiež vtipné a celkovo veľmi pútavé. No, prdiaci, grgajúci Shrek to nie je ani náhodou ale o to viac si vážim takúto rozprávku - doslova rozprávku - milú a tajomnú, proste takú aka má správna a na oko lahodne pôsobiaca rozprávočka byť. Veľmi príjemná zmena ! ()

Galerie (91)

Zajímavosti (30)

  • Skupina They Might Be Giants pro film původně napsala 10 písní, pro temnější vyznění filmu byly ale všechny až na jednu (kterou zpívá Koralinin druhý otec - John Hodgman) vystřiženy. (j.o.j.o.)
  • Pro natočení 74 sekund filmu bylo zaoptřebí týden práce více jak 300 lidí. (Pavlínka9)
  • "Koralina" byla adaptována i pro muzikálovou verzi, hranou v New Yorku. (j.o.j.o.)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama